Haberler

Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi ve Şapka İnkılabı Törenle Kutlandı

Güncelleme:

Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 98. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliklerin sona ermesi üzerine tören düzenlendi. Törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu Nutku okundu. Vali Meftun Dallı, ağustosun Türk'ün zafer ayı olduğunu belirtti ve Atatürk'ün Kastamonu'ya verdiği önemi vurguladı. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise Anadolu'nun kolay vatan olmadığını ifade ederek, Atatürk ve silah arkadaşlarına rahmet diledi.

Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 98. yıl dönümü kapsamında, 23 Ağustos'ta başlayan etkinliklerin sona ermesi üzerine tören düzenlendi.

Arkeoloji Müzesi bahçesinde İl Milli Eğitim ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yapılan törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu Nutku okundu.

Vali Meftun Dallı, yaptığı konuşmada, ağustosun Türk'ün zafer ayı olduğunu söyledi.

Atatürk'ün Kastamonu'ya ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Dallı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Atatürk'ün Kastamonu'ya ziyaretiyle bu ile verdiği onuru, şerefi pek az il görmüştür Cumhuriyet tarihimizde. Çünkü Kastamonu, Çanakkale Savaşı'nda ve daha sonra Kurtuluş Savaşı'nda hakikaten çok büyük hizmetler yapmış bir ilimiz. Atatürk de bunu gayet yakından bildiği için yaklaşık on gün burada kalmış tek tek ilçelerimizi dolaşmış, 30 Ağustos günü Daday ziyaretiyle bu ziyaretini sonlandırmış. 81 ilimiz içinde böyle bir onura sahip olan başka bir ilimiz vardır mutlaka ama bu kadar uzun süre kaldığı, bu kadar yakın ilgi gösterdiği, başka bir yer yok."

Dallı, Atatürk'ün ziyaretleri dolayısıyla ilçelerde birçok etkinlik gerçekleştirildiğini anlattı.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise Anadolu'nun kolay vatan olmadığını kaydederek, Atatürk ve silah arkadaşlarına rahmet diledi.

Programa, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk Kastamonu Turizm Eğitim Toplum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title