Haberler

Beyaz Cennet"E Öğrenci ve Arap Turist Akını

Yağış yokluğu ve yılbaşındaki rezervasyon iptallerinin yol açtığı sıkıntılı dönemi geride bırakan, kar kalınlığının yarım metreyi aştığı Uludağ'da, okulların yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrenciler ile Arap turistler yoğunluk oluşturdu TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Akkuş: "Kar kalınlığı yarım metreyi aştı, artık hiçbir sıkıntı kalmadı.

HALUK YÜKSEL - Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da, kar yokluğu ve yılbaşındaki rezervasyon iptallerinin yol açtığı sıkıntılı dönem geride kaldı. Kar kalınlığının yarım metreyi aştığı Uludağ, yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrenciler ile Arap turistlerin akınına uğradı.

AA muhabirinin, Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, "oteller bölgesi"nde son günlerdeki yağışların ardından kar kalınlığı 55 santimetreyi buldu. Havanın açık olduğu ve 5 gün yağış beklenmeyen Uludağ'da, sıcaklık gece sıfırın altında 6, gündüz ise 2 derece ölçüldü.

"Oteller bölgesi"nde 13 Aralık 2013'te 80 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı, yaklaşık 1,5 ay yeni yağış olmayınca 12 santimetreye kadar gerilemiş, pistlerde büyük açılmalar meydana gelmiş ve kar altındaki toprak zemin gün yüzüne çıkmıştı.

Okullarının yarıyıl tatilini fırsat bilerek soluğu Uludağ'da alan öğrenciler ile Arap turistler, pistleri ve telesiyejleri doldurdu. Özellikle üniversite öğrencileri, kayak ve snowboard yaparak karın keyfini çıkarırken Arap turistler daha çok telesiyej ve kar motoruyla Uludağ'ın güzelliklerini seyretmeyi, kar topu oynamayı tercih ediyor.

İlk ve orta dereceli okulların öğrencileriyle bazı Arap turistler ise kayak eğitmenlerinden ders alıyor.

Uludağ'da bir organizasyon şirketi tarafından her yıl düzenlenen "Winterfest" adlı festival de animasyon ve aktivitelerle zirveye hareket getirdi, renk kattı.

"Turizmcilere sıkıntılarını unutturan tablo"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, "beyaz cennet"teki sıkıntılı dönemin artık geride kaldığını, otelcilerin ve tur operatörlerinin özledikleri tabloya kavuştuğunu söyledi.

Akkuş, 25 Ocak-9 Şubat'taki yarıyıl tatilinin başlangıcı itibarıyla yeniden etkili olan kar yağışının, beklentilerini karşıladığını dile getirerek, "Kar kalınlığı yarım metreyi aştı, artık hiçbir sıkıntı kalmadı. Oteller neredeyse dolu. Öğrencilerden ve Arap turistlerden yoğun ilgi var. Rus tatilciler de tercihini Uludağ'dan yana kullananlar arasında. Bu tablo, turizmcilere bir süre önce yaşadıkları sıkıntıları unutturdu. Tabii sadece öğrenciler değil, aileleri de burada tatil yapıyor" dedi.

Uludağ'ın, Türkiye'nin birçok kentinden tatilcileri ağırladığını anlatan Akkuş, kar sıkıntısı olmaması halinde otellerin, şubat sonu, mart başına kadar doluluk oranlarını korumasını beklediklerini sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Akkuş Marmara Uludağ Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title