Haberler
Güncelleme:

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, tahtı en büyük oğlu Prens Frederik'e devretti

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da taht değişikliği töreni yapıldı. Avrupa'nın en uzun süre görev yapan hükümdarlarından olan Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, 52 yılın ardından tahtı en büyük oğlu Veliaht Prens Frederik'e bıraktı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (24)

Tarih tarih:

Yıl 2024 avrupa ülkerinde krallıklar halâ devam. Türklerde kendi saltanatlarını bitirmekle kalmamış ,şuan osmanlıdan nefret edenler bile var.

235
472
yanıtYanıtla
Timur:

Osmanlı kendi kendini bitirdi, adım adım topraklarını kaybetti. En sonunda İstanbul ve saray işgal edildi. Ülkeyi Saltanat değil, Türk milleti bizzat kendisi kurtardı, o yüzden Cumhuriyet var. Hatta, millet ülkeyi kurtarmaya çalışırken saray'dan ordu bile gönderildi (Kuvai İnzibatiye). Sonunda, Türk orduları İstanbul'u kurtarmaya gelince, son Sultan, İngiliz Gemisi HMS Malaya ile ülkeden kaçtı. Olan biteni bilmeden konuşmak ne kadar kolay.

yanıt460
yanıt220
Murat ÜNAL:

Timur adamın çiğneyip tükürmüşsün valla :D Cahilliğe bu kadar yük çok... :P

yanıt1
yanıt0
Kurt bey:

Timur ne içiyorsun . Osmanlı kendini neden bitirsin Jon olup Avrupa'ya dmlanlar bitirdi.

yanıt91
yanıt241
Kurt bey:

Timur sana okutulan tarih senin tarihin değil bidefa. 1 asır dünyaya hükmeden Kerim tarihi evraklarin kar satar ortafan kaldırılan kimse gerçek tarihi bilemez.

yanıt92
yanıt222
faattiihh ffaattiihh:

Sembolik, yönetimde söz hakları yok

yanıt16
yanıt17
faattiihh ffaattiihh:

Sembolik yönetimde söz hakları yok. İngiltere'de aynı.

yanıt33
yanıt31
Goethegitme:

Ah timur ah verin eline sabah aksam sözcü okusun

yanıt0
yanıt5
Timur:

Biraz az dizi izlemeni, daha çok okumanı tavsiye ederim Kurt bey. 250 yılda Türk askerleriyle kazandığı toprakları, sonraki 350 yılda devşirmelerle kaybeden Osmanlı'yı 'Jön Türkler' diyerek savunamazsın. Yönetim iyi olsaydı, ortalık Jön Türklere kalmazdı, sen olaya önce buradan bak.

yanıt1
yanıt0
Timur:

250 yılda Türk askerleriyle kazandıklarını 350 yılda devşirmelerle kaybetmiş Osmanlı'yı Jön Türkler diyerek mi savunuyorsun Kurt bey? Osmanlı Yönetimi güçlü olsa ortalık Jön Türklere kalır mıydı? Bence tarihi diziler yerine kitaplardan öğrenmen gerek.

yanıt4
yanıt1
Timur:

250 yılda Türk askerleriyle kazandıklarını 350 yılda devşirmelerle kaybetmiş Osmanlı'yı Jön Türkler diyerek mi savunuyorsun Kurt bey? Osmanlı Yönetimi güçlü olsa ortalık Jön Türklere kalır mıydı? Bence diziler yerine kitaplardan tarih öğrenmek gerek.

yanıt5
yanıt1
remzi akgul:

Tarihi bir yerlerinden uyduran patlamış mısır düşkünü tayfaya tavsiyem; tarihi iyi okusunlar, sebep sonuç ilişkilerini iyi araştırsınlar. Hepimiz Osmanlı torunuyuz. Bu bizim onurumuz ve gururumuzdur. Fakat beceriksiz sultanlar, padişahlar, halen öve öve bitiremediğiniz kaçak ulu hakanlar ... Osmanlının sonunu getirmiştir.

yanıt3
yanıt0
mahmut:

Timur azıcık tarih oku.

yanıt0
yanıt0
Ozan Özgül:

Yaşasın cumhuriyet Atatürk sen ne büyük adamsın İngiltere krallarını protesto etmeye devam ederken biz kendi cumhurbaşkanımızı seçebiliyoruz

140
101
yanıtYanıtla
Netherill:

ne alaka adamlar da sembolik bir olay kral kraliçeler. onlarda seçiyor yani :D ne cahilsiniz ya.

yanıt7
yanıt3
türkün gücü:

sen bunu bu ğlkedeki putculara anlatamazsın.... o yüzden gerek yok

59
36
yanıtYanıtla
Serdar Ünal:

Tanrı kralı korusun

9
56
yanıtYanıtla
hamdi sahin:

Kime dua ettiğini biliyormusun sen?

yanıt6
yanıt2
Kenan Tepretoğlu:

kraliyeti annesinden alıyor, anasının babası kraldı, babası fransız, babası ile annesi ingilterede öğrenci iken okulda tanışıp evleniyorlar, balayına Türkiye ye geliyorlar, babası 4-5 dil, kendisi 4 dil biliyor, CV hazırladım krala lazım olur diye :)

27
12
yanıtYanıtla
Y Sarı:

Uzun zamandır Danimarka’da yaşıyorum; Kralık sadece sembolik… Hiçbir şeye karışmazlar. Halk çokta sever onları. “Normal” vatandaşlar gibi yaşarlar. 100 araba konvoyla kiliseye gitmezler!

9
9
yanıtYanıtla
Fatih Öztürk:

ziyaaa

yanıt7
yanıt2
Hacı Şembeki:

Ülkemizi işgal etmiş, Şu anda ülkemizi parcalamak icin butun Terör örgütlerini ve Türkiye Düsmani Devletleri Destekleyen....Saltanat yanlısı, irticacı, Gerici,yobaz Avrupa :)) Oysaki biz sizi örnek alıyorduk...

3
1
yanıtYanıtla
mahmut:

Bizde devam etmemesine rağmen küfür edip kin kusan laik mankurtlaşmış kafalar var

1
2
yanıtYanıtla
Fatih Öztürk:

Ortaçağ zihniyetli Geriçi yobaz örümçek kafalılar hala kraliyetle yönetiliyorlar.Birde çok mutlularmış bunlar

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title