Haberler

Kayseri'de Hürmetçi Sazlığı Turizme Kazandırma Eylem Planı Çalıştayı Düzenlendi

Güncelleme:

Kayseri'nin güney batısında bulunan Hürmetçi Sazlığı'nın turizme kazandırılması için düzenlenen çalıştayda, ulusal vizyon ve hedefler ele alındı.

Kayseri'de "Hürmetçi Sazlığını Turizme Kazandırma Eylem Planı" çalıştayı düzenlendi.

Hacılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2023 Yılı Kırsal Kalkınma ve Turizm Teknik Destek Programı kapsamında başlatılan, Hacılar Kaymakamlığı tarafından yürütülen ve Kapadokya Üniversitesinin de eylem planı ile danışmanlık desteği verdiği projenin çalıştayı yapıldı.

Toplantıda konuşan Kapadokya Üniversitesi Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Türkiye'nin turizmde başarılı bir performans sergilediğini ifade etti.

Ülkenin 2024 yılında 60 milyar dolar ve 60 milyon turist hedefi olduğunu belirten Gülcan, "2028 yılı hedefimiz ise 100 milyar dolarlık turizm geliri elde etmektir. Bu kapsamda ulusal vizyonumuzu Hürmetçi Sazlığı'na da yansıtmayı hedefliyoruz. Hürmetçi Sazlığı'nı turizme açmak adına 81 vilayette 81 destinasyon yapma projesinde Hürmetçi Sazlığı'nı da önemli bir başlık yapmak için çalışma yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu'nun başkanlığını yaptığı toplantıya, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer katıldı.

Kayseri'nin güney batısında bulunan, sazlıklar ve ıslak çayırlar gibi zengin ekosistemi barındıran, ulusal öneme sahip sulak alan olan Hürmetçi Sazlığı, bölgenin doğal yaşam özelliklerinden dolayı her yıl birçok yerli ve yabancı kuş ve kelebek gözlemcisi, bilim insanı ve doğasever tarafından ziyaret ediyor.

Kapadokya ve Erciyes gibi popüler turistik destinasyonlara yakınlığıyla dikkat çeken sazlık, sürdürülebilir turizm standartlarına uygun şekilde bölge ekonomisine kazandırılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Çevre Turizm Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title