Haberler

1. Uluslararası Türk, Kafkas Balkan, Orta Asya ve Arap Sanatçılar Buluşması

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nce düzenlenen, 1. Uluslararası Türk, Kafkas Balkan, Orta Asya ve Arap Sanatçılar Buluşması etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi SÜ Rektörü Prof. Dr. Gökbel: "Bu organizasyon sayesinde Selçuklu ve Türk kültürünün zengin dokusunu barındıran Konya'nın, sanatsal üretimlerle de adından söz ettirmesi sağlanacak"

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen, 1. Uluslararası Türk, Kafkas Balkan, Orta Asya ve Arap Sanatçılar Buluşması etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Üniversite Evi'nde düzenlenen programda, Türkiye'nin daha iyi tanıtılması kapsamında, üniversitelerin özgür ve nitelikli bilim-sanat merkezleri olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi.

Etkinliğin, 25 ülkeden ulusal ve uluslararası alanda profesyonel 50'ye yakın sanatçıyı bir araya getirdiğini belirten Gökbel, bu sayede sanatın, hem bireylerin gündelik yaşamına dahil olma sürecini tamamlayacağını, hem de ülkenin sanatsal ve kültürel boyutlarının tanıtılmasında önemli görevleri üstleneceğini ifade etti.

Buluşmanın, yurt dışından ve yurt içinden sanatçıların katılımıyla, kültürlerarası dinamizm açısından sanatçı-izleyici etkileşimini ortaya çıkaracağını aktaran Gökbel, şunları kaydetti:

"Sanat günleri süresince çeşitli panel, sergi, seminer ve kültürel geziler düzenlenecek. Buluşmalar kapsamında, sanatçıların üretecekleri çalışmalar, üniversitemizin arşivine katılacak. 1. Uluslararası Türk, Kafkas Balkan, Orta Asya ve Arap Sanatçılar Buluşması, Konya'nın kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Bu organizasyon sayesinde Selçuklu ve Türk kültürünün zengin dokusunu barındıran Konya'nın, sanatsal üretimlerle de adından söz ettirmesi sağlanacak. Halkımızı bu görsel şölene davet ediyorum."

Konuşmaların ardından, SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Belgin Akın'ın resimlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı.

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim gördüğünü ve ilk özgün kişisel sergisini açtığını bildiren Belgin, 10 yıldır atölye çalışmaları yaptığını vurguladı.

1. Uluslararası Türk, Kafkas Balkan, Orta Asya ve Arap Sanatçılar Buluşması, 4 Ekim'e kadar devam edecek. - Konya

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hakkı Gökbel Selçuklu Konya Kültür Sanat Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title