Haberler
Güncelleme:

Yerli savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşu dünyada büyük ses getirdi

Bu sabah ilk uçuşunu gerçekleştiren ilk savaş uçağımız KAAN'a dünya basını geniş yer verdi. ABD merkezli Bloomberg, "Uçuş, Türkiye'nin yerli savaş uçağı projesinde dönüm noktası oldu." derken, İngiliz Reuters haber ajansı, "Türkiye'nin özgün geliştirdiği ilk muharip savaş uçağının ilk uçuşu bugün gerçekleşti" ifadelerini kullandı. Gelişmeyi son dakika duyuran Yunan basını ise KAAN'ın F-35'ten üstün olduğuna dikkat çekti. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (76)

yusuf erdin:

seçim geldi yalaka medya meeeee

356
983
yanıtYanıtla
Spectrum:

Kardeş sunulan ürün hakkında yorumunu yaz, neyini sevdin yada neyi hoşuna gitmedi. Nasıl olsa daha iyi olur gibi. Her haberde artık parti kavgası, laiklik kavgası, şeriat kavgası yapmayın midem bulanmaya başladı. Bende bu yönetimi sevmiyorum ama saygı gösteriyorum yapacak birşey yok halk seçmiş, benim akrabam arkadaşım oy vermiş zamanında bende verdim. Napayım yani gidip kavgamı edeyim insanlarla sürekli laf mı vurayım, çeki düzen verin artık kendinize ilkel toplum gibi didişmeyi bırakın

yanıt726
yanıt35
JY:

ADAMLAR BIZE MOTORU ELECKTRONIGI VERMESE O UCAK ZOR YERDEN KALKAR. BIZ ANCA LASTIGINI YAPARIZ KENDI IMKANLARIMIZLA NIYE KORKSUNLAR.

yanıt107
yanıt735
Bişey Söylicem:

Kendi malına düşman olan tek millet

yanıt734
yanıt64
Spectrum:

Şikayet edene kadar al elinede yap madem, sonuçta o motoru elektroniği yapanda senin gibi bir insan, senden ne eksik ne fazla. Çekilin uçak motoru yapmaya geldim dedinde elinden alan mı oldu ?

yanıt504
yanıt40
Spectrum:

Kendi malına düşman değil, kullandığı yöntem onu düşmanmış gibi gösteriyor. İzlediği yol yanlış sadece

yanıt38
yanıt94
dogan erol:

JY JELİBON HEYKEL KAFALILAR O UÇAĞI YAPACAZDA ELEKTRİKLİ MOTORUMU YAPAMAYACAZ SİZ ELİNDE BİRA JELİBONLA EGLENİRKEN ORMAN EVİNDE BİR ÇİFTÇİ BİLE ELEKTRİKLİ MOTOR YAPIYOR

yanıt136
yanıt29
Shadowhunter:

Bi akp li olarak mesela sabah haber uygulamasina sadece döviz kurlari için bakiyom,hürriyetede bakmiyom,gene en objektif yandas olmayan haber sitesi burasi,o yüzden sadece burayi okuyom.

yanıt0
yanıt1
necmettin durmaz:

heykelciler idrak edemez

yanıt11
yanıt32
özen66:

olsunda secım yalakalıgı olsun.yunanları rahatsz eden ucagımız senıde rahatsz etmıs.bır dna testı yaptır derım

yanıt15
yanıt3
Tutankamon Hoca:

öyle deme 80 model f16 dan söktük motorunu gerci başka motorda yok bir tane uxurduuk işte idare edin :) bir sonraki secime bir daha ucururuz

yanıt9
yanıt4
Muhammet Şenocak:

@JY herşeye bir bahaneniz var. Kibrit çöpü bile üretemeyen kağıttan uçak yap desen yapamayan adamlar bunların zamanla da olacağını bilmiyor tabi sizde haklısınız.

yanıt7
yanıt10
ibrahim Kilinc:

YORUMLARA BAKTIGINIZ DA ERMENİSTAN VE YUNANİSTANIN KALAN SON PARÇALARINI GÖRMENİZ MÜMKÜN..

yanıt5
yanıt19
MÜCAHİD:

ufku dar vizyonu dar aklı dar insanlara bir şey anlatmak zor iş. Bu bir başlangıç elle tutulur gözle görülür somut bir eser var ortada, parti ayrımı yapmaksızın bunla gurur duymayan bu ülkede durmasın çeksin gitsin kardeşim.

yanıt1
yanıt1
Ariza Bay:

Ali Ahmet veli amca Ayşe Fatma teyzenin cebine bisey gircekmi evine 2 kg et goturebilceklermi carsi pazar ucuzlicakmi ogrenciler okula ac gitmicekmi amann bunlar olsa ne olcakki kaaanimiZzz var artik toggumuz da vardi petrolde buluyozz hergun sukur sukurrrrrrrrrr sukurrrrrrr

182
658
yanıtYanıtla
Atarokkalomi osunç:

Ahmet amca fatma teyzenin evine et girer girmez onu bilmemde, yunanın gavurun düşmanın girmeye cesaret edemeyeceği kesin.

yanıt36
yanıt6
ender özden:

Yok onlara şükür kaldı o dediklerini evlerine hamudu ile götürenler var zaten. Bu sakat kafa ile bu millet daha çok sürünür.

yanıt85
yanıt191
Goethegitme:

Ne doymaz işkembe varmis yogi kardeş sizde

yanıt189
yanıt43
girilmez:

o şükretmediğin şeyler için bir gün pişman olursun gördüğün göz, yazdığın parmakların da dahil

yanıt84
yanıt10
Kenan Kasarci:

Ukraynanin hepsi vardi boldu uzuzdu. Ne oldu? Silah olmayinca ne kıymeti var? Hepsini kaybedersin

yanıt98
yanıt9
KENAN AKTAŞ:

Çok şükür bin şükür Allah'ım. Dosta güven veren düşmana korku salan bir proje. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

382
105
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

İsrail’de çok korkmuş Gazze’ye saldırıları durduracakmış.

yanıt103
yanıt123
Yusuf Zuleyha:

bizim ulkedede cok ses getirdi ozellikle hazimsizlarin sesi cok cikti

312
112
yanıtYanıtla
gökhan eker:

seçim geldi. Geçim unutturulmaya çalışılıyor sende yutmuşun zokayı.

yanıt2
yanıt3
murat:

Seçim gelyor gaz petrol altın ucak araba yine palavra

138
196
yanıtYanıtla
Bişey Söylicem:

O zaman kanun çıkartlalım, tüm seçimlerden 1 yıl önce hiç bir icraat yapılmasın, nasıl?

yanıt80
yanıt7
Babayaro:

Bence tam tersi olsun, her yıl seçim olsun bak bakiyim altyapı yollar metrolar ışık hızında biter, icraatler keşifler, her sene bi çağ atlarız :)

yanıt36
yanıt3
Halil Yılmaz:

Güçlü ordu güçlü Türkiye

76
58
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

TOGG , ANKA, ALTAY TANK, ATTACK HELIKOPTER, UZUN MENZILLI FÜZELER, IHA, SIHA, KIZIL ELMA , VE DAHA NICELERI.... SAYMAKLA BITMEZ, AMA BUNLARI TÜRKIYE YAPMADI TABIIKI ÖYLEMI??? TÜRKIYEDE BIR KESIM VAR, AGZINLA KUS TUTSAN BU KESIME ASLA YARANAMAZSIN ASLA...!!!!

75
54
yanıtYanıtla
Hasan Tttt:

aynen bunlara diyeceksin ki Atatürk heykeli yapacaz yada bu tarz ürünleri amerikaisrail ingiltreden alıcaz o zaman susarlar başka türlü dünyanın en iyi uçagıını da yapsan bir bahane bulurlar yukarıda bir yorum okudum et yiyemeyince uçagın ne anlamı var diyor savasş çıksa çolugun çocugun ölse daha mı iyi zihniyet bozuk ve kirli annesi babası böyle kişileri daha küçükken kafasını kirletiyorlar o yüzden ne dersen de boş

yanıt7
yanıt17
JY:

BIRAZ UFAK ALTINDA CIVCIVLERDE YESIN ADAMLAR MOTORU ELECKTRONIGI VERMESE O UCAK ZOR YERDEN KALKAR. BIZ ANCA LASTIGINI YAPARIZ KENDI IMKANLARIMIZLA.

56
58
yanıtYanıtla
Fahri Kösedağlı:

Eşek heykeli kadar kıymetli olmasa da yapanların eline sağlık

39
63
yanıtYanıtla
Emirhan YILDIZ:

yoruma neden diye yazana kadar google yaz bir kaç savunma sanayi uzmanı yada eski askeri dinle fikir edinirsin

81
16
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

Yıllar sonra , savunma sanayinde yapılan bu güzel işleri beş gramlık beyinleriyle , yıkılması mümkün olmayan ön yargılarıyla, karalamaya çalışan ahmakları ülkesi adına bile sevinemeyecek kadar cahil olduklarını yazacak .

40
55
yanıtYanıtla
Spectrum:

Üzerinde çok oynanması lazım. Birincisi boyutu çok büyük fazla ağırlık yapar hantal olur ve manevra kabiliyeti azalır. ikincisi hatları oval olsa daha iyi kareli yapısı sanki kartona kanat takılmışta uçuruluyor gibi.. üçüncüsü itici roketler güçsüz görünüyor sanki jet değil yolcu uçağı kalkıyor. Zamanla güncelleme ve modernize yapılarak çok daha iyi yerlere gelinebilir. Şimdilik buna şükür. Rabbim yolumuzu açık etsin. Bize güç kuvvet versin..

10
83
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

İyi güzel süper. Daha geçen gün f16 moderazizasyonu için ABD ile anlaşma yapıldı. Madem Kaan çok iyi neden ABD peşinde koşuyoruz. Neyse bir sonraki uçuş gelecek seçimde:))

38
49
yanıtYanıtla
Hasan Tttt:

işte okumadığın ve sadece mühalif gazete okuyan tip ! sen bu üründen 20 tane yapana kadar 10 yıl geçeçek sen o 10 yıl içinde savaşa girdiğin zaman heykeller seni kurtarmaz bir heykeli 2 yılda yapıyorsunuz bir uçagı kaç yılda yapılmasını bekliyorsunuz ? sen o 10 yıl içinde savunmanı yine güçlü tutacaksın ki yarın öbür gün bir sorun çıkarsa müdahale edebilesin ! şimdi ben bu kadar anlatttım sence ne anladın sen HİÇ lütfen olaylara sadece mühalif olarak bakma bir düşün öyle konuş

yanıt7
yanıt2
Murat Vural:

Kendini Türkiye ye ait hisseden tüm müslüman Türk milletine hayırlı uğurlu olsun. Dosta güven düşmana korku salmaya devam edeceğiz Allah'ın izniyle inşallah. Emeği geçen herkese sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun .

41
43
yanıtYanıtla
Mehmet Gazanfer:

isteyen bakabilir bbc nin sitesinde hiçbir haber yok kimsenin umrunda değil

63
20
yanıtYanıtla
Hasan Tttt:

o baktıktıgın siteler senin iyi birşeyini paylaşmaz herkezi kendin gibi düşünme adamların bize karşı iktidarı muhalefeti birlik içeride birbirlerini yeseler bile bence burdaki konu bizim iktidarımızın ve muhalefetin iyi bişey yapınca ayrışmaması ya muhalefetin milletvekili cıkıp siz dünyanın en iyi işinide yapsanız biz iyi demeyiz diyen biri bu ülkede böyle insanlar var sen gel şimdi buna MMU yu anlat anlar mı

yanıt4
yanıt16
purpleler Purpleler:

Bu ezik kesim ne zaman kendine güvenmesini bilecek.

29
45
yanıtYanıtla
VATOZZ:

F35 lere milyarlarca dolar kaptiracagimiza kendi ucaklarimiza harcasaydik olmazmiydi.

33
39
yanıtYanıtla
Deniz Sosyal:

F35 in % 40 ını Türkiye üretti. Bu projede dik durabilseydik 1 2 senede daha üstün %100 Türk jeti imal edebilirdik. Yani neredeyse kendi uçağımıza para harcayıp projeden atıldık. Şimdi bu da başarı ama yetmez. Daha iyisini yapmak zorundayız.

yanıt30
yanıt8
Hakan:

Deniz denen şahıs sen nerde yaşıyorsun nasıl besleniyorsun da böyle uyduruk bilgileri paylaşabiliyorsun burada yahu. %40 öyle mi? 1 milyondan fazla parçaya sahip bir uçağın sadece 1005 parçasını üretince %40 mı oluyormuş. Binde 1 dahi etmiyor bırak %1 i. Elinin altındaki internet denen teknolojiyi uyduruk bilgileri paylaşmakta değil doğrusunu öğrenmekte kullan.

yanıt19
yanıt13
Shadowhunter:

iki inegi otlatamayanlar yapilana kusur buluyor,bu zihniyet iktidara gelirse hersey basa döner.Yav nolur sanki kimse kimsenin,dinine,kilik kiyafetine,diline karismadan rmpati ile saygi duyarak yasasa ,çokmu zor.

19
48
yanıtYanıtla
Oguz Uslu:

Ülkemize hayırlı olsun .İnşallah daha iyi yerlere gelir

22
41
yanıtYanıtla
yusuf safran:

Biz bu işe 50 yıl önce başlasaydık şu an dünyada söz sahibiydi ama gel gelelim mal mal işlerle uğraşmaktan iktidar kavgalarından darbelerden mezhep çalışmasından dolayı yapamadık hala geç kalmış sayılmayız yapmayın etmeyin biryerden başlamamız lazım artık şu zihniyeti bırakın milli olun biraz ya motor surdan yok parça burdan yok sadece tekerlek üretiriz biz gelin siz yapın o zaman iyisini boş laf yapmayin

18
42
yanıtYanıtla
yusuf erdin:

amarikaya neden yalvarıyoruz meeeeeeeler

47
13
yanıtYanıtla
Hasan Tttt:

mesela bu arkadaş şuan hasetinden çatır çatır çatlıyor doğdu mualefetti yaşlandı ölecek hala muhalefet bunlarada hak veriyorum bebeklikten yaşlılığa hep aynı iktidarı gördü bunlar mee de der möö de anca bu kadar böyle insanlara ne dersen de boş yapmaya mahkumlar

yanıt2
yanıt15
Hasan Tttt:

hahaa 15 kişilik bi grup var sen iyi yazar yazmaz dislike yapıyolar beyin ve kapasite meselesi yavas yavas ögrenicekler ilk okumayı okuduktan sonra anlamayı ben şimdi bunlara milli duygulardan bahsetsemde anlamıycaklar vatan millet desemde ! bugunkü konumuz VATANSEVERLİK MİLLİYETCİLİK okuyun ögrenin yanıma gelin anlamazsanız söz siz anlayana kadar sabırla size anlatmaya çalışacağım

yanıt1
yanıt0
Abdullah Deyerli:

Dünya kara kara düşünüyor ABD ye f 16 lar için neden 25 milyar dolar verdi kaç gün önce ABD kongresinden geçti bu parayla 2.fabrikayı kurardık

7
40
yanıtYanıtla
Hasan Tttt:

ciklet mi bu la 2 dk da çıkartacaksın çin 5 nesil savas ucagı prototipini yapmak için 10 senedir ugraşıyor sen bu üründen 20 30 tane yapman için minimum 10 yılın var peki o 10 yıl içinde ne yapacaksın heykel mi ?

yanıt2
yanıt2
necmettin durmaz:

onurumuz gururumuz nicelerine

2
30
yanıtYanıtla
Özgür Sevindik:

Eşşek heykeline alkış tutandan milli gurur abidesine ne saygi nede gurur beklentisine girmeye gerek yok yorumlara bakinca eşşeğe altin semer vursan eşşek yine eşşektir vereceksin arpayi ve arpa suyunu anırsın dursun

7
18
yanıtYanıtla
slim shady:

Kaan bu ülkenin uçağı arkadaşlar.Bir kurumun uçağı değil.Muhalif yada değil hepimizn vergisiyle yapıldı.Bizim mühendislerimiz yaptı.Belki chpli belki akpli.Bu yüzden vatansever yorumlar yapın lütfen!

4
16
yanıtYanıtla
Ah be:

Bizim Kaanin herseyi mi yerli? Bilen varmi?

19
0
yanıtYanıtla
Kurt bey:

İstemezükçükler yine beyenmemişler.

3
16
yanıtYanıtla
Yusuf Ada:

Çok önemli bir gelişme vatanımızın için lütfen siyasi malzeme yapmayalım

3
13
yanıtYanıtla
mehmet kara:

SEN UCAĞI F-22 RAPTORA BENZET, SONRA DEKİ F-35 TEN ÜSTÜN. F-35 İN 3 MODELİ VAR HANGİSİNDEN ÜSTÜN KARDEŞİM. A-B-C HANGİSİ?

12
2
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Bununla gurur duymuyorsan soyunu sorgula kesin türk değilsin. Oyuzden gurur duyma normal.

2
12
yanıtYanıtla
almırt:

Laik bir dindar olarak emeği geçen herkese teşekkürler türkiye kendi aracını kendi uçak gemisini kendi savaş uçağını kendi iha ve siha sını yapıyor güzel ve gurur verici şeyler.

2
11
yanıtYanıtla
Eclipse Moon34:

Almanya da ortalık karıştı savaş uçağı için acilen kabineyi topladılar ses büyük sandalyeleri çekerken aman ne ses çıktı :))))))))) sonrada kabine dağıldı

3
10
yanıtYanıtla
ibrahim Kilinc:

YORUMLARA BAKTIGINIZ DA ERMENİSTAN VE YUNANİSTANDAN KALAN SON PARÇALARI GÖRMENİZ MÜMKÜNDÜR.

1
10
yanıtYanıtla
ender özden:

Allah sizlere akıl fikir versin...

10
0
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Harika bir uçakdır. Türkiyenin boş arazilerine bir sürü çiçek tohumu serpebileceğine inanıyorum.

3
1
yanıtYanıtla
İsmail Atış:

Ekonomi kötü anladık da bari ürettiğiniz bu uçak ile araca bari Yok surasi İtal yok burası başkasının lan bize bizdeki düşman Yeter başka düşman aramaya gerek yok AKP'yi destek vermeyen veren herkim varsa sevinmesi gerekir bu olaya ulen dinimizde Yunan' bile olayın farkında bizler hala neyin peşindeyiz yazıklar olsun su habere sevinmeyen gebeşlere

2
1
yanıtYanıtla
Hiç Heç:

O tekerlekler niye uçağın içine girmeden uçuyor?

1
2
yanıtYanıtla
Hasan Tttt:

vayy bee ! prototip uçakların testlerine bir bak istersen bayrak diregi yapamayan ithal eden bir ülkeden uçak yapıyoruz muhabbete bak hani artık olumlu iyi ülkenin yararına olan şeylere olumlu iyi güzel demeyi bilsek mi ?

yanıt2
yanıt0
Murat ÖZDEN:

Arkadaş Allah korusun bir savaş olduğunda ucağin silahın mühimmatın olmas ise yiyecek ekmeği nerwden bulacaksın ordumuz silah mühimmat yönünden kuvvetli olacak ki savaşmak isteyen şöyle bir çekilsin kendine gelsin.

2
0
yanıtYanıtla
Remzi Zabin:

Türk yaptı mı en iyisini yapar bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Türk ve Türkiye düşmanları çatlamaya patlamaya devam edeceksiniz...

2
0
yanıtYanıtla
gökhan eker:

Ya bu kadar üstün uçak yapmışız da 1970 lerin f16 larını almak için neden amerikanın kapısında bekleyip duacı oluyoruz. Onların silah sanayine para kazandoroyoruz. yapalım bunlardan 200 tane bizim silah sanayimiz kazansın. Yoksa fetö cüler mi buna engel oluyor.

2
0
yanıtYanıtla
Zafer Karabalik:

Ucu seçim geldi diyenlere …

1
0
yanıtYanıtla
Kenan Tepretoğlu:

şu projesi hızlandırın ya, ne lazımsa var elimizde, bir iki yılda yapalım 100 uçak salalım göklere, bekleyecek tahammül kalmadı bende, adını da Kenan yapalım bence :)

1
0
yanıtYanıtla
Sadık:

Bizdeki hainlere alkışlatamazsınız.

0
1
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Dünyanın bundan haberi varmı peki :)) seçim yaklaştıkça daha uzayda petrol bulduk derler bu halkta inanıyor ya en ilgincide o. Yaw hee heee

0
1
yanıtYanıtla
Gamer Amca Tv:

demek adı Türk olupta bu kadar yunun bulgar urunu varmıs rahatsız olmuslar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title