Haberler

Kule Vinç Operatörlüğünün İnşaat Sektöründeki Değeri Artıyor

Güncelleme:

İnşaat sektöründe gökdelenlerin giderek artmasıyla kule vinç operatörleri de aranan işçiler arasında yerini aldı.

MAHMUT SERDAR ALAKUŞ - Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesiyle yüksek binaların yapımı da hız kazandı. Gökdelenlerin giderek artmasıyla kule vinç operatörleri de önemi artan, aranan işçilerin arasında yerini aldı.

Her gün 60-70 metre yüksekliğe tırmanan, gün boyu güneşin altında hata yapmadan çalışan kule vinç operatörleri, ekmek paralarını korkularını dizginleyerek kazanıyorlar.

Ankara'da bir sitenin inşaatında kule vinç kullanan Fikret Yalçın, mesleğine 8 yıl önce başladığını belirterek, "Mesleğin bazı zorlukları var tabii. İlk zamanlar yukarı çıktığınızda bir korku hissediyorsunuz. Ancak daha sonra alışıyorsunuz" dedi.

İşin maddi getirisinden önce çalışma arkadaşlarının can güvenliğini düşündüğünü ifade eden Yalçın, "İşimizde öncelik işçinin hayatını korumak ve tehlikeyi savuşturacak şekilde çalışmak. Önceliğimiz işçinin yaşamını garantiye almaktır" dedi.

-"Aşağıya indiğimde birkaç dakika sallanıyorum"

Kule vinç operatörü Mustafa Bayraktar da çok dikkat gerektiren bir iş yaptığını dile getirerek, "Aşağıda irtibat kurduğumuz bir aracı olmadan kesinlikle hareket etmiyoruz" dyi konuştu.

Kule vinçlerin kaldırdıkları tonlarca yük nedeniyle 70 metre yükseklikte sürekli sallandıklarını anlatan Bayraktar, "Yukarıda uzun süre çalıştığımız için sallantıyı çok hissediyoruz. Ne kadar alışkın olursak olalım aşağıya indiğimizde birkaç dakika sıkıntı çekiyoruz. Yerde olmamıza rağmen sallandığımı hissediyorum" ifadelerini kullandı.

-"Babamın yanında bu mesleğe başladım"

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışan 20 yıllık kule vinç operatörü Metin Çelik, mesleğe babasının yanında başladığını belirterek, "O zamanlar kule vinçlerin de bunları kullanacak operatörlerin de sayısı çok azdı. Maddi getirisi de iyiydi. Şimdi operatör belgesini alan kule vinçleri kullanıyor. Yeni bir ekmek kapısı oldu insanlara" diye konuştu.

Çelik, yükseklik korkusu olanların kule vinçleri kullanamayacağına dikkati çekti.

Kule vinçleri kullanmak için öncelikle operatör belgesi almak gerekiyor. İlgili kurumların açtığı kursta başarılı olanlara iş makineleri kullanım (operatörlük) sertifikası veriliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Bayraktar Fikret Yalçın Türkiye Kültür Sanat Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Bakmadan Geçme

Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Voleybolda yeşil kart nedir, yeşil kart neden gösterilir? #129342
Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title