Haberler

27'nci Sarıgöl boğa güreşleri başladı sona erdi

Güncelleme:

27'nci Sarıgöl boğa güreşleri başladı sona erdi 'Yamaç' 27. Sarıgöl boğa güreşleri başbası oldu Artvin'in Yusufeli ilçesinde bu yıl 27'si düzenlenen geleneksel, Sarıgöl Boğa Güreşleri sona erdi.

27'nci Sarıgöl boğa güreşleri başladı sona erdi

'Yamaç' 27. Sarıgöl boğa güreşleri başbası oldu

ARTVİN - Artvin'in Yusufeli ilçesinde bu yıl 27'si düzenlenen geleneksel, Sarıgöl Boğa Güreşleri sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde 66 boğa kıysa mücadele etti. Festivalin baş boğası ise Metin Demirci'ye ait 'Yamaç' isimli boğa olurken sahibine 12 bin lira para ödülü kazandırdı.

Artvin merkez ve ilçelerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri, Yusufeli ilçesi Sarıgöl köyünde başladı. Bir yıl boyunca güreşlere hazırlanan boğalar, Sarıgöl arenada kozlarını paylaştı.

Baş, başaltı, büyükorta, küçükorta, ayak ve deste olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilen boğa güreşlerinde 50 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Sarıgöl Spor Kulübü tarafından düzenlenen güreşler iki gün sürerken, Artvin ve ilçelerinin yanı sıra Erzurum'dan 66 boğa katıldı. 400 ile 950 kilogram ağırlığında olan boğalar, kendi kategorilerinde tek tek müsabakaya çıkarak birinci olan boğalara para ödülü dağıtıldı.

Festivalde 200 yıllık bir kültür yaşatılırken, ikinci gün gerçekleşen Büyükorta, Başaltı ve Baş kategorileri kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Güreşlerin en büyük ödülü olan baş boğa ödülü ise Metin Dermici'ye ait 'Yamaç' isimli boğa oldu. 'Yamaç' sahibine 12 bin lira para ödülü kazandırdı.

Güreşler sonunda boğaların birincilikleri horonlarla kutlanırken, ödül törenin ardından festival sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Metin Demirci Yusufeli Artvin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında öğretmen ataması ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title