Haberler
Güncelleme:

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ev sahibiyle tartışan kiracı, dairenin doğal gaz vanasını açtı. Dairede biriken gaz nedeniyle apartmanda şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle dairenin kapı ve pencerelerin parçalandı, evdeki eşyalar ise sokağa fırladı. Diğer dairelerin de hasar gördüğü patlamada, evi patlatan kiracı ağır yaralandı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (63)

ŞAŞKIN:

Bir milyonluk evin bugünkü kirası 10 bin, bir yıl sonra min 15 bin... On yıl sonra min 100 bin. Kiracının 10 yıl boyunca ödediği kira yaklaşık 6 milyon. Hükümet ev fiyatının tamamını karşılayacak bir kredi imkanı verse hepimiz ev sahibi olur bu zulümden kurtuluruz. Bankalar bir milyonluk evi 10 yıl vadeyle daha ucuza mal ediyor.

602
62
yanıtYanıtla
Güven önemlş:

kiraya artık aylık bi kaç bin zam yapıyorlar. böyle devam etmemeli

yanıt170
yanıt20
itunes para:

sen oyle diyorsun ben 2 1 sifir daireyi adanada 1400 milyona satamiyorum. kiraya verse 10 bine elini opene verir. 6-7 yilda amorti eder kendini. yarin krediler bi dusse fiyat 3 milyon

yanıt19
yanıt68
sade vatandaş:

ev sahipleri dairelerin tapusunu kiracıların üzerine yapsın sorun kendiliğnden çözülür

yanıt205
yanıt68
Hek Tor:

Bana bir milyonluk ev göster hemen alayım... Üç yıldır kirayı gıdım gıdım arttırarak 3000 Lirayı buldum, artık tak dedi ve onbeş olmalı ama onbin olsun dediğimde güle oynaya kabul ettiler vallaaa. Onarımıdır, vergisidir, tesisatıdır tuzu suyu falan derken elde birşey kalmıyor yoksa, hatta cepten yiyor.

yanıt40
yanıt36
Hek Tor:

@sade vatandaş... Aynen, bıktım artık satışa çıkartıyorum alır mısınız dediğimde almak istemediler.

yanıt27
yanıt2
Emin Dinc:

Reis senin dediğin gibi olmuyor.. Kafana göre zam yapamazsın, kiracıda vermek istemezse sorunlar büyür. Zaten her 2 taraf etik kurallara uymazsa bu tren yürümez.. Yani bu gün kira 10 bin ise, sözleşme 1 yıl sonra yenileniyor %25 zam yapılıyor sanırım, lakin askeri ücrete %50 zam yapılmış mesela. Kıssadan hisse 10 yıl otursa, aşırı derecede karlı oluyor. Yani çevremde de görüyorum uzun süre oturanları. Bana mantıklı gelmiyor evi kiraya vermek.

yanıt36
yanıt4
girilmez:

3 - 5 yıl önce krediler çok uygundu hatta bedavaydı enflasyonda gelince bedava oldu , şimdi kredi faiz fazla gibi ama düşerse ev fiyatları uçar şimdide almak mantıklı iyi araştır

yanıt9
yanıt1
Adem:

Kardeş hani diyorlardı ya "hayaldi gerçek oldu" gerçek oldu evet artık "hayal bile değil " demek gerçek. Ev almak,araba,beyaz eşya. Aman diyim bir elektronik eşyamız bozulursa ne yaparız der olduk.Billahi

yanıt16
yanıt0
heyyy:

Bir milyona anca garaj alınıyor evin değerine yerine göre de kira belirleniyor. Ödeyemiyorsa burada ev sahibinin suçu ne her çıkan kiracının ardından tadilat yapılıyor devlete ev sahibi gelir vergisi stopajını ödüyor.Yere asvalt yol vergisi çöp vergisi deprem sigortası. O evin geliri kadar da gideri var.Elbette evin değerinin altında kiracı istememesi eflasyona göre zam yapması da normal o zaman o semtte değil kesene uygun semtte oturacaksın. Evi patlatıp onca insanın evine zarar vermek nedir.

yanıt28
yanıt5
KILIÇ ASLAN:

Yıllardır vardı niye yapmadınız? Bu ülkede en büyük sorun zaten şöyle olsaydı bunu yapsaydı. Kaç arkadaşıma söyledim zamanında ev al diye. Ben parasız kalamam, ben borca giremem, ben arabamdan vazgeçemem. Bahaneler o günde vardı bugünde var. 1 milyona 10bin TL kira getiren ev varsa. Dediğiniz gibi de artıyorsa alın işte. Kendiniz yapmışsınız hesabını. O mantıkla kapıcılar kralı gibi emlak zengini olursunuz.

yanıt0
yanıt0
Orhan Dik :

Bir milyonluk ev köyde var ancak. Geçen 4 yıllık kiracanın arkasından evin mutfağını ve parkelerini yaptırmamız gerekti. 200bin TL masraf çıktı. Zaten kiranın 2.5 ayı gelir vergisine gidiyor. 0.5 kira emlak vergisine gidiyor. O 200binin çıkması için evi kaça vermemiz lazım? Biz 8bine verdik. 3 yılda masraf çıkacak sadece düşün. 200bini faize koysan zaten kira kadar geliri var (bak evin parasını demiyorum tadilatın parasını)

yanıt0
yanıt0
Yıldırım YILDIZ:

O malı almak ya da yapmak için kişiler yememiş içmemiş kazandıklarının vergisini vermiş ama hala ev sahibine zulüm yapılıyor ! Geçim sıkıntısınına bizleri düşüren sizin yönetiminiz , alım gücünü düşüren siz cefası bize sizde har vurup harman savurun bizim paramız ile diyerek düşünmekteyim .

208
140
yanıtYanıtla
OğuZHaN D:

Basit davalar bile 2 seneden aşağı çözülmüyor. İnsanlar kendi adaletini arıyorlar. Hükümette zannımca çekirdek kola yapıyor.

311
14
yanıtYanıtla
Haksızmıyım:

Bizim 16500 olan dükkan kirasını 98000 e çıkaradılar mahkemelik olduk. Mahkeme jet hızıyla 6 ay içinde karar verdi. Ve dükkan sahibi kazandı. Şimdi 30 kişi dükkan sahibime çalışıyoruz.

yanıt82
yanıt38
Mehmet Avcı Özaydın:

Hükümet bu sorunları çözmesi gerekli

295
14
yanıtYanıtla
Abdulkadir Y:

Hükümet'in kendisi başlı başına sorun neyini çözecek

yanıt179
yanıt37
Bilirkişi:

Onların böyle bir derdi olsa ev sahibi ile kiracıyı birbirinin boğazını sıkacak hale getiren yüzde 25 sınırını getirirler miydi ? Kaç can gitti bu yüzden ? Vatandaşın derdi kimseyi germiyor kimse çözmeye çalışmıyor sıkıntı burada.

yanıt16
yanıt5
Karaşal:

Millet kafayı yedi iyice

252
5
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Kafa zaten yerinde değildi de 10 yıldır şahlanıldı, çağ atlandı garip olaylarda... Polis ve asker BİLE ülkede intihar ediyor, karısını çocuklarını katlediyorsa üzerinde ciddi olarak düşünülmeli.

yanıt9
yanıt2
Metin Yalcin:

Kiracı hem kendine, hem ev sahibine cezayı kesmiş ..

167
1
yanıtYanıtla
Eriş Ersoy:

Bunlar daha iyi günler temmuzda %25 sınırı kalkınca izleyin filmi siz

136
10
yanıtYanıtla
SUNSET null:

evet temmuzdan sonra asıl fırtına o zaman kopacak. ev sahibi olmak ne kadar zor hale geldiyse kiracı olmak çok daha ağır bedel ödetecek.

yanıt63
yanıt5
Nedim Dönmez:

Hacılar paraya doymuyor ne yapsın millet

54
66
yanıtYanıtla
Ayşegül Öztabak:

Sarhoşlar da bir zahmet parasını biriktirip evini alsın da hacıların evini kiralamak zorunda kalmasın. Ev almak kolay mı 55 yaşındayım varmış karı koca bir ev aldık 2 maaşlıyız. Milletin malına zarar vermeyin. Niye gücün yetiyorsa o şartlar altında yaşayacaksın o şartlar altındaki evde oturacaksın

yanıt71
yanıt33
caushy:

Bütün bunların nedeni piyasaya yapılan dengesiz müdahalelerden kaynaklanıyor. Enflasyonun nedeni kira diyerek, stokculuk diyerek saçma sapan önlemlerden medet umarsaniz sonuç bu olur. Binlerce yıl önceden ispatlanan temel ekonomik davranış biçimlerini sen bir tarafa at. Sonra yok yüzde 25 sınırı,yok taksit sınırı,yok altına kota way bilmem ne yazık

61
1
yanıtYanıtla
masteng aston:

Keske içine ev sahibinide koysaydin.

12
47
yanıtYanıtla
fahrettin kılınç:

Niye ne güzel işte kendini koymuş ağır yaralı iki güne kalmaz hastahane köşesinden morga gider. Ev sahibi o evi almak için nelerden vazgeçti kiracıya peşkeş çekmek için mi yaptı zaten yaşarsa neyi var neyi yoksa vermek zorunda kalacak herturlu ev sahibi alır

yanıt32
yanıt4
Ayşegül Öztabak:

Ev sahibi olmak bir dert oldu kiracıyı da çıkartamıyorsun davalar uzadı gitti

48
8
yanıtYanıtla
MASUMANE3438:

bu adam ne kadar suçluysa ülkeye milyonlarca göçmen mülteci doldurup gıda ve ev fiyatlarının dengesini bozanlarda o kadar suçlu

46
2
yanıtYanıtla
Sadık:

Paraya doymuyor bazıları

27
18
yanıtYanıtla
Yusuf Dalgın:

Kendimi gördüm bi an :)

35
7
yanıtYanıtla
Uzman Yorumcu:

kiracı ayıp etmiş... ev sahibinin uganda'dan oğlu gelip taşınacakmış..!

18
21
yanıtYanıtla
Özlem Erdemir:

6binlik kiralaya oturuyorum ev sahibi bana 20bin diyor ! Artık el atım yeter attık

21
14
yanıtYanıtla
ERCAN GÜL:

Hem ev sahibi hemde kiraciyim. Altibin olan kiramı ev sahibi onbesbine çıkardı. İki yıldır zam yapmayıp yediyuzelli TL kiraya verdiğim evin kirasını arttirinca kiracim bana vatan haini dedi. Yediyuzelli TL ye kanarya kafesi alinamazken. Kiracı daha sonra çıktı mutfağı yaptırmak için ellibin TL ödedim. Problem ev sahibi kiracı olayı değil malesef bu hale getirilen ekonomimiz.

32
1
yanıtYanıtla
Sessiz Çığlık:

Ev kiralari askari ücretin 3 te 1 ini gecmemelidir.Bu bir yasal düzenlemeyle olur neden olmasın Hollanda'da bu şekilde ve evini kiraya vermeyen devlete para ödüyor Ne olur o zaman biliyormusunuz adalet olur 100 tane dairesi olan para babaları bile artık daire değil de başka yatırım yapar

16
16
yanıtYanıtla
Reyhan Kılınç:

Asgiri ücret 17000 ev kiraları on onbeş bin faturalar yeme içme derken insansalar nasıl hayatta alacaklarını şaşırdılar bu maaşlarla insanlar 1 kişi nasıl yaşayacak evli ise iki üç kişilik aile nasıl yaşayacak

27
0
yanıtYanıtla
hic33:

Hükümet başı ve başka gereksiz her konuya dalan ortağı nedense kanayan yara olan yüksek kiralarla ilgili başlarını iyice kuma gömdüler. Eskiden en azından halledeceğiz filan diyorlardı, artık tık yok. Ev sahibi ve kiracılar arasındaki savaş iyice büyüyor.

24
0
yanıtYanıtla
Hasan Turk:

Ulkeyi yoneten belediye baskanini takip ediyor ulke bu durumda birsey demiyorum.umudumda yok artik sibin dibi deyiz hala sahis icin memnuyuz deyip susan insanlar var.

17
5
yanıtYanıtla
Mehmet Turker:

Allah ev sahibine insaf kiracısına da akıl fikir ihsan eylesin. Diyecek başka bir şey yok.

21
1
yanıtYanıtla
pusatalfa:

Olacağı budur işte, kesinlikle ikinci, üçüncü ve daha fazla evi olanlardan daha fazla vergi alınmalı ve bankalardan da ilk evi olana daha cazip krediler verilmeli. Bakıyorsun kişi aldığı evi kirasıyla ödetiyor bankaya bu çok saçma bir durum.

20
1
yanıtYanıtla
Seyit Ahmet SAHÍN:

Ben evimi eşyalı kiraya verdim 2500 TL o zaman emekli oldum 3300 TL şimdi kira 4 bin benim emekli maaşım 16300 TL kiracı %25 yaptı 1evim var kredi ile aldım ben Tüfe ile anlaştım adalet nerede bende tahliye için mahkemeye verdim

18
1
yanıtYanıtla
Hasan Oguz:

3 milyonun aylık faiz geliri 150 bin. 3 milyon luk bir evin aylık kirası ortalama 15 bin. Faiz enflasyon sorunu çözülmeden hiç bir şey düzelmez.

19
0
yanıtYanıtla
samsun uydu:

acilen sosyal devlet politikasına geçilip toprak devletin ev geçici süreliğine devlet tarafından kiraya verilmeli insanların barınma ihtiyacı ortadan kalkmali

4
15
yanıtYanıtla
Orhan :

Ev sahibiyle muhtemel sonum 3 ayda bir kiraya zam mı yapıyor

10
7
yanıtYanıtla
ERCAN GÜL:

İki yıl önce, bu sene yabanciya su kadar ev satma hedefimiz var deyimi hala kulaklarimda.

16
0
yanıtYanıtla
almırt:

insanların gözü öyle bir döndük i gariban kiracıların üzerine gide gide insanlar en sonunda bunu yaptı yapanmı yaptıranmı der susarım.

6
10
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Ev sahipleri fazlasıyla zam yapmak istedikçe, Bombacı Mülayimler daha çok artacak.

7
5
yanıtYanıtla
Mehmet Akgündüz:

daha ciddi durumlar varmış nüfustan önce

12
0
yanıtYanıtla
Serkan Aygun:

Allah rahmet eylesin öteki dünyada tüm zarar ziyanın hesabını öder

9
1
yanıtYanıtla
Mehmet Kabagöz:

Memleket ne hale geldi be bençe kirada oturan insanları isteyenleri kyk yurtlarına yerleştirsinler her aileye bir oda

5
4
yanıtYanıtla
Berke Dagdeviren:

hükümete kızıyordumda insanımız kendi yapıyor. ülkede Son 3 yılda evler (kiralik

2
3
yanıtYanıtla
Gökhan Aydemir:

arkadaşlar bu memleket ne hale geldi neydik ne olduk ne olacagız ya vallahi devlet babadır lakin evlat ayırımı yapar gibi yapıyor bu işleri artık

4
0
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Ev sahipleri akıllı olun.

2
2
yanıtYanıtla
dgsa apd:

Kardeşim demirci. Müteahhit demiş ki krediler düşerse üstüne 1 milyon daha ekleriz. Yani fırsatçılığı görüyor musun ? Devlet aslında krediyi değil maliyet hesaplamasını yapmalı ve sen bu konutu ancak bu minimum ve bu maksimum arasına satabilirsin demeli. Konut alacak kişilerin arasında evi hiç olmayan da öncelikli olmalı öyle kafasına göre birinin hiç evi yok öbürünün 1000 dairesi var bu ne saçma düzen. Adam 1000 dairenin kirasıyla her ay 5 ev alıyor.

4
0
yanıtYanıtla
Adem:

Benim iddiam şudur: bu da bir kopya olay(!) olacak.Bu haberi duyan başkaları da yapacak.Taksiciye 25 defa bıçak saplayan cani,boşandığı eşini veya ayrıldığı nişanlısını katleden canavar..hep bu haberlerden etkileniyor tabiri caizse kopya(!) çekiyor.Yazmayin.

3
0
yanıtYanıtla
Enroy25:

6 milyona daire alıp 30 bin liraya kiraya vereceğime 6 milyonu bankaya atarım aylık 250 bin faizini alır , o 250 bini gider bir daireye bağlarım bankanın parasıyla kendime daire alırım :D:D ki arabamı öyle aldım aylık bankadan 50 bin tl alarak kredi çektim 50 bin tl ödediğim taksitle 0 araba aldım kendime :D biraz biriksinde ev alayım bedava nede olsa :D

2
1
yanıtYanıtla
Öğreten:

Burada kim haklı kim haksız bilmiyorum ama kiracı apartmanda yaşayan onca insanın hayatını tehlikeye atmış . Piyasada evin ederi belli evi bedavaya getirip çökmek yerine ev sahibine olur bir kira teklif etmek gerek

2
0
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Ev sahiplerini bundan sonra daha kötü şeyler bekliyor

1
0
yanıtYanıtla
Adem Erden:

gözünüzü toprak doğursun

1
0
yanıtYanıtla
Adem:

Hee bur de bu "asgari "yanı Arapça en az terimini guncellesek.millet buna "askeri"diyor.hatta hafiften korkarak(!)??

1
0
yanıtYanıtla
Ejderha Dövmeli Herif:

Bu adamı cinayete teşebbüsten yargılayın. Bina bu süzme yüzünden komple çökebilirdi masum insanlar ölebilirdi. Kesinlikle en az 15 yıl hapsi hakediyor.

0
0
yanıtYanıtla
Adem Erden:

devlet hariç kimsenin kiralık evi olmamalı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title