Haberler

Bayburt Üniversitesi öğrencileri Filistin'e yönelik saldırıları anlatan sergi açtı

Güncelleme:

Bayburt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını anlatan afiş ve enstalasyon sergisi açıldı. Sergi, Filistin'de yaşanan dramı aktaran çalışmaları içeriyor ve 19 Ocak'a kadar ziyarete açık kalacak.

Bayburt'ta üniversite öğrencileri tarafından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını anlatan afiş ve enstalasyon sergisi açıldı.

Bayburt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerince Filistin'de yaşanan dramın aktarıldığı çalışmalar, "Utanç Çığlığı" adlı sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

Baberti Kampüsü Kültür Merkezi fuaye alanındaki serginin açılışına katılan Vali Mustafa Eldivan, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Grafik Tasarım Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Figen Meşeli, tüm dünyanın zor günler geçirdiğini ve yaşanan acıları kendi perspektiflerinden değerlendirdiklerini söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de yaşananlar konusunda öğrencilerin fikirlerini ele alarak afiş tasarlandığını anlatan Meşeli, "Daha önceki sergimizin konusu depremdi. Bu serginin konusu Filistin'de yaşanan katliamlar. Bir sonraki sergimizin konusu da şehitlerimizi anmak olacak. Keşke bu acılar yaşanmasa ve biz bunu hiç konu almasak. Ama bunları unutmuyoruz, unutturmuyoruz. Bunun için çabalıyoruz." dedi.

Meşeli, sergide özellikle Filistin'de yaşanan çocuk ve sivil ölümlerine dikkati çekmek istediklerini, bu kapsamda sosyal medyanın gücünü, bir çok ülke ve insanın katliamlara karşı sergilediği tavrı da afişlere yansıttıklarını aktardı.

Çalışmaları hazırlarken çok üzüldüklerini dile getiren Meşeli, "Doğru, yanlış noktasında da çok düşündük. Acı da olsa görünen, yaşanan gerçek bu. Biz de bunu göstermeye çalıştık. Boykot hareketini ve ürünleri ele aldık. Onları göstermeye çalıştık ki insanlar belki bunların farkına varır ve ürünleri hangi ülkeye ait olduğunu düşünerek alır." diye konuştu.

Öğrencilerden Emre Akbulut ise afişinde ekran kullandığını ve bölgede yaşananları Anadolu Ajansının görüntüleriyle kamuoyuna göstermek istediğini söyledi.

Hümeyra Kasap ise Filistin'de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla yaptığı afişte sosyal medya kullanımını ele aldığını anlattı.

Sergi, 19 Ocak'a kadar ziyarete açık kalacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bayburt Üniversitesi Filistin Bayburt İsrail Sanat Uluslararası İlişkiler Kültür Sanat Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 22 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 22 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Ergin Göleli kimdir, zengin mi, serveti ne kadar? Fenerbahçe şampiyon olursa Aziz Yıldırım aday olacak mı? Yıldırım'dan önemli açıklamalar Adanaspor satıldı mı? Adanaspor kim aldı, sahibi kim?
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

title