Haberler

Hz. Yuşa ve Pir Sefa Türbesi Ramazan Ayında İlgi Görüyor

Hz. Yuşa ve Pir Sefa Türbesi Ramazan ayında ilgi görüyorGAZİANTEP - Gaziantep'te bulunan Yüşa Aleyhisselam ve Pir Sefa Türbesi ramazan ayında ilgi görüyor.

Hz. Yuşa ve Pir Sefa Türbesi Ramazan ayında ilgi görüyor

GAZİANTEP - Gaziantep'te bulunan Yüşa Aleyhisselam ve Pir Sefa Türbesi ramazan ayında ilgi görüyor.

Gaziantep Bakırcılar Çarşısı içerisinde bulunan türbe ile, bölge esnafı ilgileniyor. Esnaf Ökkeş Özçörekçi, türbe içerisinde ibadetlerini yaptıklarını belirterek, saat 19.00'a kadar ziyaretçilerin geldiğini söyledi.

Kadın ziyaretçilerin genelde Cuma günü yoğunlukta geldiğini belirten Özçörekçi," İl dışından da insanlar yoğun olarak geliyor. Ramazan ayında ziyaretçi sayısı artıyor. İnsanlar türbeyi ziyaret edip, dualarını ve ibadetlerini yapıyorlar"şeklinde konuştu.

Ziyaretçilerden Yunus Çevik ise, mesleği gereği genelde Gaziantep dışında olduğunu belirterek,"Gaziantep'e geldikçe türbeyi ziyaret ediyorum. Buraya gelip dua ediyoruz. Namazlarımızı burada kılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hz. Yuşa Peygamber

Yuşa peygamber (a.s) İsrailoğlularından olup, Hz Musa'nın yeğenidir İsrailoğluları'na gönderilen nebilerden olduğu kabul edilmektedir. İsrailoğlularının Firavun'dan kurtulduktan sonra Musa Aleyhisselam ile birlikte iki denizin birleştiği yer olan Kenan'a yaptıkları tarihi ve gizemli bir yolculukları ve burada Hızır (a.s) ile buluşmaları Kur'an-ı Kerim'de Kehf Suresi'nin 60-65. ayetlerinde anlatılmaktadır.

Kehf suresin 60. ayette sözü edilen genç adamın ve Maide suresi 23. ayetteki iki kişiden birinin Hz Yuşa peygamber olduğu kabul edilmektedir. Bazı tefsirlerde ise Hz. Musa Aleyhisselamın vefatından sonra Yuşa Aleyhisselam'ın peygamber olarak görevlendirildiği nakledilmektedir.

Pir Sefa Hazretleri

Rivayetlere göre Pir Sefa'ın Hz. Yuşa'nın türbedarı olduğu ve ölünce buraya gömüldüğü söylenmektedir. Başka bir rivayete göre ise Pir Sefa Medinelidir ve ensardır. Gaziantep'in Müslümanlar tarafından fethinde Hz. Ali kumandasında buraya gelmiş, Karaçomak'la yan yana savaşırken uğradığı zorlu bir kılıç darbesi ile gövdesi ikiye bölünmek sureti ile şehit olmuştur. Bunun üzerine Hz. Ömer, Hz. Yuşa'nın yanına defnederek " Kendini Peygamber-i Zişan'la komşu ettim" demiştir.

Hz. Yuşa ve Pir Sefa Türbesi Ramazan Ayında İlgi Görüyor
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gaziantep

İsrail bir kez daha vurduğu Beyrut'ta tıp merkezini bombaladı

İsrail'den Beyrut'un merkezine hava saldırısı

İsrail Kabinesinden 'İran' kararı

İsrail kabinesi karar verdi! İran bu gece vuruluyor mu?

CHP lideri Özel'den İmamoğlu çıkışı: Bence siyasi yasak istinafta onaylanacak

CHP liderinden dikkat çeken İmamoğlu çıkışı: Bence onaylanacak

Bahçeli'den Davutoğlu'na: Zat-ı alinizin bu dönemde çok önemli birikiminize ihtiyacı var.

Bahçeli, bu kez Davutoğlu ile şaşırttı: Size ihtiyaç var

title