Haberler

Bayraklı Belediyesi Mandolin Orkestrası Yaza Merhaba Konseriyle Sahne Aldı

Güncelleme:

TOBAV iş birliğiyle Türkiye'de bir ilçe belediyesi bünyesinde kurulan ilk mandolin orkestrası olan Bayraklı Belediyesi Mandolin Orkestrası, Cumhuriyetin 100'üncü yılına ithafen Yaza Merhaba Konseriyle sahne aldı. Konserde dünya klasikleri, film müzikleri ve valsler seslendirildi. Konser sonunda sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandı.

Bayraklı Belediyesi Mandolin Orkestrası, Yaza Merhaba Konseri ile büyük beğeni topladı. TOBAV iş birliğiyle Türkiye'de bir ilçe belediyesi bünyesinde kurulan ilk mandolin orkestrası olan ekip, Cumhuriyetin 100'üncü yılına ithafen seyirci karşısına çıktı. Marşlar, valsler, dünya klasikleri ve film müzikleri seslendiren sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandı.

Bayraklı Belediyesi TOBAV Mandolin Orkestrası, Cumhuriyetin 100'üncü yılına ithafen Şef Uğur Sayınbatur yönetiminde Yaza Merhaba Konserinde sahneye çıktı. Sanat yönetmenliğini dünyaca ünlü orkestra şefi Gürer Aykal üstlendi. Genel koordinatörlüğünü TOBAV İzmir şubesi temsilcisi Hale Gökalpsezer'in yaptığı orkestranın konzertmeister görevini ise Bülent Yazıcı yürüttü. Emekli müzik öğretmenleri başta olmak üzere gönüllü mandolin sanatçılarının sahne aldığı konserde gece boyunca dünya klasiklerinin sevilen aryaları, film müzikleri, valsler seslendirildi. Ege'nin karşı kıyılarından ezgilerine de yer verilen konserde Greek Potprisi ile barış, dostluk ve kardeşlik mesajları verildi. Yaza Merhaba Konserinde İzmirli sanatseverlerle buluşan orkestra, başarılı performansıyla konser sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

TOBAV İzmir şubesi temsilcisi Hale Gökalpsezer, desteklerinden dolayı Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Ahmet Acar, konser sonunda sanatçıları kutlayarak, çiçek takdim etti.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Türkiye'de, bir ilki gerçekleştirdik ve TOBAV iş birliğiyle Bayraklı Belediyesi Mandolin Orkestrası'nı kurduk. Amacımız mandolini toplumun her kesimine tanıtmak. Bu kapsamda belirli aralıklarla düzenlenen konserlerde tüm İzmirlilerin beğenisini kazanan orkestramızı ve değerli sanatçılarımızı kutluyorum. Alkışlar sanatçılarımız için" dedi.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Bayraklı Türkiye Dünya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title