Haberler
Güncelleme:

Olıver Varhelyı: İnsanlar Arası Temas ve Ekonomilerimizin Entegrasyonu Türk Öğrenciler ve İş İnsanlarının AB'ye Daha Kolay Erişimini Gerektiriyor.

Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Komisyonun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile düzenlediği ortak basın toplantısında; "Türkiye ile Gümrük Birliği'nin modernizasyonu müzakerelerinin başlatılması yönünde ilk adımların atılmasını öneriyoruz. Bunun olması için Türkiye'den beklentilerimiz konusunda netiz: Rusya'ya yönelik yaptırımların delinmesinin önlenmesi ve Kıbrıs'ta çözüm müzakerelerinin yeniden başlamasına elverişli bir ortamın yaratılması konusunda bizimle işbirliği yapılması" dedi. Varhelyi vize sorununa ilişkin, "Göç alanındaki iş birliğimiz 2016 tarihli AB-Türkiye Mutabakatı'na dayanıyor. Orada vize serbestisi için koşulların ne olduğu çok açık. Bu koşulların yerine getirilmediği konusunda da Türkiye ile aramızda ortak bir anlayış var. Ancak, insanlar arası temas ve ekonomilerimizin entegrasyonunun, Türk öğrencilerin ve iş insanlarının AB'ye daha kolay erişimini gerektirdiğini görüyoruz ve bu nedenle vize kolaylığını öneriyoruz" diye konuştu. Daha fazla detay >>

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title