Haberler

Hdp Sözcüsü Bilgen

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "OHAL, hiç bir hükümete canının istediği her şeyi yapma hakkını, yetkisini vermez." ifadesini kullandı.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "OHAL, hiç bir hükümete canının istediği her şeyi yapma hakkını, yetkisini vermez." ifadesini kullandı.

Bilgen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması ve kanun hükmünde kararnamelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz'u bir darbe süreci olarak tarif ettiklerini belirten Bilgen, ancak 15 Temmuz sonrası yaşananları da aynı şekilde darbe hukukunun bir uzantısı ve parçası olarak gördüklerini ileri sürdü.

Türkiye'nin 15 Temmuz'dan önce mükemmel bir demokrasiye sahip olmadığını savunan Bilgen, "15 Temmuz'dan sonra bu yarım yamalak demokrasi, temsili niteliği bile gittikçe ortadan kalkan demokrasi bile askıya alındı. Bunun askeri teminatları ve güvenceleri bile bu vesile ile özellikle OHAL uygulamaları kapsamında ortadan kaldırıldı." değerlendirmesini yaptı.

"OHAL, hiç bir hükümete canının istediği her şeyi yapma hakkını, yetkisini vermez." diyen Bilgen, olağan dönemlerle kıyaslanmayacak kısıtlamaların yapılabileceğini ancak bunların da orantılı ve ölçülü olması, tarif edilen amaca uygun olması gerektiğini vurguladı.

Bilgen, "Biz OHAL uygulamalarından görevden geçici el çektirme uygulaması ve gözaltı ve tutuklamaların telafisi imkansız hak ihlallerini beraberinde getirdiği düşüncesindeyiz." görüşünü savunarak, hak ihlalleri dolayısıyla AİHM'den gelecek tazminat kararlarının, darbe girişiminin maliyet yükünü artıracağını iddia etti.

OHAL uygulaması ile parlamentonun devre dışı bırakıldığını savunan Bilgen, KHK ile getirilen düzenlemelerin Genel Kurul'da yapılacak görüşmelerde karara bağlanmasının daha uygun olabileceği görüşünü öne sürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Ayhan Bilgen Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title