Haberler

"Beni Unutma" D&R'da 3. Sırada!

"Çok Satanlar" listesinde 3. sıraya yerleşen albümde, filme ait 19 özel eser yer alıyor.

11 Kasım'da vizyona giren "Beni Unutma" filminin Anjelika Akbar imzalı orijinal film müzikleri albümü, D&R film müzikleri kategorisindeki "Çok Satanlar" listesinde 3. sıraya yükseldi. Filmi izleyenler tarafından eserlerin çok beğenildiği albümde; Anjelika Akbar tarafından filme özel bestelenen 35 parçanın 19'u yer alıyor.

"Beni Unutma" filminin vizyona girdiği ilk 3 gün içinde, filmle birlikte müzikleri de çok beğenilen, Anjelika Akbar'a ait orijinal film müzikleri albümü yoğun ilgi gördü. "Çok Satanlar" listesinde 3. sıraya yerleşen albümde, filme ait 19 özel eser yer alıyor.

Senaryoyu okumasının ardından, bir buçuk ay gibi kısa bir sürede filmin tüm bestelerini tamamlayan Anjelika Akbar, filmdeki her ana karakter için farklı bir tema belirledi. Filmin müziğinin çerçevesini oluşturan bu temaların birçok farklı enstrümantal uyarlamalarını yapan Akbar, aynı temayı trajik, romantik, eğlenceli veya hüzünlü biçimlerde kullandı. Karakter temalarının yanı sıra, önemli sahneler için de özel besteler oluşturan sanatçı, uzun veya kısa tüm bestelerinin birbirine bağlı ve birbirlerinin devamı olduğunu belirtiyor. Besteleriyle adeta bir senaryo yazan Akbar, eserlerini, filmin her sahnesine göre özel olarak uyarladı.

Bestelerini seslendirirken, ünlü mimar Nevzat Sayın'a ait antika piyanoyu da özel efektler için kullanan Anjelika Akbar, bu piyano ile ilgili yıllardan beri kurduğu hayalini de gerçekleştirmiş oldu. Akbar, öngörüsüne çok güvendiği ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in özel ricası ile, eserlerinin birinin dokusunda Türk perküsyonlarını kullandı. Perküsyon kullandığı eserde, Elazığ yöresinin halk oyunu "Avreş" ile filmin ana tema müziğini birleştiren Akbar; sahnelerden birinde, senaryo gereği Mozart'ın "Lacrimosa" eserini de yine filmin ana tema müziğiyle harmanladı. Yetenekli besteci ve piyanist, ayrıca albümde yer alan 2 esere de vokal yaptı.

"Takva" filminin yönetmeni Özer Kızıltan'ın ikinci filmi olan "Beni Unutma"nın oyuncu kadrosunda Mert Fırat, Açelya Yılhan, Tuba Ünsal, Ünal Silver, Aliye Uzunatağan ve Kenan Ece yer alıyor. Yapımcılığını, Ferzan Özpetek filmlerinin yapımcısı olan AFS Film'in üstlendiği filmin senaryosu Burak Göral'a ait.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title