Haberler

İzmir Foça'da Kulaçlar Kabotaj ve Otizme Farkındalık İçin Atıldı

Foça'da kulaçlar kabotaj ve otizme farkındalık için atıldıİZMİR'in Foça İlçesi'nde, 5'inci İzmir Açık Su Yüzme Şampiyonası yapıldı.

Foça'da kulaçlar kabotaj ve otizme farkındalık için atıldı

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, 5'inci İzmir Açık Su Yüzme Şampiyonası yapıldı. Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında ve otizmde farkındalığı arttırma amacıyla otizmin farkındayız sloganıyla düzenlenen yarışmalar, 24 ayrı kategoride gerçekleştirildi.

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) ve Deniz Ticaret Odası işbirliğiyle bugün 09.00- 13.00 arasında Foça'nın Mersinaki bölgesindeki mavi bayraklı 'Leon Otel' plajında start alan açık su yüzme yarışmalarına, aralarında down sendromlu ve otistik 20 engellinin de bulunduğu toplam 134 sporcu katıldı. Daha önceki bir etkinlikte İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen down sendromlu Caner Ekin ve Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Yüzme Şampiyonası'ndan biri altın ikisi bronz üç madalyayla dönen otistik sporculardan Şevval Tekin, hem yarışmacılardan hem izleyicilerden büyük ilgi gördü. Yarışlar çekişmeli geçti. Heyacanla takip edilen yüzme yarışları madalya töreniyle sona erdi.

İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, Foça Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Liman Başkanı Talat Yolcu, TYF Yönetim Kurulu üyesi Nevzat Mutlutürk, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, TYF Açık Su Yüzme Teknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, bazı belediye meclis ve DTO yönetim kurulu üyeleri ile sporcu aileleri ve vatandaşlar törene katıldı.

Konuşma yapan Nevzat Mutlutürk, yüzme havuzlarından gelen yüzücüleri açık denizle bütünleştirmek istediklerini, bu amaçla artık Türkiye'nin çok değişik yerlerinde açık su yarışlarının yapıldığını söyledi. Mutlutürk, Van Gölü'nde, Karadeniz'de Artvin Borçka'da, Kocaeli'de, nehirlerimizde, göllerimizde, denizlerimizde bu yarışları yaparak bir açık su yüzme kültürü oluşturduk. Olimpiyat düzeyine erişen sporcularımız var dedi.

Ardından Savaş Ercan'da konuştu. Ercan, bu tür etkinliklerle otizm için daha da farkındalık oluşturacaklarını vurguladı. Belediye Başkanı Demirağ ise üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşamanın güzelliğini bozmak isteyenlerin terörist saldırılarıyla karşı karşıya olduklarına dikkat çekti, halkın Kabotaj Bayramını kutladı.

Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, yarışma öncesi dün (cuma) akşam düzenlenen yemeğe bile Otizmin farkındayız tişörtleriyle katılarak otizmde farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını, yapılan yarışmalarda yer alan tüm engellilerin gönüllerin şampiyonu olduğunu söyledi, katılan ve destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından önce engelli sporcular birlikte kürsüye alındı, madalya, belge ve hediyeleri verildi. Daha sonra yarışmalarda dereceye giren sporculara ödül ve madalyaları takdim edildi.

DERECEYE GİREN KADINLAR

5000 metre yüzme yarışmasında; 16 yaş kategorisi kızlarda Enka kulübünden Zeynep Çalık birinci olurken; 17 yaş bayanlarda Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Dilan Futsi ipi göğüsledi. 20 yaş bayanlarda bireysel katılan İdil özkol birinci oldu. 2000 metre 13 yaş kızlarda Çanakkale İçdaş Spor Kulübü'nden Nisa Kahraman birinci oldu. 14 yaş erkeklerde Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Fırat Yargıcı, yarışı önde tamamladı. 16 yaş erkekler ise Pamukkale Üniversitesi'nde Kadir Alperen Demirbaş birinci oldu. 18 yaş erkeklerde Pamukkale Üniversitesi'nden Mehmet Kaan Neşiray birinci olurken, 25-29 yaş bayanlar Göztepe'den Seher Kocatepe ipi önde göğüsledi. 35-39 yaş bayanlarda Bodrum Yüzme Su Sporları'ndan Doğa Çapanoğlu birinci oldu. 40-44 yaş bayanlarda ÜSSK'den Arzu Kılıç birinciliği elde etti. 45-49 yaş bayanlarda bireysey yarışan Nur Ayyıldız önde tamamladı. 50-54 yaş bayanlarda bireysel yarışan Pınar İdel birinci oldu. 55-59 yaş bayanlarda Karşıyaka'dan Ayşe Dovan ipi göğüsledi. 60-64 yaş bayanlar Galatasaray'dan Cahide Şeyma Kolaylı birinciliği elde etti.

DERECE ELDE EDEN ERKEKLER

25-29 yaş erkeklerde bireysey yarışan Barış İlhan birinci oldu. 30-34 yaş erkeklerde Isparta Yıldız'dan Bahadır Tema birinci oldu. 35-39 yaş erkeklerde ise İstanbul Yüzme İhtisas'tan Celal Altunbaş önde tamamladı. 40-44 yaş erkeklerde İzmir Yüzme İhtisas'tan Timuçin Gülaç birinciliği elde etti. 45-49 yaş erkeklerde yine İzmir Yüzme İhtisas'tan Murat Sapsağlam birinci oldu. 50-54 yaş erkeklerde İzmir yüzme İhtisas'tan Mehmet Murat Aytaylan birinciliği elde etti. 55-59 yaş erkeklerde Karşıyaka'dan Ömer Şamlı önde tamamladı. 60-64 yaş erkeklerde bireysey yarışan Mehmet Ali Nergiz birinci oldu. 65-69 yaş erkeklerde Heybeliada Su Sporları'ndan Şerafettin Sönmez birinciliği elde etti. 70 yaş ve büyük erkeklerde bireysel yarışan Ali Yıldır yarışı önde tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title