Haberler
Güncelleme:

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan kamuda tasarruf tedbirlerinin açıklanmasının ardından gözler yeni düzenlemenin detaylarına çevrildi. Özellikle kamu personelinin çalışma sisteminde bazı değişiklikler üzerinde duruluyor. Personelin esnek ve uzaktan çalışması sağlanacak. Yeni çalışma sistemiyle ilgili 6 formül gündeme geldi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (52)

Muharrem Güreli:

Memurlar zaten çalışmıyor

546
975
yanıtYanıtla
Orhan Özsoy:

Saçma sapan yorum

yanıt356
yanıt151
Onur Kürşad Camcı:

Hepsi değil

yanıt314
yanıt37
Ferhat Uras:

Dün saat 08.00'dan 17.00'a kadar öğle arası vermeden, sadece toplamda 20 dakika çay ve dinlenme molası verdim. Öğle arası yemek yemeden aralıksız çalışmaya devam ettim. Akşam eve gidip yemeği yiyip saat 19.00 gibi adliyeye gelip saat 22.00'a kadar dosya okudum. İş yerinde gündüz vakti ışık yakmam, kurumundaki prizde telefonumu şarj etmem. Hafta sonları en az bir gün ya evde dosya okurum ya da adliyeye gelip dosya okurum. Bunları zevkten değil mecburiyetten, iş yükünün ağır olmasından dolayı yapıyorum. Devletime feda olsun. Tek bir kuruş ek mesai almıyorum, alıyorsam iki küçük çocuğumun kefen parası olsun. Benim gibi dürüstlüğünden ve çalışma ahlakından taviz vermemekten başka bir amacı olmayan ben ve benim gibi bütün devlet memurlarının hakkını Allah sen ve senin gibilerden sorsun. Benim nazarımda kutsal olan Devlet memurluğunu da Allah sen ve senin gibilere nasip etmesin.

yanıt1187
yanıt83
Ergün Erkuş:

MASA BAŞINDA OLDUKLARI İÇİN ÖYLE GÖRÜNÜYOR OLABİLİR..

yanıt61
yanıt15
Ali Yilmaz:

Ferhat uras, samimiyetine inanıyorum; sözümüz senin gibi değerli insanlara değil.ayrıca memuriyetin kapsamı geniş,eleştirdiklerimiz sizin gibi değerli insanlar değil, kendinden emin olan bunları üzerine almaz.benim ailemde saymaya kalksam 15 20 tane memur var, not ver desen ikisi hariç 100 üzerinden 1 vermem.maksat maaş garanti olsun nasıl olursa olsun.haram helal kavramı zaten kalmamış.yeğenimin biri icra müdürü olarak ataması yapıldı; reddetti.düz memurluğa devam ediyor.anlamışsındır İnşallah!

yanıt50
yanıt8
Vatan Daş:

Sarayın masraflarının çıkması lazım. Kamudan halktan çalışanlardan kesinti yapılması şart. Ağaları doyurmak lazım ama doymak bilmiyorlar.

yanıt11
yanıt3
Hek Tor:

Maliye bakanına önerim, milletvekilleri, bakanlar ve belediye başkanları çalışma saatlerini ELEKTRONİK KART BASARAK tescillesinler ve çalıştıkları süre için saat ücreti alsınlar... VAR MISIN?

yanıt23
yanıt2
Mehmet Gümüş:

Ferat uras O zaman sen bir adalet-senlisin. Maşallah sübhanAllah

yanıt10
yanıt3
Murat:

Her memur öyle değil ben belediyede memur idim inan wc ye zor gidiyordum iş yükü ağırdı 5 dakika bile boşluk yoktu vatandaşlar ile uğraşmanın stresi çoktu ha maaşım yüksekti diğer memurlara göre ona rağmen eyt den emekli oldum ben dayanmadım artık yatan varmı var düzenleme yok ama işte değişmez bu memleket hiç bir Zaman

yanıt16
yanıt4
comment:

önyargılı insanlar genelleme yapar.

yanıt14
yanıt0
zeynep Türkmen:

Şimdi sen böyle burda boş boş yorum yaparken ölsen mefta oluyosun memur devleti için can verdiği için şehit oluyor bu farkı bi anla ,ikincisi ulaşamadığı ciğere pis diyen kediler misali dolaşmayın bu mecralarda miyav seslerinden geçilmiyor ....

yanıt14
yanıt1
Sebastian Szymanski:

gel marmara eğitim araştırma hastanesine hemşirelerin haline bak bakalım çalışmıyorlar mı

yanıt13
yanıt3
Nursen Koca:

memurum ama seni tanimiyorum. sende beni tanimiyorsun.nerden biliyorsun calisip calismadigimi. cevrenizde gordugunuz 1 2 si calismiyor diye hepimizi karalamak ta nedir.

yanıt4
yanıt0
Hasan Basri Zavalsız:

Ferhat Uras'ı örnek almalıyım(z).

yanıt0
yanıt0
Ali Yilmaz:

Memur deyince aklıma nedense çalışan değil, çalışıyormuş gibi yapanlar geliyor.ömrüm onlarla muhatap olmak zorunda kalarak geçiyor.ilginç olan oğlumda onlarla tanışacak yakın zamanda...

209
315
yanıtYanıtla
osman Öztürk:

Tanıştırma o zaman.Herkes karşısındakini kendi gibi görürmüş.Devlet memurlarından verimli olmayanlar,çalışmayanlar var tabii ki.Ama cansiperane çalışanlar daha çok.Sanki toplum olarak herseyi üzerimize düştüğü şekilde yapıyormuşuz gibi sijayet ediyoruz bir de.Sen önce elindeki çöpü yere atma,ictigin sigaranın izmariti yere atma.Herseyi Devletten,belediyeden bekleme,sen de sokakların temizliğinden kendini sorumlu tutarak başlayabilirsin mesela.

yanıt5
yanıt1
Yorumcu Davut :

tam tersi osman. memurlar arasında çalışanlar var tabi ki, çalışmayanlar büyük çoğunluk.

yanıt4
yanıt2
mesut güneş:

memurların çogu zaten çalışmıyor bir işini yaptiracaksin 4 kişi yi dolasiyorsun hepsi birbirine pasliyor.ayni 1999 yilindada böyleydi bir türlü telefon faturasını odiyememistik 3 kişi vardı eceride 5 tane memur ama hepsi yan gelci o diyor sen alsana o diyo sen al.

187
223
yanıtYanıtla
Ergün Erkuş:

HER DUYDUGNA İNANMA.

yanıt79
yanıt21
Sedat DOĞAN:

Olan askeri personele oluyor ırakta Suriye de adamlar 5-6 ay izne gelemiyorlar ve 24 saat esasına göre çalışıyorlar. Yakın bir tarihte şuan ödedikleri maaşın 2 katını bile ödeseler çalıştıracak personel bulamayacaklar farkında değiller!

166
64
yanıtYanıtla
samsun uydu:

tasarruf için acilen belediye baskani ve diger tum personelin kamu personel sınavı ile atanması gerekir. liyakat denilen hak, zenginin elinde oyuncak olup secme secilme hakki ile gerçekleşmez. Aksi takdirde mevcut sistemde ayrismalar maksimum sevilere ulaşıp aynı aile bireylerin taraf olması, bu sebeple aile düzenini de etkileyen en büyük nedenlerin başında yer almaya devam edecektir. Çözüm=eğitim=tasarruf

201
7
yanıtYanıtla
mehmet:

bence belediyeler kapatılmalı. valilikler var. belediye ve çalışanları sırf yük.

yanıt134
yanıt25
Bidüşün:

Mehmet sende bu devletin sırtına yüksün kapatmaya senden başlayalım

yanıt0
yanıt0
Akif:

oldu mehmet bi akıllı sensin kapatıyoruz :D

yanıt2
yanıt3
Buz küpü:

evet bence de kapatılmalı.. belediyelerde bütün müdürlükler valilik binasında konuşlandırılmalı. belediye başkanları yardımcıları, kaldırılmalı..müdür ve müdür yardımcıları gibi yapılanmalar direk valiye hesap vermeli.şehir içinde tüm yapılanlardan olumlu yada olumsuz, birilerini sorumlu tutmak yerine bizzat taşın altına valinin eli konmalı.

yanıt5
yanıt1
ARSLANOĞLU Hakan:

Kamuda uzun süreli raporlu olup çalışmayanlar, devamlı rapor tazeleyen ve aylık maaş ödenenler çok iyi araştırılsın. Boş yere maaş ödemesi yapılmasın.

64
0
yanıtYanıtla
hic33:

İlgili kamu kurumuna bizzat gidilerek halledilen bir çok resmi işlem, vergi, ödeme vb. artık e-devlet ve ilgili kurumun internet sitesinden yapılabiliyor. Bundan dolayı ilgili kurumlardaki bir çok çalışan/memur boşta/fuzuli kalıyor. Bununla ilgili çalışma yapılabilir.

57
6
yanıtYanıtla
?í???:

Ben Türkiyede bir işadamınin yanında 7-8 sene çalıştım. Haliyle vergi dairesinde çok işimiz oluyordu sürekli gitmemiz gerekiyordu. Benim vergi dairesinde gördüğüm neydi biliyor musunuz 3-5 memur çalışıyor. Yaşlı başlı abiler ablalar masaları bomboş gün boyu oturuyorlar. ve o vergi dairesinde en az 25-30 kişi çalışıyordur. Memur diyince aklıma o yatan abiler ablalar gelir hep. Yazık bu ülkenin parasına

32
6
yanıtYanıtla
zeynep Türkmen:

40 yaşında insanlar gencecik emekli olup emekli maaşı alıyor diyenlerle ablalar abiler oturuyor oralarda diyen de aynı kişiler, devlet memurunu hedef alıp açıklama yapanla kızını devlet memuruna vermek için çırpınan aynı kişiler, memuru acımasızca eleştiren , genelleyenle evini sadece memura kiraya veren kişi de aynı kişiler, kamuda çalışanı ötekileştirerek değil de ikiyüzlülüğümüzden arınarak konuşmayı mı düstur edinsek ki?

yanıt18
yanıt6
murat:

hayat Memurlara Güzel. 1 kişinin yapacağı işi 6 memur yapıyor.

24
14
yanıtYanıtla
Timur Karakurt:

Keşke 4 günlük çalışma sistemine geçilse, belki daha verimli olur.

31
5
yanıtYanıtla
Aslan Öztürk:

Devlete sırtını daya gerisi kolay ondan kimse çalışmıyor sadece sağlık ve askeriye hariç.

20
13
yanıtYanıtla
Kemal Ortac:

Uzaktan çalışma iyiymiş

28
1
yanıtYanıtla
özgür:

vergi daireleri sgk müdürlükleri maliye hazıne müfettişlikleri sosyal devlet kuruluşları nüfüs müdürlükleri ptt gibi yerlere işlem için gidin zaten neyden tasarruf edılmesı gerektıgını goreceksınız PERSONEL.

22
3
yanıtYanıtla
aslan Ak:

ÇALIŞAN YOK ZATEN aslında bunlara zaman saati koyacaksın belli limit altı kalan memur çıkartılacak

13
10
yanıtYanıtla
orhan yaldız:

Adamları kamu binalarında çalıştıramıyon iş garantisi var diye evde nasıl çalışacaklar.Sacma bir sistem olur.

14
9
yanıtYanıtla
SERVET BİLGİN:

GÜNDE 4 SAAT HAFTADA 4 GÜN YAKIŞIR MEMURUMA.

12
8
yanıtYanıtla
Özcan Özcan:

sarayı kapsamıyor galiba bu tasarruf paketi?

16
3
yanıtYanıtla
Mahmut Karataş:

memurların çoğu masa başında ya netten okey oynuyor yada sosyal medyada canlı yayın izliyorlar, sorduğumuzda hep sistem yok diyorlar komedi

13
4
yanıtYanıtla
klaritromisin Ture:

Şimdi bazı arkadaşlar memur çalışmıyor demiş bunu genellemeler lazım doğru çalışmayan memur var mi var ama çok çalışan ve hakkını alamayan memurda var örnek polis 12 saat günlük mesaisi var ek görevlerle bu bazen 18 saati buluyor ama mesai ücreti almıyor.

7
9
yanıtYanıtla
Mevlüt Türe:

Siz ve doktorların hakkı bir işi fotokopisini çeken ayrı işlemi yapacak memura götüren ayrı işlemi yapan memur ayrı birde bizden başka kimsenin olmadığı yani işimizi bir kişi yapacakken 3 kişi yaptı.İşlem üniversite kantininde elektrik faturası ödeme işi 3 odaya yönlendirildik Asker,polis ve doktorlar emeğinin karşılığını almıyor.

yanıt12
yanıt1
Fuzaye:

Umarım değişir ve hakkaniyetli bir sistem getirilir…

10
1
yanıtYanıtla
Ozan Acar:

Maliyede işim vardır apar topar saat 4 isden çıktım tüm evraklar vardı ama 1 tane fotokopi çekilmesi lazımdı memur saat 5 oldu diye fotokopi makinesini kapatmış 5 buçukta mesai bitiyordu bir düğmeye basmak memur için bukadar zor bu ufak bir örnek babamın vefatından oradan oraya evrak süründürür ama başımda üst biri olunca el pençe hemen yaptılar tabi tüm memurlar böyle değil işini yapandan Allah razı olsun

6
0
yanıtYanıtla
Sercan blgc:

Memur diyince aklıma açılmayan telefonlar geliyor niyeyse :)))

5
1
yanıtYanıtla
Bravo Stones:

Devlet meurlarinin bir grubu var ki tipki ozel sektor hatta daha zor sartlarda calisiyorlar onlarin hakki asla odenmez Allah razi olsun onlardan... Lakin bir grupta var ki asiri luzumsuz, ise yaramaz, ATM ciler , hakki huzurcu 3 4 yerden maas alanlar kendilerinin olmamasi vatana millete hayir getirecek cinsten vergilerimizin bosa harcandigi memurlar topluluguda var malesef

4
0
yanıtYanıtla
Riza GÜLMEZ:

Uzaktan çalışma verimliliği inanılmaz derecede artıracaktır aynı şekilde tasarruf anlamında da ciddi bir katkısı olacak diğer taraftan trafik sorunu yarı yarıya azalır. Artık çağa ayak uydurma zamanı geldi bende

3
0
yanıtYanıtla
Gürsel:

zaten sadece devlet dairelerinde iyi ve kötü bir düzenli çalışma vardı Şimdi de onun çivisi çıkacak gibi gözüküyor

3
0
yanıtYanıtla
erdin kaya:

Uzaktan çalışma modeli bazı bölümlerde olmalı ama haftanın tamamı değiş iki gün iş gelmeli gevşemeler oluyor benim bizzat tespitim bu şekilde

3
0
yanıtYanıtla
dgmall tr:

Kamuda tasarruf tedbirlerinin hepsi hikaye en fazla 2 ay uygulanır. Bir ülkede enflasyonu düşürüp vatandaşın alım gücü yükseltilmek istenirse, üreteceksiniz. Tarım ve hayvancılığı destekleyeceksiniz. desteklemek yetmez denetim mekanizmaları işini düzgün yapacak takip ve kontrol edeceksiniz. ülkedeki en gereksiz unvan olan muhtarlık kavramını sileceksiniz. muhtarlara verilen yıllık 12 milyara ulaşan bütçeyle yeni fabrikalar açıp, üretecek aynı zamanda işsizlik sorununa deva olacaksınız diycem ama dinleyen kim?

3
0
yanıtYanıtla
Buz küpü:

belediyelerde ki çalışma sisteminde bütün angaryalar taşeronun üstünde.memur oturduğu yerden maaşını alıyor. bir de meclis üyelerinin huzur hakkı diyerek aldıkları ücret çok saçma geliyor. çok mu huzursuzlar.aldıkları paraya bir kılıf bulamamışlar bu ismi vermişler.

2
0
yanıtYanıtla
Engin Küçükşengün:

Ferhat.... Helal olsun

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title