Haberler

Türkiye ve Yunanistan, Pozitif Gündem Girişimi'nin Altıncı Toplantısını Gerçekleştirecek

Güncelleme:

Türkiye ve Yunanistan arasında, 26 Nisan'da İstanbul'da 2021 yılında başlayan 'Pozitif Gündem' girişiminin altıncı toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni işbirliği sahalarının istişare edilmesi planlanıyor.

Türkiye ve Yunanistan arasında, 26 Nisan'da İstanbul'da 2021 yılında başlayan "Pozitif Gündem" girişiminin altıncı toplantısını gerçekleştirilecek.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye ve Yunanistan arasındaki "Pozitif Gündem" diyaloğu çerçevesinde, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Fragkogiannis başkanlığındaki heyetler, 26 Nisan tarihinde İstanbul'da, 2021 yılında başlayan Pozitif Gündem girişiminin altıncı toplantısını gerçekleştirecek.

Toplantıda, ikili ticari, ekonomi, ulaştırma, eğitim, teknoloji, çevre, sağlık ve beşeri ilişkilerin geliştirilmesine yönelik Ortak Eylem Planı'nda, 16 Ekim 2023 tarihinde Atina'da yapılan son toplantıdan bu yana kaydedilen ilerlemenin gözden geçirilmesi ve sürece dahil edilebilecek yeni işbirliği sahalarının istişare edilmesi, ayrıca sürecin geleceği hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülmekte olduğu belirtildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yunanistan İstanbul Türkiye Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title