Haberler

Lütfü Savaş istifa edecek mi, adaylıktan çekilecek mi?

Güncelleme:

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin birinci yılında Hatay'daki anma etkinliğinde gerilim tırmandı. Hatay halkı, CHP'nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş'ı protesto etti. Lütfü Savaş istifa edecek mi?

53 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde CHP'nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, depremin yıl dönümünde "istifa" sloganları ve yuhalamalarla protesto edildi. Peki, Lütfü Savaş istifa edecek mi?

LÜTFÜ SAVAŞ İSTİFA EDECEK Mİ?

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin birinci yılında Hatay'daki anma etkinliğinde gerilim tırmandı. Hatay halkı, CHP'nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş'ı protesto etti. "İstifa" sloganlarıyla karşılaşan Savaş, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaparak, "Yarın saat 15.00'te Hatay'ın mevcut durumuna ve bundan sonra yapacağımız çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğim." dedi.

CHP'nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, depremin birinci yılında anma etkinliğinde bir araya gelen Hatay halkı tarafından "istifa" sloganları ve yuhalamalarla protesto edildi. Lütfü Savaş kalabalığın arasından güçlükle çıkabildi.

PROTESTOLARA YANIT VERDİ: NE YAPARLARSA YAPSINLAR AYRIŞMAYACAĞIZ

Yeniden adaylığı tartışmalara neden olan Lütfü Savaş, bugün ise sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşıma imza attı. Savaş, "Bugün on binlerce canımızın matemini tutarken acımızı bilerek ve isteyerek siyasi malzeme haline getirmeye çalışanlara, Hatay'da fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir siyasi rant Hatay'dan değerli değildir. Bizim acılarımız da mutluluklarımız da ortak. Ne yaparlarsa yapsınlar ayrışmayacak ve her zaman dayanışmayla ayakta kalacağız." ifadelerini kullandı.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Savaş'ın yaptığı paylaşımdaki "Yarın saat 15.00'te Hatay'ın mevcut durumuna ve bundan sonra yapacağımız çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğim." ifadeler ise dikkatlerden kaçmadı.

ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİ GÜNDEMDE

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Lütfü Savaş ile ilgili dikkat çeken bir açıklamaya imza atmış ve "Kamuoyu tarafından tartışılıyor, parti de bir karar verecektir bununla ilgili. Genel Merkezimizin yetkisinde olan bir şey. Bizim açımızdan da değerlendirilmesi gereken nokta. Bütün suçu Savaş'a yıkmanın anlamı yok ama herkesin de buradan payını çıkarması lazım." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Lütfü Savaş Hatay 3.Sayfa Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title