Haberler

Korhan Merki kimdir? İYİ Parti Ankara Çubuk Belediye Başkan adayı Korhan Merki kimdir?

Güncelleme:

İYİ Parti'nin aday tanıtım toplantıları ile yeni 31 Mart 2024 yerel seçim adaylarını açıklamaya devam ediyor. Peki, Korhan Merki kimdir? İYİ Parti Ankara Çubuk Belediye Başkan adayı Korhan Merki kimdir?

İyi Parti'nin birçok şehirdeki belediye başkan adayları belli oldu. Peki, Korhan Merki kimdir? İYİ Parti Ankara Çubuk Belediye Başkan adayı Korhan Merki kimdir?

İYİ PARTİ ANKARA ÇUBUK ADAYI KİM?

İYİ Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı Korhan Merki oldu.

KORHAN MERKİ KİMDİR?

Av. Korhan Merki, 1983 yılında Ankara'da doğdu.İlk orta ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji Özel Lisesi'nde okuduktan sonra 2000 yılında İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

2005 yılında bu fakülteden mezun oldu. 2006 yılında Avukatlık stajını tamamladı. 08.11.2006 tarihinde Ankara Barosuna kaydolarak Serbest Avukatlığa başladı.

02.12.2006 ve 25-28.01.2007 tarihlerinde Ankara Barosu ADR Merkezi'nin düzenlemiş olduğu 35 saatlik 'ARABULUCULUK' sertifika programını da başarı ile bitirerek, 2007 senesinde kurulan Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği kurucu üyelerinden birisi olmuştur. Bu alanda birçok sertifika programına katılmış ve eğitimlere katılmayı sürdürmektedir.

La Academia Arete bünyesinde 84 saatlik 'Arabuluculuk' sertifikasına hak kazanmıştır.

Halen Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği'nin Yönetim Kurulu üyesi olarak dernek bünyesindeki faaliyetlerini sürdürmektedir.

2006-2007 seneleri arasında Ankara Üniversitesi Bankacılık ve Hukuk Araştırma Enstitüsü bünyesinde Ticaret Hukuku ve Rekabet Hukuku üzerine yüksek lisans sertifika programını bitirmiştir.

2008 yılında vatani görevini Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'na bağlıBingöl M Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda yapmıştır. Halen Sıhhiye'de Merki Hukuk Bürosu'nda avukatlık mesleğini icra etmektedir.

Korhan Merki, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin Çubuk Belediye Başkan adayı gösterilmiştir.

İYİ PARTİ HAKKINDA

İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "İYİ Parti" şeklindedir. Simgesi güneş ve parti isminin Kayı boyu bayrağından esinlenilerek yazılmasıdır. TBMM'de 38 milletvekili ile grubu bulunmaktadır. Genel başkanı Meral Akşener'dir.

Parti, Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) ayrılan tanınmış isimler tarafından kurulmuştur. Partinin kurucusu ve genel başkanı Meral Akşener ile ilk genel başkan yardımcısı Koray Rize, parti kurulmadan önce MHP'nin yönetiminde görev almıştır. MHP'nin 2017 anayasa referandumunda 'Evet' oyu çağrısı ve partinin genel başkanı Devlet Bahçeli'nin yerine başka bir genel başkan getirmek için düzenlenen bir kurultayın ardından tanınmış MHP üyeleri arasında yeni parti fikri ortaya çıktı. Siyasi yorumculara göre parti genel olarak etnik milliyetçiliğe karşı ılımlı sivil milliyetçiliği desteklemektedir. Parti kendisini siyasi yelpazenin merkezinde olarak tanımlar ve Avrupa Birliği ile Türkiye'nin yakın ilişkilere sahip olduğu olumlu bir gündemi savunur, Türkiye'nin Batı Bloku'nun bir parçası olmaya devam etmesi gerektiğini vurgular. Üçüncü taraf kaynaklar, partiyi siyasi yelpazenin merkez sağında veya sağ kanadında olarak tanımlamıştır.

Parti, özellikle parlamenter sistem ve yargının ve diğer kurumların bütünlüğünü koruması konusuna büyük önem vermektedir. Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetine muhalif olan sağcı seçmenler için "alternatif bir kapı" olarak yorumlanmıştır.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Ankara Çubuk İYİ Parti Ankara Gündem Politika Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title