Haberler

6. Sanatalemi.net Edebiyat Ödülleri"

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğince (ESKADER) gerçekleştirilen "6. Sanatalemi.net Edebiyat Yarışması"nı kazananlar, törenle ödüllerini aldı.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğince (ESKADER) gerçekleştirilen "6. Sanatalemi.net Edebiyat Yarışması"nı kazananlar, törenle ödüllerini aldı.

Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende, bu yıl atom mühendisi ve yazar Prof. Dr. Ahmed Yüksel Özemre adına verilen ödüller, sahiplerine verildi.

Törene katılan ESKADER Başkanı Şerif Aydemir, Peyami Safa'nın, "Politika yüksek sesle konuştuğu zaman, edebiyat susar" sözünü anımsatarak, "Biz, 'acaba politikanın sesi ne zaman azalacak' derken, günbegün artıyor. O takdirde, edebiyatın sesini yükseltmeliyiz." dedi.

Edebiyatın sesinin yarışma ve etkinliklerle yükselebileceğine dikkati çeken Aydemir, "Edebi zevki olan herkesle irtibata geçerek ve selamı çoğaltarak, inşallah edebiyatın sesini yükselteceğiz. Bizler bugün farkındayız ki ülkemiz, dün, bugün, belki biz hain çıkmazsak yarın da devam edecek bir kültür istilası altındadır. O bakımdan Ahmet Yüksel Özemre ile Olcay Yazıcı gibi Rahmet-i Rahman'a kavuşmuş yazarlarımızın eserlerini kültür istilasına kurban vermemek, muhafaza etmek için bu aktivitelerin içinde bulunuyoruz." diye konuştu.

"Bizim silahımız kalemdir"

Edebiyatçı yazar Mehmet Nuri Yardım ise yarışmanın hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, "Kazananlar inanıyorum ki kalemini elinden bırakmayacaktır. Kalemin bir hakkı vardır üstümüzde. Hele bu sıralarda daha çok ona ihtiyacımız var. Onun bize ihtiyacı var. Çünkü bizim silahımız kalem ve o kalem öyle kutlu bir nesne ki Mehmet Akif, Çanakkale'yi yazmasaydı acaba biz bugün Çanakkale'yi idrak edebilecek miydik?" değerlendirmesinde bulundu.

Yarışmada birinciliği "Gülçehre" başlıklı eseriyle Özden Gülençiçek alırken, "Marilyn Monroe" yazısıyla Aylin Gezek ikinci, "Deli Değil Veli" yazısıyla Sabahat Varol İnsel ise üçüncü oldu. "Siyah Perde" başlıklı yazıyı kaleme alan Serpil Kaya da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Yüksel Özemre Peyami Safa Orhan Kemal Çanakkale Kültür Sanat Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title