Haberler

Harran Üniversitesi'nin içme suyu yok!

Güncelleme:

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz en büyük sorunlarının içme suyu olduğunu söyledi.

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü ulaşım sorunundan sonra içme suyu sorunuyla da karşı karşıya. İl koordinasyon toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı Yılmaz, sulama kanalından arıtarak içme suyu ihtiyaçlarını giderdiklerini ancak sulama sezonunun kapanmasıyla bu suyun da kesildiğini belirtti

Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 4. Dönem Genel Değerlendirme toplantısı yapıldı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman başkanlık yaptı.

Toplantının başında konuşan Vali Yardımcısı Duman, 2014 yılı yatırım programına göre; Urfa'da yürütülmekte olan 369 adet projenin toplam bedelinin 7 milyar 332 milyon 759 bin 095 TL olduğunu söyledi. Proje bedelinin 3 milyar 794 milyon 085 bin 312 TL'sinin önceki yıllarda harcandığını kaydeden Duman, "Dönem sonu itibariyle toplam nakdi gerçekleşme yüzde 78'dir. 23 Ekim 2014 tarihi itibariyle toplam 369 adet projeden 146'sı bitirilmiştir. Genel olarak İlimizdeki yatırımlar; tarım, ulaştırma, sağlık, eğitim ve enerji sektöründe yoğunlaşmaktadır" diye konuştu. Koordinasyon toplantısında en öne çıkan sorun ise Harran Üniversitesi'nin susuzluk problemi oldu. Toplantıda Harran Üniversitesi'nin projeleri ve yatırım faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, üniversitenin yaşadığı sorunları anlattı.

EN BÜYÜK YATIRIM TARIM SEKTÖRÜNE

Urfa'daki toplam proje bedellerinin hangi sektörlere ait olduğunu açıklayan Duman, "Toplam proje bedellerinin yüzde 26,8'i tarım, yüzde 14,6'sı eğitim, yüzde 10,2'si ulaştırma, yüzde 8'i enerji, yüzde 8'i sağlık, yüzde 6'sı turizm, yüzde 26,8'i diğer kamu hizmetleri ve diğer sektörlere aittir" dedi.

78 PROJE DSİ'NİN

Urfa'daki toplam 369 adet projenin hangi kurumlara ait olduğuyla ilgili istatistiki bilgiyi de veren Duman,"Bu projelerin 78'i Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğüne, 42'si İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, 40'ı Şanlıurfa Belediyesine, 35'i Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne, 27'si İl Sağlık Müdürlüğüne,22'si Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, 21'iİller Bankası 10. Bölge Müdürlüğüne, 18'i TEİAŞ Bölge Müdürlüğüne, 13'ü Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'ye, 73 proje de diğer kurumlara aittir" diye ifade etti.

Yapımı devam eden projelerin gerçekleşme oranlarıyla ilgili bilgi veren Duman, şunları kaydetti: "İlimizde 99 proje ile tarım yatırımları proje sayısı bakımından birinci sıradadır. Merkezi Bütçe Ödeneğinin tahsisi açısından ilimize gelen ödeneğin yarısından fazlasını almıştır. Sektörde; Suruç Ovası Pompaj Sulamaları, Taşbasan Depolaması ve Şebeke Yapımı, Şanlıurfa ve Harran Ovası Sulamaları, Bozova Pompaj Sulamaları, Ceylanpınar - Mardin Cazibe Sulamaları, Mardin Depolaması, Şanlıurfa - Siverek Gölet Sulamaları, Merkez ve Siverek İlçelerinde Şanlıurfa Sulama Dışı Alanlarda Halkın Gelir Düzeyinin Arttırılması projeleri devam etmektedir.

ULAŞTIRMA SEKTÖRÜ

Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa (Akziyaret - Havaalanı -Hilvan Ayrımı (GAP yüzde 87 gerçekleşme)), Nissibi Köprüsü Yapımı ve Danışmanlık Hizmetleri yüzde 65 gerçekleşme, Şanlıurfa-Viranşehir Yol yapımı, Kahta-Narince-Siverek, Şanlıurfa-Akçakale (GAP), Viranşehir-Kızıltepe (GAP (yüzde 95 gerçekleşme)) devam eden projelerdendir.

SAĞLIK SEKTÖRÜ

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusu inşaat alan içerisinde kalan 600 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi (yüzde 85 gerçekleşme), Eyyübiye 400 Yataklı Devlet Hastanesi (yüzde 45 gerçekleşme) ve Birecik Devlet Hastanesi sağlık sektöründe devam eden yatırımlardandır. 1.700 Yataklı Şehir Hastanesine yer tahsisi yapıldı. 28 Ekim 2014 tarihine kadar Ön Yeterliliği tamamlanacak. Akçakale 75 Yataklı Devlet Hastanesi tamamlanan projelerdendir.

EĞİTİM SEKTÖRÜ

Eğitim alanında Harran Üniversitesi Kampus Altyapı İnşaatı (yüzde 99 gerçekleşme) ve Derslik ve Merkezi Birimler (yüzde 65 gerçekleşme) oranıyla devam etmektedir. Şairnabi Anadolu Lisesi (TOKİ), Siverek Anadolu Lisesi (TOKİ) ve Bağlarbaşı Anadolu Lisesi (TOKİ) tamamlanan projelerdendir."
İlçe kaymakamları, belediye başkanları ve daire amirlerinin katıldığı koordinasyon kurulu toplantısı kurum amirlerinin sunumuyla devam etti.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ'NİN İÇME SUYU YOK

Toplantıda Harran Üniversitesi'nin projeleri ve yatırım faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, üniversitenin yaşadığı sorunları dile getirdi. Yılmaz, en büyük sorunlarının şu anda içme suyu olduğunu söyledi. Yılmaz, konuyu birçok kere dile getirmelerine rağmen bir çözüm bulunamadığını kaydetti. Yılmaz, "Şu anda en büyük sorunumuz Osmanbey Kampüsümüzün içme suyu problemi. Buradaki öğrenci sayımız 20 bin demiştik. Hastane biterse ki Mart, Nisan ayında bitirmeyi planlamış durumdayız. Hastanemiz 600 yataklı, Urfa'daki durumu düşünün, her bir hasta için üç, dört tane yakını gelir diye düşünüyoruz. Hastanenin kapasitesi 600, bunu da dörtle çarparsanız 2 bin 500 kişi daha eklenecek buraya. Fakat burada içme suyumuz yok. Bunu geçmiş koordinasyon kurulu toplantılarında da dile getirdim. İçme suyumuzu biz nereden temin ediyoruz? Kanaldan temin ediyoruz. Kanaldan alıp arıtma tesisimizden arıttıktan sonra içme suyu olarak kullanıyoruz. Devlet Su İşleri'nin de haklı olarak zaman zaman kanal bakımları var. Sular şu an bile kesik. Şu anda orada 20 bine yakın insan eğitim görüyor, buraya hizmet veriyor. Su çok büyük bir problem. Günü kurtarma, günü birlik çözümlerle şimdiye kadar yürüttük" dedi.

Bu konuda DSİ ile çok görüşmeler yaptığını belirten Yılmaz, konunun artık büyükşehir belediyesine ait olduğunu düşündüklerini söyledi. Yılmaz, kış sezonu olması ve sulamanın yapılmaması yüzünden kanal suyunun kesildiğini kaydetti. Harran Üniversitesi daha önce de bitmeyen araştırma hastanesi ve ulaşım sorunlarıyla gündeme gelmişti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Harran Üniversitesi Siverek Mardin Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title