Haberler
Güncelleme:

"Karım çocuk istemeyince" diye söze başlayan adamın sorusu Mustafa Karataş'ı şaşkına çevirdi

Eşi çocuk istemediği için başkasıyla imam nikahı kıyıp çocuk yapan adamın "Başka bir hanımdan çocuk buldum. Eşim hakkını helal etmiyor. Ne yapmalıyım?" şeklindeki sorusu Mustafa Karataş'ı şaşkına çevirdi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (33)

Perwer:

Evliliğin temel amaçlarından biri de çocuk sahibi olmak. Adamın dediği gibi kadın 12 yıl boyunca kadınlık görevini yapmayıp üstelik bir de çocuk sahibi olmamak için gidip tedavi olduysa adam kendi açısından doğrusunu yapmıştır. Prof diye geçinen Mustafa Karatay adamın çocuğu buldum deyimiyle çocuk sahibi oldum demeye çalıştığını anlayamamış. Doğru düzgün de bir cevap verememiş

220
99
yanıtYanıtla
dgsa apd:

Perwer Bey. İslami yoldan gidersek Kurana göre önce hanımıyla konuşur ve sıkıntıyı anlatır bir yol bulamazlarsa da güzellikle boşar. Veya hanımıyla konuşur ve evlenme isteiğini belirtir hanım kabul etmezse boşanabilir. Yani gizlilik içinde yapılabilecek bir şey değil. Lütfen islama yüklemeyin herşeyi açın kuranı bir okuyun.

yanıt168
yanıt30
sanane banane:

Bence Çocuk bahane, Adam İkinci bir Evlilik yapıyor, çucuguda bahane ediyor. Konuyu tamamen sapitiyor, birde Zeytin yağ gibi üste çıkıyor. Soruyorum bu Adam, aynı şeyi Eşiniz başka bir Adamdan Çocuk yapsaydı, sen istemediğin için.... merak ediyorum ne dersin ! Bencede helal etmesin, sürünsün

yanıt46
yanıt30
muro baba:

2 çocuğu olmuş daha çok istiyor

yanıt9
yanıt0
Nurettin Şimşek:

Adam hem insanı hemde İslami yunden hakkı.Kadinin çocuk istememe gibi bir hakkı yok.Evliligin ilinci gayesi çocuktur.Kadin çocuk olmasın diye tedavi olmuşsa haram işlemiş

yanıt0
yanıt0
Salih Çakmak:

Zina falan değil adam dini nikah kıymış. Aslı kusurlu kadın 12 yıl boyunca adamın çoçuk isteğine karşı çıkmış. Sonuçta adam karısını boşayıp ortada da bırakmamış. Gerçi boşansa bu sefer ömür boyu nafaka ödeyecek.

106
62
yanıtYanıtla
burcu özgğl:

İslam'a göre ilk eşin rızası yoksa ikinci eşi alamaz, dolayısıyla adamın yaptığı şey zina. Kendini rahatlamak için dini nikah diyor.

yanıt65
yanıt57
Müslüm c. Söylemez:

burcu kardeş kendi kendinize din uydurmaktan bıkmadınız.

yanıt33
yanıt25
Süleyman GÜLLE:

burcu özgül ! sallama !!! Bilmediğin konularda atıp tutma!!

yanıt26
yanıt23
Salih Çakmak:

Rızası zorunlu değil. Sadece iki eş arasında adil olmalı. Yaptığı şey zina falanda değil.

yanıt41
yanıt27
Nurettin Şimşek:

Burcu hanım helali haram yapmak küfürdür.Arzuna göre konusamazsin

yanıt0
yanıt0
Murat Can:

Bu millette bu kadar çok aptal pardon kurnaz olurmu ya! Zinayı bile dini nikaha alet ediyorlar

57
37
yanıtYanıtla
Cem Kınıklı:

adam buldum demekle, çocuk sahibi oldum demek istemiş. burdaki tek hatası ilk eşini boşamadan ikinci eşi ile nikahlanması olmuş.

40
24
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

baştan sona aptalca. bunlar yaşıyor mu hala yaaa

37
20
yanıtYanıtla
GAGS:

insan babasına öyle der mi haksız.. adam çıkmış senin hayat hikayeni anlatmış.. :D

yanıt3
yanıt2
YazıYORUM:

Böyle haber mi olur.. Netice ne..? Ortada sual var cevap yok.. Soruda gayet doğal ve samimi bir soru.. Ama sonuçlanmamış. Allah müsade edince ve eşit muamele şartlarıda yerine getirilmişse. İlk eşinin zina yapıyor demesi yanlış. Durum ve ortam bunu göstermiş. İkinci bir evlilik için de illa bir gerekçe olması şart değil. Biz buradan eşitliği koru, Allah mutlu eylesin diyeceğiz.

23
11
yanıtYanıtla
GAGS:

işte gerçek müslümanlık.. çek istediğin yere esnet işine geldiği gibi.. biraz hızlı yaşamışsın hee.. :D

yanıt6
yanıt1
Bordo Bere:

MEKANIN CENNET OLSUN ATAM NE DEMISTI CEHALET EN BÜYÜK DÜSMANDIR

11
6
yanıtYanıtla
Ayaz hayat:

ikinci Nihat Hatipoğlu vakası gelecek

11
2
yanıtYanıtla
Mustafa Koyuncu:

maalesef dini değerler ayaklar altına alınıyor burada adam işlediği günahı dini nikah adı altında belirtirken nikahı gerektiren halleri görmezden geliyor evet ilk eşin rızası yok iki tane çocukları var onlar mazeret değil

6
4
yanıtYanıtla
Mustafa Korkut:

Valla eyi etmişin emmioğlu, Çocuk yapmayan kadınlar duysun. Ayrıca evlilik çocuklarla güzel Tıpkı gül gibi çocuklar gülün kendisi.

6
4
yanıtYanıtla
zebil animation:

her sene aynı şeyler

7
2
yanıtYanıtla
Müslüm c. Söylemez:

Bence normal. Kadınlar kendileri dine uygun yaşıyorlarmış gibi sürekli eleştirip herşeyde haklı ve doğru çıkmaya çalışıyor. Evlenene kadar her şeyin en doğrusunu en iyisini karşı taraf biliyormuş gibi davranıyor. Evlendikten sonra 360 derece dönüyorlar. Gördükleri ilgiden veya erkeğin tavırları ile alakası yok kadınların çoğunluğu birisini cepte görmeye başladığı an nankörleşir.

5
3
yanıtYanıtla
Serdar Can:

Burcu gııı,,,, Uydurmasyon bari yapma.. Evet Allah , 1-2-3-4 'e kadar izin vermiştir... Emme elakin bunun şartlarını harfiyen yerine getirceeen mi.. Zaten bu normal bi erkek içün mümkün de'al.. EE o zaman neydecüyük, 1 tanesi daha Ev'laaaa değip , 1 teneye razı olacayuk... Yani 2.inci bir eş için , kocan senden izinname almeycek..

0
7
yanıtYanıtla
Punisher null:

Hoca boş yapiyor !!! Gercegi soyleyemiyor hanimci hoca bu ! Adam cocuk istiyor karisi istemiyor. Dogal olarak adam da ikinci bir hatun aliyor. En dogal hakki

3
3
yanıtYanıtla
mstfa Uygr:

madem istemiyor kadın,boşan tekrar evlen bu iş,bu yaptigindan daha karmaşık değil.

2
2
yanıtYanıtla
Orco Can:

Adamda yınede allah korkusu var .karısı zina edıyorsun bırak bana dön demek ıstemış .Adamda .Karısına söylemiş cocuk ıstıyorum yok dersen evlencem demış .En iyisini demiş ve yapmış Adam yıne İmanlı hocayada soruyor korkuyor gunahdan . En iyisini etmiş Ben 12 yıl nasıl bır kadın cocuk yapmam deyıpde evlı kalır ona şaşırdım??????

2
2
yanıtYanıtla
Sebati Can:

O zaman boşyacaksın hanımı yeni bir evlilik yapacaksın beyefendi. Devlete göre suç işliyorsun yani nikahın geçersiz. Burada yeni eş ve çocuğunuz hukuki olarak korumadan ve sosyal haklardan mahrum kalmış oldu. Kadın kendi istese bile bu durum ne kadar doğru?

3
1
yanıtYanıtla
Sebati Can:

İmam nikahı resmi nikahı olmayana kıydırmak doğru mu?İmam nikahıyla evlenenin resmi hiçbir hakkı yok. Resmi hak vermeyen imamın kıydığı nikah islama göre tam ve hukuki bir nikah mıdır?

2
1
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

mıllet arıyor tarıyor hastane hastane dolasıyor cocugum olsun dıye buda ceketını atsa hamıle bırakıyor helel emmıoğlu..

1
1
yanıtYanıtla
Nurettin Şimşek:

Neresi doğru değil laik imam.Bu yüzden boşama hakkı bile doğar.Hukmunu neye göre veriyorsun

1
1
yanıtYanıtla
Perwer:

Apd: Adamın anlattıklarına göre söyledim. 12 yıl boyunca aralarında ne geçti? Adam karısının rızasını istedi mi? Ve kadın hem rıza göstermeyip hem de çocuk doğurmayı red mi etti? Bunlar muamma. Yorumumda kuranı kerim veya İslam’a göre şöyle olması gerekiyor diye bir şey söylemedim. konuyu benim açımdan oraya nasıl bağladın? Onu da anlamış değilim

0
1
yanıtYanıtla
Perwer:

Dgsa apd : adamın anlattıklarını baz alarak söyledim. Dikkat etmediniz galiba, İslam’a göre veya kuranı Kerim’e göre şöyle olur diye bir şey söylemedim. Kaldıki dinen birden fazla nikah kıyılabilir. Zaten resmi nikahlı karısı da durumu kabullenmiş ki adam şu anda bir sorunumuz yok diye de ekledi. İş bu aşamaya gelene kadar aralarında ne geçti tabi onu biz bilmiyoruz. Yine de etik olanı sizin dediğiniz gibi de olabilirdi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title