Haberler
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı sonrası bakanlık harekete geçti! 5 ilde kafe ve restoranlara denetim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş fiyatlarla mücadele edileceğini duyurması sonrasında Ticaret Bakanlığı ekipleri, İstanbul, Samsun, Antalya, Gaziantep ve Çanakkale'de restoran ve kafelerde tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, fiyat tarifelerinin tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulup konulmadığı incelendi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (45)

TROLLERLE MÜCADELE VAKFI:

Şu AKP iktidar olsa da 22 yıllık CHP zulmü bitse, baksanıza CHP tek başına yıllardır ülkeyi yönetiyor ekonomi ne hale geldi... :)))

485
25
yanıtYanıtla
TROLLERLE MÜCADELE VAKFI:

Ekonomiyi kafeciler ve restrorantçılar mı bu hale getirdi...?

377
16
yanıtYanıtla
albatros :

önce patates soğancıları sorumlu tuttular, sonra marketleri, şimdi de restoran ve cafeleri... bırakın kardeşim bataklıkta sinek avlamayı... bataklığı kurutun...

332
31
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

yıllardır üç harfli marketler tekel oluşturmuş ürünleri kuruşu kuruşuna aynı fiyata satıp halkı soyuyorlar diyorum kimse tepki göstermiyor iş Cumhuriyete dil uzatmaya gelince herkes sıraya geliyor

206
54
yanıtYanıtla
Haksızsın:

onların sahipleri de 3 harfli onlara karıştırtmazlar dikkatli konuşalım onlar çok değerli sahiplerini araştırın.

yanıt107
yanıt23
bekir yapici:

kardesim biraz dürüst olalim ve genelleme yapmayalim 3-5 yil önce bu marketler yokmuydu dünmü piyasaya ciktilar egri oturup dogru düsünelim gecmiste 3 harfli marketler arasinda rekabet yokmuydu ne olduda bunlar sürekli fiyat arttiriyor bir düsünelim biz samandan una bakliyattan ete kadar her seyi disardan dolarla aliyoruz adamlar 3 ay önce alip dopoladigini satiigi mali ayni fiyata tedarik edemiyor enflasyona yenilmemek iflas etmemek icinde elindeki raftaki ürünün fiyatini sürekli arttiriyor.

yanıt22
yanıt37
bekir yapici:

tabiki ülkemizde her devirde firsatcilar oldu gelecektede olacak ancak bunlar bir ülkenin ekonomisini bozacak kadar etkili olamazlar zaten halkta cebine uygun yere gider, ekonomiyi enflasyonu Türk lirasinin sürekli deger kaybetmesini ülkeyi yöneten sorumlulara degilde sadece üreticiye saticiya pazarciya marketlere yüklemek ne derece mantikli ve adildir bunuda bir düsünelim.

yanıt25
yanıt13
Halil null:

sade vatandaş 3 harfli marketler kiimin de kimi kime şikayet ediyon. sen hayırdır

yanıt38
yanıt5
ayh:

fiyat listeleri tamam da sunulan fiyatlarin uygun olup olmadigina bakilacak mi ! Dun iki cay iki dilim pasta yiyip ictik hesap 670 tl. Yer diyarbakir

154
8
yanıtYanıtla
Tuncay:

iste fiyati bilerek gireceksin bundan sonra

yanıt27
yanıt2
Cengiz Aktaş:

Fiyat listesi asılıyor zaten. Mesele bu değil ki. Mesele fiyatların çok fahiş olması. :)) Bu hususun denetlenmesi gerekiyor. Bir vatandaş olarak beklentim bu yönde sayın yetkililer.

120
5
yanıtYanıtla
Sinan Bilen:

Sözde değil özde denetimler yapılmalı. Gidip market raflarını , restoranları sadece denetlemeyin. Özellikle toptancıları denetleyin. üretimcilerden bedavaya alıp , stoklayıp piyasaya vurgun yapanları denetleyin. Tabi yapılabiliyorsa. Devletin gücü ve kudreti herkese yetmeli.

81
1
yanıtYanıtla
Sinan Bilen:

yanıtı olumsuz olan anlaşılan marketçi yada stokçu

yanıt6
yanıt2
bekir yapici:

kardesim kafelere restoranlara zaten imkani kisitli olmayan kesim gidiyor ayrica böyle öften püfden önlemlerle zabitanin ticaret bakanliginin ceza yazmasinla piyasanin ucuzluyacagina inanmak mantik disidir insanin kendini kandirmasindan baska bir sey degildir zaten bu kontrollerin yapilmasi rutin sürekli yapilan bir islemdir iki fotograf üc cümlelik haberle ülkede enflasyonun düsecegini piyasaya ucuzluk gelecegini ümit etmek artik beyinlerimizin uyustugunun belirtisidir.

16
2
yanıtYanıtla
Selahn unak:

Mazot 41 TL. USD 33 TL. Enflasyon % 75 Bunlar düşmeden fiyatlar duşmeeez.

15
0
yanıtYanıtla
Abdullah Atik:

Türkiye geneli değilde neden beş il….!!

12
0
yanıtYanıtla
İlhan Fırat:

Talimat lafından aşırı darlanma geliyor. Bu memleket talimat cumhuriyeti mi ? Erdoğan talimat vermese işimiz yaş.

10
0
yanıtYanıtla
hikmet kabatas:

Bunlar hala konuyu anlamamışlar galiba. Anlatayım , etiketi değil BİZATİ ÜRÜNÜN KENDİ PAHALI )))

8
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

avrupa ülkelerinde hatta gittigim uzak dogu ülkelerinde bile bilhassa gida ile alakali yerlerde fiyat listesi vardi hatta bazilarinda yerel para karsiligi dolar olarak belirtilmis, ancak bu bizim ülkemizde ne kadar uygulunabilir cünki döviz sabit degil ve biz kahveden bakliyata kadar disa bagimligiz tedarik ve üretim fiyati her gün artiyor herhalde restoran ve kafelerin fiyat listesi 3-5 günde bir yeniden basilmaz degilmi elle yazan listeyede havali olmayinca o müeseseye halk ragbet etmez.

4
3
yanıtYanıtla
İlhan Fırat:

Denetleme neyin denetlemesi anlamadım ki . Kardeşim narh sistemi varda bizim mi haberimiz yok. Hükümet olarak paranın değerini korumaya bak sen. Paran pul olmuş tarımı , hayvancılığı . Üretimi nasıl yeniden ayağa kaldırırız diye oturup düşüneceğine milleti kandırılorsunuz başka bişey değil.

7
0
yanıtYanıtla
DİLAVER Kalyon:

3 yıldır hep aynı nakarat tedbir alıyoruz .Denetliyoruz ,neden böyle oldu.3 yıl önce böyle bir şey var mıydı ? Aslında önemli olanın Liyakatli insanların ekonomiyi yönetmesi idi. Ama geçte olsa anladı .Tabi bu süreç 5 yıldan uzun sürecek tekrar taşların yerine oturması için...Olan sabit gelirliye oldu. Zengin daha zengin oldu...

6
1
yanıtYanıtla
Dadaş Erzurumlu:

Tüm kafeler incelenmeli 5 il değil tüm Türkiye Erzurum'da öyle garip fiyatlar geliyor ki ağzınız açık bakarsiniz. 1 çay 60 lira gerisini siz düşünün giden kim öğrenci öğrenci kimden alıyor parayı Veli yazık günah

7
0
yanıtYanıtla
ERCAN GÜL:

Et yükselince ithal et alalım, patates, soğan,buğday yükselince ithal edelim, kiralara sınırlama getirelim, vergileri üst sınırlara çekelim, marketlere ceza verelim, kafamıza göre englasyon açıklayalım ve şimdide bu. Malesef bunlar çözüm olsaydı şimdiye meyvelerini toplardik. Keşke olsa ama olmuyor...

6
0
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Toplam 5 market satış fiyatlarında Halka karşı birlik olabiliyorlar. Milyonlarca insan 5 markete karşı birlik olup boykot edemiyorlar.

4
2
yanıtYanıtla
TURGAY EVRAN:

Kahramanmaraş ta şehir mrkezinde trabzon caddesi valilik önünden Ulucami ye kadar çoğu esnaf yaya yolununun ortasına ürün koyuyor özellikle bir şekerlemeci var adam gittikçe büyütüyor yaya olarak geçemiyoruz bebek arabasıyla felan geçilmiyor zaten görevlilerimize ve zabıtalarımıza duyrulur denetim olmazsa düzen olmaz

6
0
yanıtYanıtla
Nihat Tunç:

Onlar olmasa yerel marketlere güç yetmez o marketleri asla savunmuyorum şehrimizin marketleri onlardan daha pahalı satış yapıyor.Gıda konusun ülkemizin fiyatlarını politikasını belirleyen üç harlilerdir.

6
0
yanıtYanıtla
Bilirkişi:

Benim bildiğim denetimler düzenli ve sürekli olmalı. Soğan deposuna zabıtayla basmaya yine sıra gelecek galiba. Ekonomi hala bilim dışı yönetiliyor.

6
0
yanıtYanıtla
Halo Dayı:

vatandaş kör değil neyini denetliyorsunuz. mesele yazının boyunda değil

6
0
yanıtYanıtla
Nidhogg Nors:

Yaz listeye bir fincan kahve 90 lira. Sanki yazınca alım gücümüz artıyor. Maaşlı çalışan ölmüştür artık

6
0
yanıtYanıtla
Luckyboom:

Denetim fiyatlarla ilgili değil heyecan yapmayın. Kaldı ki fiyatlar mevcut maliyetlerle fahiş değil. İktidar kendini denetlesin.

4
1
yanıtYanıtla
Ahmet Saz:

sanki fiyatlar değişecek arkadaş kazık atana kazığın büyüğünü atmadıkça bu fiyatlar düşmeeeeeeeeeezzzzzz maksat pazarda görsünler bunlarınkide

5
0
yanıtYanıtla
Cumali Yılar:

İstanbulda kedi yese doymayacak tabaklarda iki kişi yemek yiyelim dedik 1000 lira dedi koşarak uzaklaştık ordan

5
0
yanıtYanıtla
Berkay Yılmaz:

Bakanlık şimdiye kadar emirmi beklemiş vay be zahmet etmeyin biz alıştık düzenimizi bozmayın bari:))))

4
0
yanıtYanıtla
Uğur Çetin:

Marketlere denetim yapın fiyatlar almış başını gidiyor

3
1
yanıtYanıtla
Mustafa Yağci:

Önce evinin bir odasını işletmeye çevirip pastane yapanlara internetten alışveriş yapanlara ve daha neler vergisiz çalışanlara baksınlar bence

2
2
yanıtYanıtla
Hasan Turk:

Yillardir millet bunu soyluyor ortadoguyu birak.ulkeyle ilgilen dedik fiyatlar zaten uctu.artik cokgec neymis dis gucler degil denetimsizlikmis mesele dimi.

4
0
yanıtYanıtla
Cerkes:

Aynısını meclis giderlerininde halkın görebileceği gibi şefaf yapın

4
0
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

boyle olmaz tıyatro bu.daha sert adımlar atılmalı ıdam gbı

2
1
yanıtYanıtla
Muro:

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesaj paylaşmasa bakanlık müdahale etmeyecek belliki

3
0
yanıtYanıtla
Sibel Çakır:

Bir lahmacun 60 ile. 90 tl olmuş

3
0
yanıtYanıtla
senar:

cafe restaurantlar lükse girebilir kişinin bütçesine göre, ama marketler ve pazarlar öyle değil her kesime hitap ediyor. yani buralarda denetimi artırın ve fiyatları geri çektirin.

2
0
yanıtYanıtla
Mabu Mabu:

Başa gelmeden hareket etmeyen bir devlet var. Bu denetimler kriz olmadan önce var olması gerekiyordu. Şuan ileride başımıza gelebilecek olan bir riski dikkate alıp denetiminizi yapmanız lazım. Örneğin tren kazaları su kıtlığı vs. bunlar olabilir düşüncesi ile harekete geçmeniz lazım. Neden bunu yapamıyorsunuz !!!

2
0
yanıtYanıtla
Coşkun aydogan:

Bizim derdimiz liste değil.. fiyatları zaten ezbere biliyoruz. Sonuç 0

2
0
yanıtYanıtla
Bilgehan Can:

Fiyatlar açık bir şekilde görünebilir ve okunabilir olarak, yanaktan makas alıyorlar zaten. Bu denetimin neresi DENETİM?

0
0
yanıtYanıtla
Onur null:

cumhurbaşkanı demese demekki denetlenmeyecek hale bak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title