Haberler

FTX Skandalı Sonrası Adalet Karşısında: Sam Bankman-Fried'in Cezası Belirlenecek

Güncelleme:

Kripto para borsası FTX'in çöküşünün ardından, dolandırıcılık ve komplo iddialarının merkezindeki isim Sam Bankman-Fried'in cezası belirlenecek. Kasım ayında yedi farklı suçlamadan mahkûm edilen Bankman-Fried'ın, yıllarca hapis yatması bekleniyor. ABD Adalet Bakanlığı, FTX'in 32 milyar dolar değer kaybetmesine ve müşteri fonlarının 8 milyar dolarının yatırımlar, gayrimenkul alımları ve siyasi bağışlar için kullanılmasına yol açan Bankman-Fried'in ağır bir cezayı hak ettiğini savunuyor.

Kripto para dünyası, FTX'in çöküşünü ve ardından gelen hukuki süreçleri dikkatle izlerken, Sam Bankman-Fried'in cezasının belirleneceği gün geldi çattı.

Kripto Çöküşünün Ardındaki İsim, Adalet Karşısında

FTX kripto para borsasının çöküşüne yol açan dolandırıcılık ve komplo iddialarının merkezindeki isim Sam Bankman-Fried, bugün Manhattan'daki bir mahkemede cezasını öğrenecek. Kasım ayında yedi farklı suçlamadan mahkûm edilen Bankman-Fried'ın, yıllarca hapis yatması bekleniyor.

ABD Adalet Bakanlığı, FTX'in 32 milyar dolar değer kaybetmesine ve müşteri fonlarının 8 milyar dolarının yatırımlar, gayrimenkul alımları ve siyasi bağışlar için kullanılmasına yol açan Bankman-Fried'in ağır bir cezayı hak ettiğini savunuyor. Savcılık, Bankman-Fried'ın eylemlerinin kripto para piyasasına ve yatırımcılara büyük zarar verdiğini ve caydırıcı bir ceza gerektiğini belirtiyor.

Bankman-Fried'ın savunma ekibi ise müvekkilinin dolandırıcılık niyeti olmadığını ve pişmanlık duyduğunu savunuyor. Savunma, Bankman-Fried'ın şirket iflas ettikten sonra durumu düzeltmeye çalıştığını ve veganlığı gibi kişisel özelliklerini de vurgulayan destek mektupları sunuyor.

Bankman-Fried'ın cezası, FTX skandalının yankıları sürerken kripto para dünyasında önemli bir emsal teşkil edecek. Son olarak mahkeme kararının ardından Bankman-Fried'ın avukatlarının temyize gitmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Adalet Bakanlığı Kripto Para Mahkum Mahkum Kripto Borsaları Kripto Haberler

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! FETÖ büyü olayı ne? Fetullah Gülen'e büyü mü yapıldı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Fetullah Gülen kaçırıldı mı? FETÖ nerede? Patatesteki 'solanin' tehlikesi! Solanin zehirlenmesi nasıl olur? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 31 Mayıs Yalı Çapkını 72. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Kurban Bayramı'nda yapılacak ibadetler neler? Bayramın 1. günü hangi ibadetler yapılır? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title