Haberler
Güncelleme:

Japon deprem uzmanı Moriwaki'den Marmara için uyarı: Her an deprem olabilir, artık hazır olunsun

Türkiye 2 gündür adeta beşik gibi sallanıyor. Çanakkale, Kahramanmaraş, Hatay ve Muğla merkezli, en küçüğü 4 büyüklüğündeki depremler birçok ilde hissedildi. Çanakkale'de 4 Mart akşamı yaşanan 4,9 büyüklüğündeki depremi daha önceden tahmin ettiğini iddia eden Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için "Her an deprem olabilir. Artık hazır olunsun" uyarısında bulundu. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (43)

Alkurt:

ALLAH KORUSUN TÜM IYI KULLARINI.

254
21
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Binayı doğru yere , doğru usul ve kurallarla inşa edersen , kimseye ihtiyacın kalmaz..

yanıt56
yanıt145
Tutankamon Hoca:

O işlere Allah bakmaz cürük binaları imar affi diye onaylayan bakanlık varya kurum bey onun sorumlulufundaydı

yanıt70
yanıt27
birgörüş:

Güray Dilli Allah sana çürük yere bina yap ben seni koruyacağım mı dedi? Allah zaten dürüst olmalı doğru olmayı doğru olanı yapmayı emrediyor.

yanıt7
yanıt0
Tutankamon Hoca:

Birşey olmaz ya jha yıkıldı ha yıkılacak binaları evleri barakaları imar affına soktu sayın kurum daha hic birşey olmaz olursada kaderden olur

yanıt3
yanıt0
Tutankamon Hoca:

Varmiki koruyacak

yanıt0
yanıt0
Yusuf GÜÇLÜ:

Evet herkez ahiret için hazır olsun

226
20
yanıtYanıtla
İlhan Fırat:

Herkez değil Herkes

yanıt133
yanıt48
Erkan Arslan:

Ahiret Sana Yol Göstermis Bilime Ayak Uydur önlemini Al Diye Buyurmus Ya Sen? Deniz Kumundan Evlerde Yasiyorsun Böyle ölümü Ahireti Dört Gözle Bekliyorsun

yanıt8
yanıt0
AYHAN BAYRAK:

Gaybı Allah bilir koçum

76
146
yanıtYanıtla
Bilal YILDIZHAN:

cahil arkadaşım elbbette gaybı Allah'u Teala bilir, ancak bilim de bir gerçektir. yeraltında olan tektonik hareketleri bilim insanları izliyor ve ölçümler yaparak söylüyorlar. Şimdi dünyanın yer kabuğunun ne durumda olduğunu yanlızca Alla bilir diye geçiştirirsek o zaman Allah'ın emir ve yasaklarına karşı gelmiş oluruz. Allah Kuran-ı Kerim de sürekli dediği gibi " AKLETMEZMİSİN?" ayetleri bize ne demek istiyor. Araştırın Okuyun Anlatın demek istiyor.

yanıt281
yanıt6
Doğrucu vatandaş:

Allah (c.c.) sana "sal çayıra, mevlam kayıra" mı diyor!!! Önce oku da öğren! Buyuruyor ki; Önce tedbir al sonra bana tevekkül et. Ben gereğini yaparım. Ve deprem için de zaten sana defalarca sarsıntı vermiş ki akıllanıp tedbir alasın diye. Sen hala mevlam kayıra dersen hiçbir şey seni ecelden kurtaramaz!

yanıt158
yanıt1
Şerif Ali:

İslam'ı kavramadan Müslüman geçinen halktan örnek. Metroloji yarın yağmur yağacak dediğinde sen Allah bilir der geçersin.

yanıt70
yanıt5
AYHAN BAYRAK:

Cahil Bilal faizi zinayı bırakın hep birlikte herkes tövbe etsin depremler durur deprem olsa bile en azından imanlı gidersin

yanıt22
yanıt57
birgörüş:

Haklısın Gaybı Allah bilir . Ancak Allah insana akıl vermiş kullansın diye İnsanoğlu bu aklı kullnarak bilim diye yoldan gidiyor bu yolu Allah sana göstermişse Allah ın verdiği aklı kullanmak günah değil.

yanıt49
yanıt1
Eroğlu:

1. Deprem riski gayp değil, 4. evre kanser hastasının öleceğini bilmek gibi yakın olduğu belli lakin tam zamanı Allah bilir. 2. Tedbir, dindendir. Tedbir senden gerisi Allah'tan, dememişler boşuna 3. İslam ruhban değil, akıl dinidir. Bu nedenle hayatın her noktasında yaşanır yalnız kuytularda, köşelerde, evlerde değil.

yanıt34
yanıt1
isa yatar:

Hazır mı olsa İstanbul biter Allah korusun

69
3
yanıtYanıtla
Cemal Nisani:

Her gün biri çıkıp pop şarkıcıları klip yarışına girer gibi burda şu olacak bu olacak bunun yerine depremi erken tespit eden çalışmalar yapsanız bilim adamları olarak ..tarihi bilen herkes yorum yapar .. örneğin Hatay a gelmeden yüzey incelemesi etütler yapmadan Kırıkhan a kadar kırıldı diyen bilim adamları lazkiye ye kadar ki deformasyonları görerek bilim üretseler daha verimli olmaz mı

37
6
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

99 depreminden sonra yapılacak olan yapılmalıydı.

14
0
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Neden Korkutucu? Yakın zamanlarda Sakarya, ardından Gölcük, sonra Düzce, ardından Kahramanmaraş depremleri yaşandı. Yüzbinde yakın (belki daha fazla) can kaybı, yüzbinlerce yaralı ve Milyarlarca dolar maddi zarar. Hala tedbir almıyorsanız o zaman Allah size akıl fikir versin. Çünkü korkunun ecele faydası yoktur.

14
0
yanıtYanıtla
Erdinç erbay:

Diğer illerde oluşan ölüm sayısı 400000 ise istanbul milyonları bulur

13
1
yanıtYanıtla
Erkan Arslan:

Japonda Uyarsa Alman Türkte Uyarsa Sonuc? Cahillik icinde ölümden Kacinilmaz TüRKiYE Kelle Koltukta Yasiyo Bunu Hem Gecmiste1999 Gölcük Kocaeli Depremlerinde Gördük Gecen Seneki Alti Subat Depremleri Zaten Avrupanin Yardimlari Olmasaydi Cok Sayida Yurtdas Enkaz Altlarinda Sag Cikamayacakti

12
0
yanıtYanıtla
o zen:

Ey akp 25 yıldır tek başına yönetiyorsun ülkeyi. Milyonlarca bina risk altında 6 şiddetine bile dayanamayacak milyonlarca insan ölecek. Binaları kentsel dönüşüme geçirmek için ne bekliyorsun yoksa dış güçler mi izin vermiyor.

11
1
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

Sıkıntı yok köşkler sağlamdır

8
1
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Malzemeden Çalın çırpın sonra allah korusun,, ölüncede kader :)) bukadar basit müslümanlık :)

9
0
yanıtYanıtla
Janoo Jsnoo:

İnsanlar ne kadar zavallı işinden uzman olan deprem olacak tedbir alin tavsiyelerde bulunuyor kimisi bu ahirete iliskilendiriyor kimisi de herkes mi yada herkez mi diye bilgi sahibi olduğunu göstermeye çalışıyor harf hatası yapılmış gayet normal cahil insanların en iyi bildikleri şey birilerinin hatasını bulmaktir bilge insanların yaptığı şey hataları örtüp işlerine devam etmektir

9
0
yanıtYanıtla
Muhammed AY:

Binayı doğru yere , doğru usul ve kurallarla inşa edersen , kimseye ihtiyacın kalmaz.. yazan arkadaş yazdıkların doğru ancak İnsan her zaman Rabbine muhtaçtır.

6
2
yanıtYanıtla
hic33:

Faylar üzerinde plansız, çarpık, kalitesiz, tezek yığını şeklinde kurulmuş, koca koca kentler, yerleşim, yaşam alanları...Bu hayatta herşey beden denen bu leşi diri, sağlıklı tutmak için değil mi? Deprem için bu güne kadar adamakıllı ne yapılmış, ne yapılıyor bu ülkede? Millet sadece 11 ilde değil neredeyse ülkenin yarısında hissedilen 6 şubat depreminin psikolojik etkisinde hala.Binanın yanından geçen tır, kamyonun yarattığı titreşimi deprem sanıp korkuyla kapıya koşuyor herkes.

8
0
yanıtYanıtla
adem karabıyık:

Her an deprem olabilir sözünün bizim coğrafyada bir önemi yok. Yüzyıllardır depremler oldu, oluyor, olacak: geride kalanlar yitip giden canların arkasından sadece ağlıyoruz,

7
0
yanıtYanıtla
zırzop:

bizim uzmanlarda iş yok her sektörde yabancı uzmanların yorumlarını yayınlıyoruz artık ne günlere kaldık ya

5
0
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Korkmayin ?eriatiniz var artik allah sizi korur

5
0
yanıtYanıtla
hic33:

Maddesi, ışığı, enerjisi; galaksi, yıldız sistemleri ile ince hesaplar dahilinde kainatı yaratıp varlığını adeta bir saat gibi idame ettiren Sonsuz, Tek Gerçek Güç Allah elbette koruyor, korur, seni bile(!) Ama sen de tedbirini alacaksın.

yanıt7
yanıt0
can erdemir:

Herkes yatağının yanına bir deprem paketi hazırlayıp koyması gerekir. Powerbank , su ,telefon gibi hazırlıklı olması gerekir.

5
0
yanıtYanıtla
MELTEM ÇAĞLAYAN:

Eyvah eyvah

3
1
yanıtYanıtla
YILDIRAY YILDIRIM:

O'nun izni olmadan bit şey olmaz di mi ? o zaman bu depremi de yapan ALLAH cc ise! niçin ALLAH korusun depremden deriz? bu işte bir terslik yok mu?

3
0
yanıtYanıtla
Cengiz:

Türkiye biter

3
0
yanıtYanıtla
Eroğlu:

Özellikle yüksek riskli, İstanbul gibi, yerlerde siyaseten değil mantık çerçevesinde icraaten oyların doğru adaya verilmesi şarttır. İstanbul'u Ekran İmamoğlu mu yoksa Murat Kurum mu depreme daha fazla hazırlar sorusunun cevabını İstanbulluların iyi düşünmesi lazım. Ne ekerseniz onu biçersiniz ve son pişmanlık fayda etmez.

3
0
yanıtYanıtla
Cüneyt Soydemir:

Olsunda kurtulalım şu lanet dünyadan

3
0
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Kendi ülkesine baksın burada ahkam keseceğine, yakın zamanda kendi ülkesindeki depremi niye öngörememiş acaba.. Boş beleşler hepsi bir şey söylüyor ama bunlar zaten bilinen şeylerin tekrarı.

0
2
yanıtYanıtla
Serdar Avcı:

birileri cikar bu işin fitratinda var der biter gider japon sen kafayı fazla takma bu işlere

1
0
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Allah kimseye vermesin....Biz yaşadık...Kıyametin provası...2 günde, 2 ayda ,2 yılda hazirlanabecek bir şey değil...uzun soluklu çok ciddi hazırlık gerekiyor...

1
0
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Deprem diyerek korkutanların hepsi Türkiye düşmanıdır, depremi engelleyemeyiz yapmamız gereken sağlam binalar yapmak yani kentsel dönüşüm Bunu kim yapıyor Ak parti yapıyor kim durduruyor chp durduruyor. İnsanları kurtarmak isteyenler bunları söyler.

0
0
yanıtYanıtla
Mete öztoprak:

Allah koruycaksa niye deprem yaratsin. Korunucak olan kisiler insanlikdir, önlem almakdir, hazir olmakdir. Deprem olana kadar bu millet kılını bile kıpırdatmaz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title