Haberler

Bartın haber! Amasra kuruvaziyer gemisi ağırladı

Güncelleme:

Edinilen Bartın haberine göre - Amasra kuruvaziyer gemisi ağırladı Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra Rusya'dan demir alan Astoria Grande adlı kruvaziyer gemisini ağırladı.

- Amasra kuruvaziyer gemisi ağırladı

BARTIN - Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra Rusya'dan demir alan Astoria Grande adlı kruvaziyer gemisini ağırladı. 350 yolcu ve 300 mürettebata sahip gemi Amasra limanına yanaşan ilk kuruvaziyer gemisi oldu.

Batı Karadeniz bölgesinin önemli turizm merkezlerinden biri olan Bartın'ın Amasra ilçesi ilk kez kuruvaziyer gemisi ağırladı. Rusya'dan demir alan ve ilk durağı olan İstanbul'un ardından Amasra'ya ulaşan kuruvaziyer gemisi Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve çok sayıda protokol üyesi tarafından karşılandı.

350'si yolcu toplam 650 kişinin yer aldığı, 193 metre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahip Astoria Grande isimli kuruvaziyer gemisinin Amasra Limanına yanaşması bölgede büyük heyecan oluşturdu. Amasra Belediye Bandosu tarafından karşılamada çalınan marşlarda büyük beğeni kazandı.

İlk kez bir kuruvaziyer gemiyi ağırlayan Amasra ilçesinde kuruvaziyer turizmine yönelik ilk adımlar 2018 yılında atılırken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2018 yılında ihale edilen ve toplamda 78 milyon TL yatırımla inşasına başlanan "Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Yat Limanı" projesi yüzde 90 oranında tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Yat Limanının 2021 yılında uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi deniz hudut kapısı ilan edilmesinin ardından Limanındaki teknik altyapı çalışmaları da hızlı bir şekilde tamamlandı.

Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı Dönemlerinde önemli bir yerleşim yeri olan, tarih boyunca bölgenin liman ve ticaret merkezi konumundaki Amasra'nın yapılan yatırımlarla önümüzdeki aylarda ve yıllarda kuruvaziyer turizminin önemli duraklarından ve rotalarından biri olması bekleniyor.

Kuruvaziyer gemilerle ilçeye gelen ve gelecek olan turistler başta Amasra Kalesi, Cenavo Şatosu, Kemere Köprüsü, Fatih Camii, Direkli Kaya, Bedesten gibi birçok tarihi yapıyı yakından görme şansına sahip olurken aynı zamanda ilçeyi ziyaret eden turistler Amasra Plajlarında deniz, kum ve güneşin keyfini bir arada yaşayıp, restorantlarda çeşitli balık menüleri ile birlikte Coğrafi işarete sahip Amasra salatasını da tadabilecekler.

Tarihi ve doğal güzelliklerin dışında Turistlerin Amasra'da en çok ilgisini çekecek alanlardan biri de Çekiciler Çarşısı olacak. Ahşap el oyma sanatı ve Bartın'a özgü tel kırma sanatı gibi çeşitli tekniklerle oluşturulan birçok farklı hediyelik ürünün satışa sunulduğu noktalardan birisi olan Çekiciler Çarşısı Amasra'yı ziyaret eden turistlerin en çok vakit geçirdikleri noktalar arasında yer alıyor.

Sabah saatlerinde Amasra limanına demirleyen Astoria Grande isimli kuruvaziyer gemisinin akşam saatlerinde yeniden demir alarak bir sonraki durağı olan Sinop'a hareket edecek.

Amasra'yı Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında da kuruvaziyer gemilerinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Batı Karadeniz Bartın Amasra Rusya Haberler

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Bakmadan Geçme

2024 PARİS OLİMPİYATLARI NE ZAMAN? Paris Olimpiyatları hangi ay, hangi tarihte? Pınar Eliçe kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Pınar Eliçe kaç yaşında, nereli? Pınar Eliçe biyografisi! Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Mayıs ayı enflasyonu kaç oldu? DEM Partili Mehmet Sıddık Akış gözaltına mı alındı? Hakkari Belediyesi Eş Başkanı neden gözaltında, ne oldu, olay ne? Mehmet Sıddık Akış kimdir? Mehmet Sıddık Akış kaç yaşında, hangi partiden? Ümit Özdağ kimdir? Halk Tv konuğu Ümit Özdağ kaç yaşında, nereli? Ümit Özdağ biyografisi! KABİNE NE ZAMAN TOPLANACAK? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün, bugün mü? Ali Kurt kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Ali Kurt kaç yaşında, nereli? Ali Kurt biyografisi! 3 HAZİRAN GÜNLÜK BURÇ YORUMU: Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK, KARİYER... İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? #9728 İstanbul 3 Haziran 2024 hava nasıl, kaç derece olacak? #128526 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? #128226 2024 LGS tercihleri ne zaman yapılacak? Jose Mourinho MAAŞI! #9917 Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho ne kadar kazanacak? BARAJ DOLULUK ORANI 3 HAZİRAN! İSKİ baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ABD- Türkiye voleybol maçını kim kazandı? Filenin Sultanları maçı kazandı mı? #127952 GELİNİM MUTFAKTA 3 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title