Haberler

Mudanya Belediyesi hangi parti? Mudanya Belediye başkanı hangi partiden seçildi? Bursa Mudanya ilçesi seçim sonuçları 2019!

Güncelleme:

2019 Bursa yerel seçimleri Türkiye genelindeki diğer yerel seçimlerle birlikte 31 Mart 2019'da yapıldı. Bu seçimde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 17 ilçenin belediye başkanları için oy kullanıldı. Peki, Mudanya Belediyesi hangi parti? Mudanya Belediye başkanı hangi partiden seçildi?

Mart 2019 Bursa seçim sonuçları Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandı. 2019 Bursa yerel seçim sonuçları sandıkların açılmasıyla birlikte belirlenirken, kullanılan toplam oy sonucuna göre partilerin belediye başkan adaylarının oy oranları belli oldu. Peki, Mudanya Belediyesi hangi parti? Mudanya Belediye başkanı hangi partiden seçildi?

MUDANYA BELEDİYESİ HANGİ PARTİ?

Bursa Mudanya ilçesi seçim sonuçlarına göre CHP'den Hayri Türkyılmaz %53,45'lik bir oy oranı ile birlikte Mudanya Belediye başkanı olmaya hak kazanmıştır. CHP'den Hayri Türkyılmaz 33.664 oy ile aday yarışında birinci sırada yer almıştır.

HAYRİ TÜRKYILMAZ KİMDİR?

31 Aralık 1955 tarihinde Bursa'nın en güzel ilçesi Mudanya'da doğdu. İlköğretim ve liseyi Mudanya'da okudu. 1979 yılında Yıldız Teknik Universitesi Elektrik Bölümü'nü bitirerek Elektrik Mühendisi oldu. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nde Yönetim Kurulu Uyeliği yaptı. Ayrıca Mudanya Tüketicileri Koruma Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. Siyasi hayatına 1973 yılında CHP Gençlik Kolları'nda başladı. 1980 darbesinin ardından siyasi hayatına SODEP'te ilk üyelerinden olarak başlayıp sırasıyla SHP ve CHP'de devam etti. 3 Dönem SHP İlçe Başkanlığı yaptı. 1991 yılında ön seçimle SHP'den Bursa Milletvekili adayı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde 25 yıl aradan sonra CHP'den Mudanya Belediye Başkanı seçildi. Fransızca bilmekte olup, evli ve 4 çocuk babası.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Mudanya Belediyesi Türkiye Mudanya Bursa Gündem Politika Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title