Haberler

Railgun, Kuzey Kore Hack İddialarına Yanıt Verdi

Güncelleme:

Kripto para platformu Railgun, Kuzey Koreli hackerlar tarafından kullanıldığı iddialarını reddetti. Firma, güvenlik sistemlerinin bu tür kötü niyetli kullanımları engellediğini ve iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Railgun, geçen yıl devreye alınan 'Masumiyetin Özel Kanıtları' adlı sistemleri sayesinde bu tür kullanımların önüne geçildiğini açıkladı. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin'in Railgun'un gizlilik özelliklerini öven bir paylaşımı sonrası token fiyatı yüzde 123 arttı.

Son zamanlarda suçlamalarla gündeme gelen Railgun, Kuzey Kore hackerlarının kendilerini kullanmadığını resmi olarak açıkladı. Firma, bu iddiaların asılsız olduğunu ve güvenlik sistemlerinin bu tür kötü niyetli kullanımları engellediğini belirtti.

Hacker İddialarına Karşı Railgun'dan Güçlü Savunma

Gizlilik odaklı kripto para platformu Railgun, Kuzey Koreli hacker grupları tarafından kullanıldığına dair ortaya atılan suçlamaları reddetti. Firma, geçen yıl devreye alınan ve suç unsurlarını saptamaya yönelik "Masumiyetin Özel Kanıtları" adlı sistemleri sayesinde bu tür kötü niyetli kullanımların önüne geçildiğini belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan Railgun yetkilileri, "Bu tür iddialar baştan itibaren yanlış ve asılsızdı." ifadelerini kullandı. Yetkililerbu açıklamayla birlikte, Railgun'un Tornado Cash alternatifi olarak konumlandığı ve FBI'ın Ocak 2023'te, Haziran 2022'deki bir saldırı sırasında çalınan 60 milyon dolar değerindeki Ether'in (ETH) aklanmasında kullanıldığını bildirdiği Wu Blockchain'in iddialarına da yanıt vermiş oldu.

Bu açıklamaların ardından, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin'in Railgun'un gizlilik özelliklerini öven bir paylaşım yapması, token fiyatının yüzde 123 artışla yükselmesine neden oldu. Arkham Intelligence tarafından sağlanan bilgilere göre, "vitalik.eth" adresi Railgun'a 100 ETH (yaklaşık 311.600 dolar) transfer etti.

Buterin, yaptığı paylaşımda, "Gizlilik normal bir durumdur ve Railgun, kullanıcıların mahremiyetini korurken kötü niyetli bireylerin sistemimize dahil olmasını zorlaştıran bir protokol kullanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Kuzey Kore Masum Kore Kripto Yatırım Kripto Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title