Haberler

İYİ Parti Aydın adayı kim? 2024 İYİ Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özer Kayalı kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

İYİ Parti'nin aday tanıtım toplantıları ile yeni 31 Mart 2024 yerel seçim adaylarını açıklamaya devam ediyor. Peki, İYİ Parti Aydın adayı kim? İYİ Parti Aydın Belediye Başkan adayı kimdir?

İyi Parti'nin birçok şehirdeki belediye başkan adayları belli oldu. Peki, İYİ Parti Aydın adayı kim? İYİ Parti Aydın Belediye Başkan adayı kimdir?

İYİ PARTİ AYDIN ADAYI KİM?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aydın'da Efeler Belediyesi'nin Kuvây-i Milliye Evi Müzesi açılışına ve teşkilat buluşmasına katıldı. Aydın adaylarını tanıtan Akşener, İYİ Parti'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayının Özer Kayalı olduğunu ilan etti.

ÖZER KAYALI KİMDİR?

1960 yılında Kuşadası'nda doğdu. Zahireci Mehmet olarak tanınan Mehmet İhsan Kayalı'nın oğludur.

Yedi Eylül İlkokulu ve Kaya Aldoğan Lisesi'ndeki eğitiminden sonra ODTÜ- Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. (1982)

Özer Kayalı, iş yaşamına 1984 yılında özel bir firmanın Şantiye Şefliği ve sonrasında Bölge Müdürlüğü görevi ile başladı.

Kuşadası'ndaki iş yaşamına ise, 1987 yılında MET Mekanik Şirketi'nin ortağı ve genel müdürü olarak katıldı.

Firma sahibi olarak ticaret yaşamını sürdürüyor.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görevler üstlenen Özer Kayalı, Kuşadası Makine Mühendisleri Odası Denetim Sorumlusu görevini üstlendi.

1989 yılında SHP'den Belediye Meclis Adaylığı ile siyasete adım attı.

Özer Kayalı, 2004 ve 2009 Yerel seçimlerinde CHP Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Eylül 2004- Temmuz 2005 yılları arasında CHP Kuşadası İlçe Saymanlığı yaptı.

Temmuz 2005'ten Ocak 2008'e kadar CHP İlçe Sekreterliği görevini yerine getirdi.

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı'nda (KEGEV) 1990 yılında Mütevelli Heyeti Üyeliği'ne seçilen Kayalı; Vakıf Yönetim Kurulu üyeliği de yapmıştır. 2001 yılında başladığı Kuşadası Eğitim Hizmetleri A.Ş. "KEGEV Ü.Naci Akdoğan Koleji" yönetim kurulu üyeliğini halen sürdürmektedir.

Kuşadası Ticaret Odası(KUTO) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Meclis üyelikleriyle Kuşadası ticaret yaşamındaki en önemli örgütlenmede 11 yıl görev yapmıştır.

Özer Kayalı; evli, 2 çocuk babasıdır ve İngilizce bilmektedir.

İYİ PARTİ HAKKINDA

İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "İYİ Parti" şeklindedir. Simgesi güneş ve parti isminin Kayı boyu bayrağından esinlenilerek yazılmasıdır. TBMM'de 38 milletvekili ile grubu bulunmaktadır. Genel başkanı Meral Akşener'dir.

Parti, Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) ayrılan tanınmış isimler tarafından kurulmuştur. Partinin kurucusu ve genel başkanı Meral Akşener ile ilk genel başkan yardımcısı Koray Aydın, parti kurulmadan önce MHP'nin yönetiminde görev almıştır. MHP'nin 2017 anayasa referandumunda 'Evet' oyu çAydınsı ve partinin genel başkanı Devlet Bahçeli'nin yerine başka bir genel başkan getirmek için düzenlenen bir kurultayın ardından tanınmış MHP üyeleri arasında yeni parti fikri ortaya çıktı. Siyasi yorumculara göre parti genel olarak etnik milliyetçiliğe karşı ılımlı sivil milliyetçiliği desteklemektedir. Parti kendisini siyasi yelpazenin merkezinde olarak tanımlar ve Avrupa Birliği ile Türkiye'nin yakın ilişkilere sahip olduğu olumlu bir gündemi savunur, Türkiye'nin Batı Bloku'nun bir parçası olmaya devam etmesi gerektiğini vurgular. Üçüncü taraf kaynaklar, partiyi siyasi yelpazenin merkez sağında veya sağ kanadında olarak tanımlamıştır.

Parti, özellikle parlamenter sistem ve yargının ve diğer kurumların bütünlüğünü koruması konusuna büyük önem vermektedir. Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetine muhalif olan sağcı seçmenler için "alternatif bir kapı" olarak yorumlanmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Özer Kayalı İYİ Parti Aydın Gündem Politika Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title