Haberler

52. Uluslararası Antalya Film Festivali - "Pia"Nın Dünya Prömiyeri Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Salondan detaylar- Erdal Rahmi Hanay'ın konuşması- Taies Farzan'ın konuşması 52. Uluslararası Antalya Film Festivali- Festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışması filmlerinden "PİA"nın dünya prömiyeri yapıldı- Filmin yönetmeni ve senaristi Hanay: - "(Attila İlhan'ın Pia isimli şiiri) Şiir de hikaye de beni çok etkilemişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Salondan detaylar- Erdal Rahmi Hanay'ın konuşması- Taies Farzan'ın konuşması 52. Uluslararası Antalya Film Festivali- Festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışması filmlerinden "PİA"nın dünya prömiyeri yapıldı- Filmin yönetmeni ve senaristi Hanay: - "(Attila İlhan'ın Pia isimli şiiri) Şiir de hikaye de beni çok etkilemişti. O nedenle senaryoyu yazarken bu ismi koydum" 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması filmlerinden "PİA"nın dünya prömiyeri yapıldı.Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilen prömiyere, filmin yönetmeni ve senaristi Erdal Rahmi Hanay ile bazı oyuncuları katıldı.Filmi, Ömer Vargı başkanlığındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyeleri izledi. Sanat severlerin de ilgi gösterdiği filmin söyleşisi, Perge Salonu'nda gerçekleştirildi.Söyleşide konuşan yönetmen ve senarist Erdal Rahmi Hanay, filmin ismini koyarken Attila İlhan'ın "Pia" isimli şiirinden esinlendiğini söyledi. Pia şiirinde olmayan kadına duyulan bir aşkın anlatıldığını belirten Hanay, "Şiir de hikaye de beni çok etkilemişti. O nedenle senaryoyu yazarken bu ismi koydum" dedi.Filmin konusunun ise kendi doğduğu topraklara ait olduğunu kaydeden Hanay, şöyle konuştu: "Ben Ardahan doğumluyum. Halamın çok uzak bir köyde doğum sancısı tutuyor. Halam, arabasıyla şehre getirmeye çalışırlarken yolda doğum yapmak zorunda kalıyor, orada da kan kaybından ölüyor. Bebeği battaniyeye sarıp şehre gönderiyorlar. Halamı da elleriyle karı kazıp oraya gömüyorlar. Eniştem bebeği yaşatmak için Erzurum'a gidiyor, bahar ayında da tekrar köye geliyor. Ben küçüktüm ama bahar gelince hep beraber toplanıp halamın mezarını aradık ve bulamadık. Kızı Nejla büyüdü, 12 yaşındayken köye geldi, annesinin mezarını soruyordu. Dedemle beraber yolculuğa çıktılar. Dedem halam için yaptırdığı mezar taşını yıllar önce oralarda kendisini vuran bir askerin mezarına koyuyor. PİA'da aslında bu yolculuğu anlatmak istedim."Filmin yaklaşık 2 ayda çekildiğini kaydeden Hanay, filmde gidip geri dönmeyen babaların ve atların hikayelerini anlattığını dile getirdi.Filmde Zühre karakterini canlandıran İran asıllı oyuncu Taies Farzan ise senaryoyu okuyunca önce rolünü tam olarak anlayamadığı için oynamak istemediğini belirterek, "Bir karakterin hikayesi olması gerekiyor ki ben oyuncu olarak onu kendi içimde pekiştireyim. Daha sonra Erdal bana Zühre'nin hikayesini anlattı ama maalesef biraz kurguya kurban gitmiş" diye konuştu.- Filmin konusuErdal Rahmi Hanay'ın üçüncü uzun metrajlı filmi PİA, Doğu Anadolu'da ücra bir köyde geçen ölüm ve hayat döngüsü temalı bir öyküyü anlatıyor. Haydar, ölen karısına mezar yeri aramak için at arabasıyla çıktığı yolculuğunda birçok kasaba dolaşır. Ayaz ise yıllar önce ölen annesinin mezar yerini bulup bir mezar taşı koymak için dedesiyle beraber yolculuğa çıkar. Babası Haydar'ın yıllar önce annesinin tabutuyla geçtiği yerlerden geçip annesinin mezarını bulmaya çalışır.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Erdal Rahmi Hanay Ömer Vargı Antalya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title