Haberler

Anzaklar Çanakkale'de 'Şafak Ayini' ile atalarını andı! Atatürk'ün mektubu okundu

Güncelleme:

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yıl dönümü anma törenleri çerçevesinde Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini' yapıldı. Törene Avustralyalı ve Yeni Zelandalı binlerce kişi katılırken katılımcılar ülkelerinin milli marşlarını ve İstiklal Marşı'nı okudu. Törende ayrıca Atatürk'ün Anzak annelerine yazdığı mektup da okundu.

Her yıl 24- 25 Nisan tarihleri aralığında atalarını anmak için gelen Avustralyalı ve Yeni Zelandalı binlerce kişinin uyku tulumlarıyla katıldığı 'Şafak Ayini'nde tören düzenlendi.

ÜLKELERİN ULUSAL MARŞLARI OKUNDU

Sabaha karşı 05.30'da başlayan Şafak Ayini, Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri ile Avustralya Savunma Kuvvetlerinin konuşmasıyla devam etti. Daha sonra Shell Green Mezarlığı'nı anlatan bir video ile Şeref videosu izletildi.Ardından Karanga (toplanma çağrısı) yapıldı.

Yeni Zelanda, Avustralya adına konuşmalar gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri adına Yarbay Fatih Kurtgöz, Atatürk'ün Anzak annelerine yazdığı mektubu hem Türkçe hem de İngilizce okudu. Tören, Türkiye ve diğer devletlerin çelenk sunumuyla devam etti. Borozan çalınması ve saygı duruşunda bulunulurken, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda Ulusal Marşları okundu. Tören, son takdis sözleri yapıldı.

ATATÜRK'ÜN ANZAK ANNELERİNE MEKTUBU

Atatürk'ün 1934 yılında Anzak annelerine hitaben yazdığı mektupta şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar! Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yanyana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

Anzaklar Çanakkale'de 'Şafak Ayini' ile atalarını andı! Atatürk'ün mektubu okundu

Anzaklar Çanakkale'de 'Şafak Ayini' ile atalarını andı! Atatürk'ün mektubu okundu

Anzaklar Çanakkale'de 'Şafak Ayini' ile atalarını andı! Atatürk'ün mektubu okundu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Gelibolu Yarımadası Yeni Zelanda Avustralya Anzak Koyu Çanakkale Gelibolu Kültür Sanat Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (26)

Gabriel Adam Greenforce:

Sanki savaşı Atatürk kazanmış ta mektubu Atatürk'e yazdırıyorlar. Allah'ım Ya Rabbim

54
184
yanıtYanıtla
ser ery:

Gabriel zekana hayran kaldım … kimin yazması gerekirdi ? :-)) savaşı kazandık dememiş ayrıca BİZİM EVLATLARIMIZLA BERABER HUZUR İÇİNDE uyuyunuz demiş …

yanıt96
yanıt9
Kerbela:

Şimdi sana bi Arapça berber reklamı versek öpüp başına koyarsın.Diyeceklerm bukadar

yanıt69
yanıt12
ömer:

Osmangazi köprüsü nu de bilmem hangi kişi yapmadı veya yolları. ama yaptı oluyor. onun gibi düşün. bırak cahilliği

yanıt23
yanıt4
Cihan Yeltekin:

Mal

yanıt3
yanıt0
dikduran adam:

bizim insanımız atalarının mezar taşındaki ismini dahi okuyamıyor neden?

133
100
yanıtYanıtla
Doğrucu davut:

okuma yı öğren ozaman sen cahılsen kendını geliştirmiyorsan millet ne yapsın hee hiç kafan basmıyor telefonundan cevırı ozellıgını kullan

yanıt93
yanıt82
sade vatandaş:

osmanıda okuma yazma bilen kaç kişi vardı Cumhuriyet döneminde ne kadar var bu iktidarın şimdi bile kandıramayacakları için eğitimli kimseleri istemeyen cahil insanları kandırıp yönetmenin daha kolay olduğunu söyleyen yöneticileri gördük bu sözleri seksen milyon duydu muhalefetten biri bu sözleri etse sabah akşam davul çalarak malum yerlerde afişe ederlerdi

yanıt62
yanıt19
Es Es:

Bende Göktürk anıtlarını okuyamıyorum neden? Okumak istedikten sonra ve anlamını öğrenmek istedikten sonra herşeyin anlamını öğrenir çevirirsin.

yanıt65
yanıt21
furkan çelebi:

Mezar taşındaki yazılar ile senin dillerinin hiçbir ilgisi yoktur. Mezar taşındaki yazıları okumak farklı bir eğitimden geçer de, size bir şey anlatılmıyor ki bunu anlayasınız. Hala 1 gece de cahil kaldık safsatasına inanacak kadar cahil kalmışsınız

yanıt55
yanıt23
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title