Haberler

Finlandiya ve Türk Müteahhitler Birliği Arasında İşbirliği Görüşmeleri Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Finlandiya'nın resmi ihracat kredi kuruluşu Finnvera ve hükümetine bağlı ticaret ve yatırım kurumu Business Finland üyeleri, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) üyeleriyle görüşerek işbirliği fırsatları değerlendirdi. Etkinlikte, Fin şirketlerin Türk yapı şirketlerinin projelerinde yer alması ve Türk şirketlerinin Finlandiyalı tedarikçilerle buluşması hedeflendi.

Finlandiya'nın resmi ihracat kredi kuruluşu Finnvera ve hükümetine bağlı ticaret ve yatırım kurumu "Business Finland" üyelerinden oluşan ticaret heyeti Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) üyeleriyle görüştü.

Finlandiya Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikle, Fin şirketlerin yurt dışında uluslararası Türk yapı şirketlerinin projelerinde yer almaları hedeflendi, ileri teknoloji çözümleri arayan Türk şirketlerinin de Finlandiyalı tedarikçilerle buluşturulması amaçlandı.

TMB Başkan Vekili Süheyla Çebi Karahan, buradaki konuşmasında, etkinliğin iki ülke açısından yeni ekonomik ilişki fırsatları oluşturacağını söyledi.

Finnvera Kıdemli Başkan Yardımcısı Jussi Haarasilta da AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Fin ürün ve hizmetlerinin alıcılarını finanse ettiklerini belirtti.

Haarasilta, Türk firmalarının dünya çapında mühendislik, tedarik ve inşaat projelerinde güçlü pazar payına sahip olduklarına işaret ederek şunları kaydetti:

"Fin şirketlerinin kendilerini destekleyebileceği ve finansman kriterlerimizi karşılayan projeleri belirlemek için birçok müteahhitlik firması ile mükemmel toplantılar yaptık. Türkiye, Finnvera için halihazırda 5'inci büyük pazar. Türk müteahhitlerle yaptığımız görüşmelerde küresel çaptaki fırsatlar ve üçüncü ülkelerde birlikte çalışabileceğimiz projeler hakkında konuştuk. Finlandiya şirketlerinin hem teknoloji hem de sürdürülebilirlik açısından son derece gelişmiş çözümler sunabileceğine inandığımız, havalimanı, demir yolu, liman, hastane gibi çeşitli üst yapı ve altyapı projelerine bakıyoruz."

Business Finland Genel Müdür Yardımcısı Risto Vuohelainen ise sanayi, inşaat, ulaşım ve sağlık sektörleriyle ilgilendiklerini dile getirerek, Güneydoğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerine ilgi gösterdiklerini, bunların Türk mühendislik, tedarik ve inşaat firmalarının da ilgilendiği bölgeler olduklarını anlattı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Finlandiya Türkiye İhracat Hükümet Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title