Haberler

Hicri Yılbaşı

Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kıyak: "Tüm ırkçılık ve mezhepçiliği kaldırıp atarak birlik ve kardeşliğe hicret edelim"

Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Hicri yılbaşı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kıyak, mesajında, yarın bir kez daha muharrem ayına kavuşacak olmanın, yeni hicri yıla girmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti.

İnsanlığın ilk hicret hikayesinin Hz. Adem ve Havva'nın cennetten yeryüzüne adım atmasıyla başladığını anlatan Kıyak, "Bu hicretin hikmeti, insanlığın imtihana tabi tutuluşunun yanı sıra yeryüzünü imar etmek, güzel olan alemi daha da yaşanır hale getirmekti. O halde hicret, her şeyden önce Allah ve resulüne gönülden bağlılığın, sadakat ve teslimiyetin ifadesidir" diye konuştu.

Kıyak, hicretin batıldan, boş şeylerden, ömrü israf eden her türlü arzu ve istekten uzaklaşarak hakka, hakikate, ahlak ve irfana teslim oluşun ifadesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yarın muharremi idrak edeceğiz, birbirimizle tebrikleşeceğiz. Ancak hicret ruhunu yüreğimizde yaşamadıkça, kardeşlik iklimini yeryüzüne yaymadıkça, kötülükleri terk edip iyiliklere seyr-u sefer eylemedikçe gerçek manada hicreti yaşamış olur muyuz? Bugün hepimiz Nuh'un gemisindeyiz. Kurtuluş ve selametimiz, ömür gemimizi tevhid rotasında yüzdürebilmemize bağlıdır. Lakin gemi su almaya başlarsa modern çağın türlü biçimde tezahür eden tufanlarıyla nasıl baş edebiliriz?

Gelin Hz. İbrahim gibi her daim rabbimize olsun yönelişimiz, hicretimiz. Haramlardan, yanlışlardan, gayr-i meşru duygu ve davranışlardan helal ve tertemiz hayata Hz. Lut misali hicret edelim. Farklı ırk, dil ve renkte yaratılmışlığımızı Allah'ın ayeti olarak görelim. Tüm ırkçılık ve mezhepçiliği kaldırıp atarak birlik ve kardeşliğe hicret edelim. Gelin şiddeti, vandalizmi, yakıp yıkmayı terk edelim de yeryüzünü imar etmeye, harabeleri mamur etmeye hicret edelim. Bu duygu ve düşüncelerle federasyon olarak hicri yeni yılınızı tebrik eder, hayırlar ve huzur getirmesini rabbimden dilerim." - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Yılbaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title