Haberler
Güncelleme:

Yılın ilk Kabine toplantısı sona erdi! Masada SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zam vardı

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı yeni yılın ilk Kabine toplantısında. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine'nin ana gündemi SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zam oldu. Zam oranının refah payıyla birlikte yüzde 44-45 seviyelerinde olması, son dokunuşu ise Erdoğan'ın yapması bekleniyor. Masadaki bir diğer gündem maddesi ise Türkiye'nin terörle mücadele operasyonları olarak göze çarpıyor. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (42)

Temel Temel:

seçim kazanmak için Eyt çıkardılar şimdi işin içinden çıkamıyor. Olan memur emeklisine oluyor. 40 yıl hizmet ettim 2020de emekli oldum maaşım asgari ücretin altında derecem 1-4 ü nasıl düzelecek, bu adaletmi.?

137
296
yanıtYanıtla
recep kaya:

temel senin hakkın bana yas 42 bucuk anladın

yanıt38
yanıt26
bulent durmus:

Ula Temel sen emekli maaşı alma ne yapacaksın ölünce yanında mı götüreceksin banka kartını EYT başa bela ettin diyorsun ya EYT için bekleyen milyonlarca insan fazlası ile primi hizmet süresini tamamlamış ortlama 50-55 yaşına gelmiş ve çocuklarını okutmak için çabalayan evi kira olan ve bunların karşılığında 7.500 Tl alıp sağda solda çalışan Emekçiler dir. Bunu da kafana yaz

yanıt241
yanıt76
DİYARBEKİR:

bana bak temeli bozuk eyt bir mağduriyetti eyt den önce emekli olanlar sence kaç yaşında yada kac bin günle emekli oldular eyt kadar başınıza taş düşsün

yanıt3
yanıt2
DİYARBEKİR:

inşallah hiç düzelmez

yanıt18
yanıt38
Mustafa Öztürk:

Eyt den Bi güzel emekli oldum maaş ölü 25 bin oh yarasın...

yanıt22
yanıt31
Adem Örnek:

EYT çıkardıkları için işin içinden çıkamıyor değiller, senin gibi geçmişte yüksek katsayı ile emekli olanlara para yetişmiyor ondan, yoksa eyt linin zaten maaşını ABO ile oynayarak kuşa çevirdiler, bilip bilmeden konuşma bence

yanıt2
yanıt2
Sezgin Sezgin:

Tam Temelsin haa...Eyt gecen Şubat ayında çıktı...Eyt çıkmadsn evvel emekli maaşın yine asgari ücretin altında değilmiydi...Eyt çıkmasaydı da sen yine asgari üçretin altında maaş alıyordun..Yine altında alıyon değişen ne oldu

yanıt0
yanıt0
Şerif Ali:

Hala adalet mi bekliyorsun bu hükümette pes.

yanıt1
yanıt0
ARSLANOĞLU Hakan:

Pamuk Prenses' e bir öpücükle nasıl uyandın diye sormuşlar, O da demiş ki uyanmasam daha çok öpeceklerdi. Emeklilerin uyunması gerekir. Yoksa çok öperler.

241
23
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Bu durumda milyonlarca emeklinin gözü de, mart ayında yapılacak seçim sandıklarında olacaktır.

210
32
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

NE YAPARLARSA YAPSINLAR BU SAATEN SONRA ONLARA BENDEN OY MOY YOK

yanıt68
yanıt24
Bülent Levent:

MODERN KÖLELİĞİN İLK UYGULAMASI : TÜRKİYE

190
37
yanıtYanıtla
SMMM:

SANKİ MÜKAFAT VERİYOR :)

176
24
yanıtYanıtla
Şerif Ali:

Adaletin olmayan ülkede lider adalet dağıtacakmış mış...

106
22
yanıtYanıtla
Cengvan:

İşçi emeklisi zor durumda 7500 lira ile geçinilmiyor.En az asgari ücret kadar olmalı.

108
15
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

asıl emekçilere verile maaşa bakın! babamın maaşı arabasının sigortasına yetmiyor. 20 yaşında araba.

68
7
yanıtYanıtla
wqwq wwqw:

2008 yasası gelmeseydi şuan emekli maaşı en düşük 30 bin liraydı önce aldkklarını versinler zama gerek yok

40
0
yanıtYanıtla
HAYRETTİN ŞÖLEN:

son dokunuş

35
3
yanıtYanıtla
Osman Kol:

Secimi kaybetme korkusu ile 10 15 yıl daha beklemesi gerekenleri 38 43 yaşlarda 5 binli günlerle emekli etmek boyuk bir yanlıştı .. su an 8 bin günü olan 60 da emekli olacak

27
7
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Haberdeki masadaki alternatifler hiçbir emekliyi geçindirmez ! En düşük emekli maaşı asgari ücret ile eşitlenmez ve prim gün sayısı çok olan az olana göre aynı oranda daha fazla maaş düzenlemesi olmazsa uzun süredir oyaladıkları ve küskün olan emekli ile barış sağlanamaz. Aslında bunu kendileri düşünüp yapmaları gerekli ama maaleesef bugüne dek yapmadılar. Çoğu emekli çalışamayacak durumda yada iş bulamıyor ve çoğu kirada olduklarını umutmadan İnşallah bugün vicdanlarını dinler ve yapabilirler.

29
3
yanıtYanıtla
Kısmet Uslukılıç:

Bırakın sadaka vermeyi 2008 yılında ABO oranını gasp edip %28 e düşürdünüz emekliyi sefalete sürüklediniz tekrardan ABO %70 yapılmalıdır emekli maaşı kanun ile verilir birilerinin keyfi ile değil

31
1
yanıtYanıtla
fukara hayatlar:

27 avrupa ulkesinin en kötü emekli maaşını alıp geçensene temmuzdan bu yana sağ kalabilen sgk bagkur emekliye saygıyla selamlıyorum !

29
2
yanıtYanıtla
Hasan Özlen:

ben hayatından memnun olmayan emekli göremiyorum,muhalefetin kışkırtmalarından başka birşey değil,daha geçen aylarda 5bin para dağıtıldı.emekliler memnunda bazıları değil şükretmesini bilmeyen bir kitle var onlara diyecek birşey yok.

3
26
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Kendine saygın yok anladık seni yetiştirenlerede mi saygın yok böyle ileri geri konuşuyorsun kaç milyon emekli şimdi bu yazını okuyunca ne diyecek sana hiç düşündün mü?

yanıt11
yanıt1
ALİ ÖZDEMİR:

Emeklinin Maaşını önce ABO da değişik, sonra, Tuik'in sahte eflasyon verileri ile maaşları hiç ettiniz. Son 13 ayda Emekli maaşları Asg. Ücrete göre % 66, Memura göre % 87 erittiniz. Şimdi de lutuf muş gibi, kestiklerininden cuzi bir miktar ile ikramda bulunduğunuzu sanıyorsunuz. Artık yemiyoruz. Elinizi emeklinin cebinden çekin artık. Yetti.

26
1
yanıtYanıtla
Muharrem Akkaya:

Allah devletimize milletimize zeval vermesin. EYT gibi bu sorunları devletin başına çıkaranlar öldü. Mevcut hükümet bütün sorunları çözmeye çalışıyor. İçerdeki ve dışardaki düşmanlara ramen. Allah yardımcıları olsun.

3
22
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Ben eyt liyim..Ben 1994 de SSK girişimi yaparken kişilerle hükümetlerle ddeğil devletle sözleşme yaptım...Devlet her zaman aynı devlet...Eyt ile 1994 deki hakkım bana iade edildi...Seni emekli oldugun zamandan 15 sene sonra emekli etseler hoşuna gider miydi..

yanıt0
yanıt0
tanju çağlayan:

Memur emeklisi ne en az 3000 yada üzeri seyyanen zam verilmedikçe adalet olmaz sandıkta görüşmek üzere. Çılaşan memurla aradaki fark ancak ozaman düzelir.

12
11
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Haberdeki masadaki alternatifler hiçbir emekliyi geçindirmez ! En düşük emekli maaşı asgari üsret ile eşitlenmez ve prim gün sayısı çok olan az olana göre aynı oranda daha fazla maaş düzenlemesi olmazsa uzun süredir oyaladıkları ve küskün olan emekli ile barış sağlanamaz. Aslında bunu kendileri düşünüp yapmaları gerekli ama maaleesef bugüne dek yapmadılar. Çoğu emekli çalışamayacak durumda yada iş bulamıyor ve çoğu kirada olduklarını umutmadan İnşallah bugün vicdanlarını dinler ve yapabilirler.

17
1
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR:

hükümette haklı türk milletinin hafızası 28 gün seçime 1 ay kala yapacakki millet unutmasın

11
0
yanıtYanıtla
beyoglu beyoglu:

reyis bitirdin bizi be toparlanamıyoruz da yaşamak isityoruz bee

7
3
yanıtYanıtla
Ahmet Say:

40 yaşında emeklilik ve yüzde 40 zam masada dünyada bu lükslük nerede var

5
3
yanıtYanıtla
Recep Ertuğrul:

Adalet ne kadar pirim o kadar emekli maaşı olmalıdır.

7
0
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

Eyt li olarak soyluyorum destek olmazsak birbirimize temennim 70 yasinda emeklilik hayata gecirilsin

1
5
yanıtYanıtla
FATİH ARSLAN:

En düşük emekli maaşı 6 bin lira. Yüzde 45 değil 50 de olsa 9 bin tl eder. Bozdur bozdur ye. Adam ülkeden bi haber. Emekliyi milletvekilinin aldığı süper emekli maaşı sanıyor. İyi de yapıyor. Bol bol milletin telefonlarını kontrol eder artık emekliler.

6
0
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Son dokunuşu cumhurbaşkanı yapacakmış . Yüreği yeten çıksın dokunuş yapsın . Vallahi onun par .....

5
0
yanıtYanıtla
İsa Taş:

Yirmi yıldır dokunduğu milletvekili maaşları memurun maaşları emekliler hiç umrunda olmadı

5
0
yanıtYanıtla
Hayri :

15 milyon insanı ilgilendiren bir düzenlemeyi de siyasi çıkar haline getiriyorsunuz ya pes neymiş son dokunuşu yapacakmış yahu heyetler çalışmıyomu haftalardır bu işe hersap kitap yok mu he yani ağa elini cebine atacak çay atar gibi milletin kafasına para mı atacak

5
0
yanıtYanıtla
Muhalif:

Etme bulma dünyası işte eskiden maaşları ödeyemiyordu devlet diyenlere bugün harçlık gibi maaş veriyorlar . Normalde o zaman şu zamanın memur maaşından daha fazla emekli aylığı verilirdi.

1
0
yanıtYanıtla
MAVİ.blue. YEŞİL.:

temel efendi,eyt dediğin insanlar yasa ile hakları sabit olan, primini doldurmuş hakkı olanınıda hatta tam olarak alamamış, yaklaşık 7milyon kişide yaşı beklemek zorunda kalmış ve geç emekli olmuş ve mağdur olmuş insanlardır. o yüzden boş yapma.

1
0
yanıtYanıtla
ugur bilgin:

Ula Eyt li olsanda 7500tl bi bka yaramıyor Turturmuşsunuz bi Eyt şöyle Eyt bòyle sanki Eyt çıkmadan önce çok iyi bi bktu Eyt Bahane oglum aynı tas aynı hamam

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title