Haberler

85 yaşındaki Nazmiye Teyze kendi yazdığı şiirle Cumhuriyet'in 100. yılını kutladı

Güncelleme:

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Nazmiye Ceviz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kendi yazdığı şiiri okuyarak kutladı.

85 yaşındaki Nazmiye Teyze kendi yazdığı şiirle Cumhuriyet'in 100. yılını kutladı

ANKARA - Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Nazmiye Ceviz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kendi yazdığı şiiri okuyarak kutladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100'üncü yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Nazmiye Ceviz ise Cumhuriyet'in doğuşunu kendi yazdığı şiiri seslendirerek milyonlara ulaştırdı. Nazmiye Ceviz, evinin salonunda bir yakını tarafından kayıt edilen 'Cumhuriyet Bayramı' şiirinde şu dizelere yer verdi:

"Atalardan aldık hız, dünya geldi bize vız, aktı epey kanımız. Kurduk Cumhuriyet'i, nice yiğitler verdik, süngüye göğüs gerdik. En son zafere erdik, kurduk Cumhuriyet'i. Şeref Ata şan Ata, Ata kahraman Ata, ölmez eserlerine, canlara yaslan Ata. Bu yas çok koydu bize, işledi içimize. Bugün ihtiyar, genç, kızan ağlıyorlar diz dize. Ata imanda yaşar, damarda kanda yaşar. Bu Atalar Atası gönülde, canda yaşar. Gönüllere bir dal, Türklüğe kurulu ol ey şanlı Türk milleti! Atam öldü, sen sağ ol."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim Elmadağ Ankara Yaşam Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title