Haberler

4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali

Yönetmen Ömer Faruk Sorak, oyuncu yönetimi atölyesinde sinema meraklılarıyla bir araya geldi.

Yönetmen Ömer Faruk Sorak, oyuncu yönetimi atölyesinde sinema meraklılarıyla bir araya geldi.

The Marmara Pera'da gerçekleştirilen 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Sorak, kameraman olarak başladığı meslek hayatına, 1995 yılında TRT'den istifa ettikten sonra yönetmen olarak devam ettiğini anlattı.

Çocukluğunda izlediği tiyatro oyunlarından etkinlendiğini ifade eden Sorak, "Tiyatro, bendeki oyuncu seyirci duygusunu geliştirdi. İlk olarak fotoroman yaparak başlamıştım. İnsanla bir objeyi ilişkilendirmeyi öğrendim. Daha sonra bunun okulunu okumaya karar verdim." dedi.

Asistan olarak başladığı ilk film tecrübesini anlatan Sorak, "Çalıştığım ilk film dublajlı bir filmdi. Oyuncu asistanından aldığı suflelerle doğal bir şekilde oynayan oyuncuları gördüğümde ilk büyülenmem burada gerçekleşti. Seti senfoni orkestralarına benzettim. Yönetmen ise orkestranın şefi gibiydi. Orkestradaki herkes gibi iyi bütün enstrümanları iyi bilmenin gerekliliğini fark ettim. Davulcuyu kendi başına bırakırsan davul sesi çok çıkabilir, klarneti boş bırakırsan onun sesi çok çıkabilir dolayısıyla icra etmek istediğiniz parçayı icra edemezsiniz." diye konuştu.

Oyunculukta da oyuncunun çok da kendi haline bırakılmaması gerektiğini savunan Sorak, şunları söyledi:

"Oyunculuk yalancılık gibi. Nasıl ki biri bir şeyi anlattığında yalanını yakalayamıyorsanız, ona yalancı diyemiyorsanuz oyunculuk da böyle bir şey. Siz onun oynadığını fark etmeyeceksiniz. Kendi kafamda ben oyuncu kelimesiyle gerçekçi kelimesini yer değiştirdim. Oyuncu değil gerçekçi arıyorum. Birlikte çalıştığım oyunculara da gerçekliği yakalamalarını istedim."

Star sinemasının yaygın olduğu yerlerde olduğu gibi Türkiye'de de oyuncuların ne kadar popüler oldukları veya yurt dışı pazarlarında karşılığı olup olmadığına bakıldığını aktaran Sorak, oyuncunun filme ne kadar gişe getireceğinden çok filmde oynadığında kendisinden ne katabileceğinin düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sorak, "Hikaye aşamasında heyecanı paylaşabilen oyuncuları tercih ediyorum. Bununla da bugüne kadar başarılı olduğumu düşünüyorum. Sınav filminde oynayan çocuklar mesela, hiçbiri de sinema alanında isme sahip değildi ama sınav sürecini yaşamışlardı. Hikayeye zaten hazırdılar. Tanıdığımız oyuncuların isimleri artık bizim için senaryodaki isim oluyor. Ona biz o isimle hitap ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ömer Faruk Sorak Marmara Kültür Sanat Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title