Haberler

Metaplanet, Bitcoin'i Rezerv Varlık Olarak Benimsedi

Güncelleme:

Tokyo merkezli kripto yatırım ve danışmanlık şirketi Metaplanet Inc, Japonya'nın ekonomik krizine yanıt olarak Bitcoin'i rezerv varlık olarak kabul ettiğini duyurdu. Şirket, ülkenin yüksek devlet borcu ve negatif faiz oranları nedeniyle yaşanan ekonomik baskılara karşı Bitcoin'in değerini bir korunak olarak görüyor.

Japonya'nın ekonomik krizine yanıt olarak Tokyo merkezli Metaplanet Inc, stratejik bir hamleyle Bitcoin'i rezerv varlık olarak kabul etti. Şirket, yüksek devlet borcu ve negatif faiz oranlarının yarattığı ekonomik baskılara karşı bu dijital varlığın değerini bir korunak olarak görüyor.

Japonya Ekonomisine Bitcoin ile Stratejik Yanıt

Tokyo merkezli kripto yatırım ve danışmanlık kuruluşu Metaplanet Inc., Japonya'nın karşı karşıya olduğu ekonomik zorluklara yanıt olarak lider kripto para birimi Bitcoin'i stratejik rezerv varlık olarak kabul ettiğini duyurdu.

Firma, gün içinde yaptığı açıklamada Japonya'nın yüksek devlet borcu, uzun süreli negatif reel faiz oranları ve sonuç olarak zayıflayan yen nedeniyle yaşanan ekonomik baskılara doğrudan bir cevap olarak bu adımı attığını belirtti. Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, Japonya şu anda yüzde 254,6 ile gelişmiş ülkeler arasında en yüksek devlet borcu/GSYİH oranına sahiptir. Son haberlere göre bu durum, hükümetin faiz oranlarını Mart ayında yükseltme kararına rağmen, Japon yeninin geçtiğimiz ay 34 yılın en düşük düzeyine düşmesine neden oldu.

Metaplanet, Bitcoin'in, fiat para birimlerine kıyasla değerini koruyan bir "egemen olmayan değer deposu" olarak avantajlarını vurguladı. Şirket, "Bitcoin'in para politikası 2140 yılına kadar net bir şekilde belirlenmiş olup, bu özelliğiyle hem parasal metallerden hem de merkeziyetçi geliştirici ekipler tarafından yönetilen diğer kripto projelerinden ayrılıyor." ifadelerini kullandı. Şirket açıklamalarında ayrıca Bitcoin arzının sadece 21 milyon ile sınırlı olacağını hatırlattı.

Son olarak Metaplanet'in Bitcoin rezervlerini genişletmek amacıyla sermaye piyasalarındaki çeşitli araçlardan faydalanmayı planladığını ekledi. Verilere göre şirketin 10 Mayıs itibarıyla elinde 117,7 BTC (yaklaşık 7,2 milyon dolar değerinde) bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Japonya Japon Tokyo Kripto Yatırım Kripto Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title