Haberler

YSK CHP'nin itirazını ret mi etti? YSK Hatay ve Ordu için ne karar verdi?

Güncelleme:

YSK CHP'nin itirazını ret mi etti? YSK Hatay ve Ordu için ne karar verdi? Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hatay ve Ordu'daki seçim sonuçlarına yönelik itirazlarına ne karar verdiği merak konusu oldu. YSK'nın verdiği karar, seçim sonuçlarının netleşmesi ve siyasi gündemin belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin Hatay ve İYİ Parti'nin Ordu seçimlerine ilişkin "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle yaptığı itirazın sonucu merak ediyor. YSK'nın Hatay ve Ordu için ne karar verdiği araştırılıyor.YSK CHP'nin itirazını ret mi etti? YSK Hatay ve Ordu için ne karar verdi? İşte ayrıntılar...

YSK HATAY VE ORDU İÇİN NE KARAR VERDİ?

Yüksek Seçim Kurulu, YSK, CHP'nin Hatay ve İskender, İyi Parti'nin ise Ordu seçimlerine ilişkin "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle yaptığı itiraz başvurularını reddetti. YSK, ayrıca AK Parti'nin Ardahan'da seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu da reddetti.

CHP Hatay'da büyükşehir seçimlerinin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurmuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, YSK önünde "tam kanunsuzluk" gerekçelerinin oluştuğuna ilişkin konuşmuş, "YSK'nın siyasi baskılara boyun eğmeyeceğine yürekten inanıyorum" demişti.

YSK CHP'nin itirazını ret mi etti? YSK Hatay ve Ordu için ne karar verdi?

HATAY RESMEN AK PARTİ'DE KALDI

Son olarak YSK, Özel'in, Hatay ve İskenderun seçimlerine ilişkin "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle yaptığı itiraz başvurusunu reddetti. Bu gelişmeyle Hatay resmen AK Parti'de kaldı.

YSK CHP'nin itirazını ret mi etti? YSK Hatay ve Ordu için ne karar verdi?

ORDU'DA SEÇİMLER YENİLENMEYECEK

İyi Parti, Ordu'da seçimin yenilenmesine yönelik YSK'ya ikinci kez başvuruda bulunmuştu. İYİ Parti YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hakan Şeref Olgun ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik ikinci bir dilekçeyle YSK'ya başvurduklarını ve "tam kanunsuzluk" nedeniyle seçimin yenilenmesini talep ettiklerini kaydetmişti. Ancak YSK İYİ Parti'nin bu başvurusunu da reddetti.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Seçim Kurulu Hatay Ordu 3.Sayfa Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title