Haberler
Güncelleme:

Msb ve İçişleri'nde Çalışan İşçilerin Başlattığı Yürüyüş Ankara'da Sonlandı: "Bu İşe 30 Yılını Veren, Nitelikli, İşçilerin Ustası Gidiyor.

Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’na bağlı askeri fabrikalarda ve tersanelerde ücretlerin düşük olduğu gerekçesiyle yürüyüş başlatan Türk Harb-İş Sendikası üyesi işçiler, Ankara'ya geldi. Türk Harb-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Murat Yalçınkaya, “Verdiğimiz mücadele aslında sevdiklerimizin, çocuklarımızın karınlarını insan onuruna yakışır bir şekilde doyurma mücadelesidir. Bugün geldiğimiz noktada çalışan üyelerin büyük bir kısmı, kiralarını ödemekte ciddi zorluklar çekiyor. Bu işe 30 yılını veren, nitelikli, kalifiyeli, işçileri bilen, işçilerin ustası gidiyor. Bir yerde kurumsal hafızamız gidiyor. Beka sorunundan bahsediliyor ama asıl beka sorunu bu” diye konuştu. Türk Harb-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Selim Ulusoy ise “Vergide adalet olsun. İnsanca yaşamak istiyoruz” dedi. Askeri üniformaların dikildiği  Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı dikimevinde çalışan Mehmet Yüzügüzel ise “İstanbul'daki bir kira 15 bin lira, o da kırsal yerlerde 15 bin liradan aşağı yok. 22 bin lira ile insanlar nasıl geçinecek? Bu bir mucize. 2000 yıllarda maaşımız 26 çeyrek altın yapıyordu, şimdi 7 tane çeyrek altın bile yapmıyor. Kayıplarımız ortada” diye konuştu. Daha fazla detay >>

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title