Haberler
Güncelleme:

Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler, 55 yıllık kan davası son buldu

Muş Tabanlı köyünden Ökmen ailesi ve Muş Eşmepınar köyünden Şenşoy ailesi arasında 55 yıldır devam eden kan davası, bölgenin önde gelen din alimleri ve kanaat önderlerinin araya girmesi ile son buldu. Camide düzenlenen törende iki aile üyeleri de Kur'an-ı Kerim'in altından geçti. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (45)

Abdullah KARAMAN:

Kürtler, 100 yıl geçmesine rağmen dar ağaçlarında asılmalarına rağmen özünden, örfünden ve İslami değerlerinden vazgeçmediler. Kim ne derse desin bugünün İslam sancağı Kürtlerin elindedir. Harika bir millettir.

368
790
yanıtYanıtla
mehmet türkel:

Hangi islami değerden bahsediyorsun kan davası islami değermi,Peygamberimizin s.a.v ilk yasakladıklarından biride kan davasıdır,senin değerin bumu .Kendi ülkesini teröre boğdular ( milletine bağlı olan kürt kardeşlerim istisna) senin islami değerin bumu,sen geçmişte kalmışsın biraz bugüne dön ve bak islami değerler kaldımı.

yanıt571
yanıt85
Cenk Güner:

Ya sen ne anlatıyorsun ya. Yıllık yakalanan suçlunun %70 i kürt kökenli. İslam sancağı dar ağacının harika bir millet kanısının falanın filanın ne alakası var.

yanıt371
yanıt118
Kemal Yavuz:

Bidefa Islam'i ve sancagini 'millet' kelimesi altina yerlestirmek en buyuk hatalardan biridir. Zira milliyetcilik dinimize en buyuk tahribati veren seylerin basinda geliyor. Muslumanin Turk'u, Kurdu, Arabi, Laz'i olmaz kardesler. Inanan birbirey icin tek kimlik muslumanliktir, Islami sahsiyetidir. Irki yahut mensub oldugu milleti degil. Kurtulalim bunlardan.

yanıt63
yanıt13
Abdullah KARAMAN:

Mehmet bey Kur'an'ı Kerim ile yemin edip yeminine sadık kalmak bizim değerimizdir. yoksa mecliste namus şeref üstüne yemin edip her türlü pisliği yapmak mı değer?

yanıt8
yanıt1
Narter Nart:

Sn. KARAMAN... Ne yazık ki... İslam sancağı şu an sahipsizdir. Allah için kötü bir niyetle söylemiyorum...Senin gün görmüş; yer gezmiş; bilgiye vakıf biri olduğunu düşünmüyorum. İslam Sancağı Hz. Mehdi ve Hz. İsa gelinceye kadar sahipsiz ve mahsun kalacaktır.

yanıt22
yanıt8
Abdullah KARAMAN:

Narter bey ben kruvaziyer tatil gemilerinde çalışıyorum. Dünyayı ve farklı milletleri yeterince gördüm. Dediğim gibi ne kadar zor bir dönem olsa bile Kürtler şu anda İslami en iyi yaşayan millettir. Bir önceki yorumumu Kur'an-ı Kerim üzerine söz verip kan davalarını bitirdikleri içindir. Mesele Kur'an'ı Kerim oldu mu Kürtler sözünü tutar.

yanıt12
yanıt7
Muharrem Dink:

O yuzdenmi ufak bir tartismada silaha sarilib birbirlerini katlediyor Allah korkusu olan biri insan canina kiymadan Allahi dusunmeli dini islami dusunmeli yoksa insan kimseden ne korkar ne cekinir

yanıt32
yanıt7
Fullbrightsız Tarih:

Narter çok bilgisiz bir yorum yapmışsınız kardeşim islam sancağı hz mehdiye kadar sahipsiz olmayacaktır.Kimsahib olursa sonunda kaybedilecekdir.Misal bu bizim fethimize engel değil.Ne yaparsan yap mehdi gelemden kaynedilecek demek.Örneğin hz mehdi istanbulu tomayı ve kudüsü alacaktır ancak bunönceden fethinde engel değil kim alırsa alsın elden çıkacak demektir.Nitekim Hz Ömer Selahaddin fethettiği yerler elden çıktı yeniden alınsada mehdiden önce gene elden çıkacaktır.

yanıt3
yanıt9
Narter Nart:

Fullbrightsız Tarih.... Karşı atak yapma gereğini duyduğun için yorum yaptığının farkındayım..Evet... İslam Sancağı Hz. Mehdi ve Hz. İsa gelinceye kadar sahipsiz kalacaktır. Müslümanlar geçtikleri acı ve izdıraptan Allah' a yalvaracaklar...Bu da demektir ki...dünyayı İslam' la şereflendirecekler gelinceye kadar İslam toplumu dirliğe ve birliğe kavuşamayacak... Filistin' de bugün olduğu gibi sadece TV' den izleyecekler.. Hatta hattasını sizlerde biliyor ve şahitsiniz...

yanıt7
yanıt0
Narter Nart:

Hz Ömer ve Selahaddin Eyyübü İslam tarihinin önemli kişilikleridir. Ve onlar görevlerini yerine getirip tarih ve örnek alınabilecek sahsiyet oldular... Ama binlerce isimli ve isimsiz pekçok Milletten olan kahraman Müslüman var... Lafın kısası bana hikaye anlatma... Her kim ve her ne yaptıysa Allah istediği için yapmıştır.

yanıt7
yanıt1
dikduran adam:

3/2 Sİ PKKLI OLMUŞ SEN NE DİYORSUN

yanıt21
yanıt24
dikduran adam:

YOK YA DOĞUDA PKKYA VERİLEN OYLARI UZAYLILARMI VERİYOR PEKİ BUNLAR ADAM OLMAZ BUNLARIN ÇOĞUNU BAŞKA DİYARLARA SÜRMEZSEN BU İŞ ÇÖZÜLMEZ NET AYRICA BENDE D.BAKIRLI BİR KÜRDÜM

yanıt10
yanıt20
Abdullah KARAMAN:

Dikdurmayan adam... olsan olsan Zazasın Kürt değilsin.

yanıt8
yanıt6
Fullbrightsız Tarih:

Narter nart cahil herif Seni dinden imandan çıkıyorsun. hadisi şeriflerde mehdi gelmeden halife kavgası çıkacağı yazıyor kıyametle ilgili hadislerde bu ne demek müslümanlar halife seçmişler demek.İslam sancağı birinin elinde yazıyor.Senin cahil mantığına göre hz ömer kudüsü fethetmeseydi çünkü mehdi fethedecek selahaddin kudüsü almasaydı mehdi alacaktı zaten fatih istanbulu almasaydı hz mehdi orayıda alacak gördüğün gibi mehdi hazretlerinin fethi nihaidir başkasının fethine engel değil

yanıt1
yanıt7
VEFA:

Bunun adı cehalettir. Başka hiç bir izahı olamaz.

yanıt8
yanıt2
Narter Nart:

Sn. KARAMAN...Üzülerek bildirmek isterim.Benim yaşadığım yöredekilerin inanın dinle imanla fazla bir alakaları yok. Demek ki aynı etnik kökenli insanların karakterlerinde yöresellikten kaynaklanan tamamıyla karşıt zıtlıklar var. Yine de hiçbir etnik kökeni davranışları itibariyle genellememek lazım. Bakış açımızı etnik kimliğimize göre kişiselleştirmesek EN ÜST KİMLİK Müslümanlık ortak paydası olsa iyi olur.Türk genlerim ve Sibirya, İskandinav, Kafkas, İtalyan, İran genlerimle de gurur duyarım.

yanıt6
yanıt0
Muharrem Güreli:

Omurgasizlar

yanıt7
yanıt1
mustafa genç:

ırkçısın yani!

yanıt2
yanıt0
osman tunçel:

Yüce dinimiz İslam da kan davası yoktur, aksine affetmek vardır. Sancak İslamı yaşamak ile taşınır böyle atadan kalma icatlarla değil. Maalesef ki çoğumuz yanılgı içindeyiz,Rabbim hepimizi ıslah etsin

yanıt0
yanıt0
Halo Dayı:

Kuranın altından geçince mi bu kanıya vardın. Kuranı Kerim okunsun diye indi altından geçin diye değil. hurafeci seni

276
36
yanıtYanıtla
Sentello Djhalou:

Doğu daki fakirlik çok olunca ve eğitim yatırımı yapilmayinca insanlar eski kanunları benimsedi.. Kürtlere laf atan insanlar Şeriat istiyor kıssas istiyor ama kürtlerin uyguladığı kıssas ı cahillik olarak görüyor. . Biri evladiniza kıyıp 10 sene bile yatmadan çıksa siz kabul edermisiniz..

103
43
yanıtYanıtla
Sinan Arslan:

Yani bu nedenle suçu olmayan başka bir insanı öldürmek gerekli öyle mi. Empatin var mı bilmiyorum ama senin baban birini öldürdü diğerleri seni mi öldürmeli.

yanıt64
yanıt12
Sentello Djhalou:

Sinan Arslan evet karşı taraf haklıdır. . Ya kan parası verecek barışacaksın yada kestikleri cezaya razı olacaksın sonra da sen ceza keseceksin

yanıt8
yanıt60
Ergun Ozdemir:

Sentello djhalou senin zeka seviyene gerçekten hayran kaldım! Ozaman parasi maddi gücü olan vursun canini sıkanı ödesin kan parasini bumu çözüm yazik yazik nasil bir zihniyet?

yanıt60
yanıt2
Narter Nart:

İslam Hukuku' nda ve günümüz hukukunda Suç ve Cezanın Şahsiliği ilkesi vardır. Yani bir kişinin işlediği suçtan yakınlarının cezalandırılamaması kuralı... Kan davası bir şeriat uygulaması değildir. Yobaz zihniyetli insanlarının kinlerini çıkarmak ve çıkarlarını korumak amacıyla yaptıkları ve genelllikle kafalarına göre kutsadıkları VAHŞETTİR.

yanıt55
yanıt3
murtaza candurak:

az gelişmiş toplumlar

81
36
yanıtYanıtla
Hasan Turan:

tiplere bak hiç insana benziyorlar mı

11
15
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Fullbrightsız Tarih... son göndediğin mesaja cevap verdim. Ancak yayınlamadılar. problem değil... Ama cahilin ve faşitin kralı sensin... Bilmeni istedim.

4
4
yanıtYanıtla
KARAYEL:

“Bütün dünyada” diyor heh… böylesine bir barbarlık sadece biz de var. Kendilerini tatmin etmek için dünyayı da rezilliklerinin içine sokuyorlar.

7
1
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

ölen boşuna öldü.... zaten hep öyle olur.... atina mekke feth edersin ardından buyur iade der geri verirsin olan gidene olur...

1
5
yanıtYanıtla
Zübükzade:

Bu adamlar bildiğinden şaşmaz kimse bunları barıştıracağım diye vakit harcamasın

4
1
yanıtYanıtla
Mustafa AKSAN:

iyi ne güzel bak bütün kan davası olan insanlar için örnek olmuşlar.

5
0
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Hiç inandırıcı değil. İfadelere bakılırsa , dip dalgası sönmemiş

4
1
yanıtYanıtla
mert barlik:

Kürt'e Türk'e genelleme yaparak laf etmeyin edepsizlik yapmayın. Kan davası Türk'e de,Kürt'e de yakışmaz. İnsana yakışmaz. Bir insan kendi hırsını veya çoğu zaman başkalarının hırsını tatmin etmek için bir can alıyorsa bu katl-i haram ve cinayettir. Hangi milletten olursa olsun bu cehalettir. Kürt Türk karşılaştırması yapmaya gerek yok. Bü ülke Kürt ve Türk ile kurulmuş,öyle yaşayacaktır. Kardeşçe yaşamayı bilen yaşar,bilemeyen zaten dağlarda ölüyor.

4
0
yanıtYanıtla
Eclipse Moon34:

Devam eder suratlara baksana bunlar tam cahil

2
1
yanıtYanıtla
Erkan Arslan:

ULU öNDER GAZi MUSTAFA KEMAL ATATüRKüN RUHU SAAD OLSUN MEKANI CENNET OLSUN iNSAHLLAH

1
2
yanıtYanıtla
Metin Öztürk:

Doğru olanda budur af etmek iyidir olan çocuklara oluyor psikolojik baskı ile yaşıyor ağır travmaları oluyor hayata bakış açısı bile farklı oluyor temennimiz kardeşlik olsun

2
0
yanıtYanıtla
Ender Emir:

Yardım yataklık yalancı sahitlik gibi katkida olan herkese uzun bir hapis cezası verilir ve tek kisilik hücrede ikamet ancak paklar

1
0
yanıtYanıtla
Muharrem Güreli:

Tiplere bak bir tanesi insana benzemiyor

1
0
yanıtYanıtla
Est Este:

satanistler

1
0
yanıtYanıtla
uCube :

Yıl olmuş 2024! Hala kan davası mı var arkadaş... Geri kafalılar sizi. ;))

0
0
yanıtYanıtla
Tiyatro:

Allahın verdiği canı almak . günah Ve dinden çıkmış sayılıyor. İstisnalar var fakat kan davası istisnalar arasında yok . İdam diye haykıran teşfik edenler tövbe etsin tavsiyem. Uyarırsın .anlamıyorsa kalben razı gelmediğini anlatırsın. Anlamıyorsa uzaklaşır allaha havale edersin . Kanunlar var hak var hukuk var medeniyet var !

0
0
yanıtYanıtla
Hüseyın Taşer:

benim kızdığım olay. köyde iki dargin aile barusturlmaz kimsenin umurunda olmaz. aşiret olduğu zaman devlet erkanı devreye girer. barış tabiki güzel ama aşiret dışında aileler de bariştirilsin

0
0
yanıtYanıtla
Zinnur Arnasli:

Kur'an'ın altından geçmek nasıl bir sapkınlıktır?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title