Haberler

18 yıl aşevi olarak kullanılan tarihi han çocuk müzesine dönüştürülüyor

Güncelleme:

18 yıl aşevi olarak kullanılan tarihi han çocuk müzesine dönüştürülüyor Tokat'ta 18 yıl aşevi olarak kullanılan tarihi Sulu Han'ın çocuk müzesi olması için başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldı.

18 yıl aşevi olarak kullanılan tarihi han çocuk müzesine dönüştürülüyor

TOKAT - Tokat'ta 18 yıl aşevi olarak kullanılan tarihi Sulu Han'ın çocuk müzesi olması için başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulu Han'da sona yaklaşılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Tokat Valiliği ile Tokat Belediyesi öncülüğünde başlatılan çalışmaların yaklaşık 2,5 milyon TL'ye mal olduğunu ifade eden Vali Hatipoğlu, "Müzemizin ve yine Tokat Belediyemize ait Şehir Müzemizin çok yakınında olan bu merkez tarihinde Sulu Han olarak isimlendirilmiş. Burada özellikle pek çok fonksiyonu bir araya getireceğiz. Bazı kısımlarımız müze, bazı kısımlar idari birimi olacak ki bitişik geçiş var. Ayrıca yine giriş katında özellikle çocuklarımız için ve ziyarete gelen vatandaşlarımız için Tokat'ımıza özgü bazı alanları sergilemeyi düşünüyoruz. Özellikle çocukların seveceği bir mekan haline burayı getireceğiz. Çeşitli sosyal faaliyetlerin gerçekleştirileceği bir alan olacak. Yakın bir zamanda Tokat'a hizmet vermeye başlayacak" dedi.

18 yıl aşevi olarak kullanıldı

1900'lü yıllarda kısa bir dönem cezaevi olarak kullanılan han, 1957 yılında restore edilerek öğrenci yurdu olarak kullanıldı. 1997-2015 yılları arasında Tokat Belediyesi Aşevi olarak faaliyet gösteren han, uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra atıl durumdan kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Selahattin Hatipoğlu Tokat Belediyesi Tokat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title