Haberler

Kürtler Kobani'de Yüzde 90 Denetimi Sağladı

Güncelleme:

Rakka Devrimcileri Saha Komutanı İbrahim, "ÖSO ve peşmerge destekli bazı Kürt gruplar, Kobani'nin yüzde 90'ında denetimi sağladı." dedi.

Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Ebu İbrahim, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve peşmerge destekli bazı Kürt grupların, Kobani'nin (Ayn el Arap) yüzde 90'ında denetimi sağladığını ileri sürdü.

İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'in, 2 ayı aşkındır devam eden çatışmalarda büyük kayıp verdiğini belirtti.

"TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ"

Çatışmaların Kobani çevresinde sürdüğünü vurgulayan İbrahim, şöyle konuştu:

"ÖSO ve peşmerge destekli bazı Kürt gruplar, Kobani'nin yüzde 90'ında denetimi sağladı. Şu anda kent merkezinde herhangi bir çatışma yok. İlçenin önemli bölümü terör örgütünden temizlendi. Kobani'nin doğusundaki sanayi bölgesi ile bir kontrol noktası Kürtlerin denetimine geçti."

IŞİD'e karşı ilerleyişlerinin devam ettiğini aktaran İbrahim, çatışmaların kent dışına kaydığını vurguladı.

"KOBANİ'YE GELENLERİN ÇOĞU ÖLDÜ"

Bölgedeki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Reşit de ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Kobani dışındaki IŞİD mevzilerini bombaladığına işaret etti.

Terör örgütünün Kobani'de büyük zayiat verdiğini savunan Reşit şunları kaydetti: "IŞİD, Rakka ve Deyru'z Zor'dan getirdiği militanlarla Kobani'ye saldırdı. Kobani'ye gelen militanların çoğu hayatını kaybetti. Bu durum ise IŞİD'in denetimindeki halkın tepkisini çekti" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Özgür Suriye Kobani Rakka Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (150)

cuneytmobilWeb@haberler.com:

Allah kobaniyi yok etsin

33
107
yanıtYanıtla
batuhan:

kobaniyi türkiye abd ve peşmerge kurtardı kimse aksini idda edemez

32
92
yanıtYanıtla
BERİVANmobilWeb@haberler.com:

hani çevrede ve dünyada bir tane dostunuzu söyleyin, yok çünkü yalancı korkak barbar kültürsüz medeni olmıyan bir milleti kimse sevmez... ya kuzey kıbrısınız kardeşiniz azerbeycanlılar bile sizi sevmiyor... valla zihniyetiniz orda devlet bahçeliyi herkeste görüyor bütün dünyada görüyor bahçeli zihniyetiniz kendinden 40 yaş büyük dedelere elini nasıl öptürdüğünü herkeste görüyor işte sizin küflemiş ve bayatlamış zihnniyetınız budur... emin olun kürtlerle beraber yaşamasaydınız şimdi yemek içmeniz kımız, nefer, at sütü ekşimesi, çöllerde avlanarak yaban hayvanların etlerıyle beslenırdınız.... giysilenizde: keçi hayvan kulikleriyle yelek fistan pantolun yapardınız ayağınızda kurt tilki postuyla çarık olurdu, kafalarınızda da uzun otlarla işlemeli tas kaplamalı kep olurdu vs vs.. çünkü şuan akrabalarınız tatar uygur özbek kırgız öyle yaşıyorlar

88
27
yanıtYanıtla
antia:

kürt faşisti yorumlarını kendine sakla

yanıt4
yanıt6
HOZAN KOBANI:

NE GUZEL SOYLEDIN BERIVANCCM COOOK DOGRU DEDIN, , , , TURKLER BU TOPRAKLARA GELEREK BIRAZ MEDENIYET OGRENDILER DAHA DOGRUSU VAHSHI HAYVANLAR GIBI BURDAKI MEDENYETI SOMURDULER, , , , YOKSAM SIMDI ORTA ASYADAKY TURKMEN VE TATAR VAHSHI LER GIBI YASHIYO OLUCAKLARDI. . . . DAGDAN GELMISHLER BAGDAKINI KOVMAK ISTIYORLAR, , , YOK OYLE YAGMA GUN GELIR DEVRAN DONER, , , ,

yanıt8
yanıt0
Maki:

Propaganda''na 3/10 veriyorum, daha iyi yapabilirsin.

yanıt0
yanıt0
karlos:

niyelaaaaaan

yanıt0
yanıt0
bilmiş:

bu hdp ve pyd yatıp kalkıp türkiyeye dua etsin yoksa herkez biliyorki türkiye yardım etmese kobani diye bir yer kalmazdı haritada

26
86
yanıtYanıtla
MareşalMobil-IOS:

Bu haberlere inanmayın,90% ellerinde degil,öyle demek zorundalar,bu kürtler tek kalınca nasıl ağlamaya başladılar,yalvardılar bize sahip çıkın,silah verin,yardım edin,eğitin bizi,ulan bu kadar mı basitsiniz siz,yemedi demi İSİD la bas etmek

15
96
yanıtYanıtla
Aram:

Peşmergenin gidişi herşeyi değiştirdi. . . iş-itin korkulu rüyası:))

69
33
yanıtYanıtla
Tüm 150 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title