Haberler

Depremzede kira yardımı bitti mi? 2024 AFAD deprem ve kira yardımı neden yatmadı?

Güncelleme:

Depremzede kira yardımı bitti mi? 2024 AFAD deprem ve kira yardımı neden yatmadı? 2024 yılında AFAD tarafından sağlanan depremzede kira yardımının durup durmadığı merak konusu oldu. Yardımın neden yatmadığına dair sorular gündeme geldi.

Afad tarafından sağlanan deprem kira desteği uygulaması, başlangıçta 1 yıl süreyle uygulanacak şekilde planlanmıştı. Bu destek, depremzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilmişti. Depremzede kira yardımı bitti mi? 2024 AFAD deprem ve kira yardımı neden yatmadı? İşte ayrıntılar...

DEPREM KİRA YARDIMI SON DURUM NE?

6 Şubat depremlerinin ardından başvuruda bulunan hak sahiplerine AFAD tarafından kira desteği sağlanmaya başlandı. Kira desteğinin başlangıçta 1 yıl süreyle devam edeceği belirtilmişti. Ancak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşlara evleri teslim edilene kadar kira yardımlarının süreceğini açıkladı. Ayrıca Özhaseki, "Bütün evleri 1 buçuk sene içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Depremzede kira yardımı bitti mi? 2024 AFAD deprem ve kira yardımı neden yatmadı?

DEPREM KİRA YARDIMI NE KADAR?

AFAD tarafından, depremzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak için kira desteği kapsamında ev sahiplerine 7.500 TL, kiracılara ise 5.000 TL ödemeler yapılmaktadır. Bu destekler, depremzedelerin geçici olarak konakladıkları evlerin kira masraflarını karşılamak ve yaşam standartlarını korumak amacıyla sağlanmaktadır.

Depremzede kira yardımı bitti mi? 2024 AFAD deprem ve kira yardımı neden yatmadı?

KİRA YARDIMI NEDEN YATMADI?

Ödemeler Ziraat Bankası üzerinden yapılıyor. Destek ödemeleri ise zaman zaman banka sisteminde takılı kalabiliyor. Bunu önlemek adına şu adımları izleyebilirsiniz;

  • Ziraat Bankası hesabına mobil bankacılık uygulaması üzerinden giriş yapılır.
  • Ardından "Ödemeler" bölümüne gidilir.
  • Burada "Merkezi ödeme" seçeneği tercih edilir.
  • Daha sonra "Diğer ödemeler" bölümü ziyaret edilir ve para bu alana aktarılır.
  • Bu adımları takip ederek, ödemelerin banka sisteminde takılı kalma riski önlenmiş olur.
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Deprem AFAD Hukuk Gündem 3.Sayfa Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title