Haberler

Alper Gezeravcı Uzay Yolculuğu Sonrası İlk Gençlik Buluşmasını Konya Bilim Merkezi'nde Yaptı

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay misyonunu tamamlayıp dünyaya döndükten sonra ilk söyleşini Konya Bilim Merkezi'nde gençlerle gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren, Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezinde düzenlenen buluşmada uzay deneyimlerini anlatarak gençlerin sorularını cevaplayan Gezeravcı, Türkiye'nin uzay alanında hedef koyduğu 10 kutlu programdan bir tanesini başarılı bir şekilde tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, gençlere hayallerinin peşini bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu kapsamda Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün geçirerek çeşitli deneyler yapan Alper Gezeravcı, görevini tamamlayıp dünyaya döndükten sonra ilk gençlik söyleşişini, Konya Bilim Merkezi'nde öğrencilerle bir araya gelerek yaptı.

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan TÜBİTAK destekli Türkiye'nin ilk ve en büyük bilim merkezi Konya Bilim Merkezi'nde gerçekleştirdiği söyleşiye Konyalı çocuklar ve gençler büyük ilgi gösterdi.

Alper Gezeravcı Uzay Yolculuğu Sonrası İlk Gençlik Buluşmasını Konya Bilim Merkezi'nde Yaptı

"Ben sizlerle gurur duyuyorum"

Türkiye'nin uzay alanında hedef koyduğu 10 kutlu programdan bir tanesini başarılı bir şekilde tamamlamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Gezeravcı, gençlere hayallerinin peşini bırakmamaları tavsiyesinde bulunarak şöyle konuştu:

"Ben sizlerin yaşında küçük bir çocukken çok daha kısıtlı televizyon imkanlarında, çok daha kısıtlı sinema imkanlarında uzaya dair bir şey gördüğümde, izlediğimde şöyle bir durup bir adım geriye çekilirdim. Bu izlediğimiz şeyler başka milletlerin hayali, başka insanların hayali.

'Başka insanların hayaliyle mutlu olmaya çalışma, elinde ne varsa ona sarıl ve sadece onunla mutlu ol' diye kendime telkin ederdim. Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni yüzyılımıza ışık tutan vizyonuyla, Cumhuriyetimizin koyduğu 10 uzaya ilişkin stratejik hedeften tamamı, kademe kademe ilerleyecek olgunlaşma aşamalarını tamamlayarak hedefe ulaşacak şekilde devam ediyor. Kendi potansiyelinizden hiçbir zaman şüpheye düşmeyin. Ben sizlerle gurur duyuyorum."

Öğrencilerin Sorularını Cevapladı

Söyleşi esnasında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği günlerden bahsederek uzay deneyimlerini paylaşan Gezeravcı, kendisini heyecanla dinleyen öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

"Konya Bilim Merkezi Harika Bir Merkez"

Programdan sonra açıklamalarda bulunan Gezeravcı, Konya Bilim Merkezi'yle ilgili övgü dolu sözlerle sarf etti. Gezeravcı, "Bütün güzergahların buluşma noktasında memleketimizin her tarafından kardeşlerimize kapılarını açmış, bilimle ilgili her türlü merak ettiklerini cevaplayacak ve ülkemizin ikinci dalyaya adım attığı yeni Türkiye Yüzyılı'nda hedeflediği bütün yollara imkan tanıyacak, oraya gidişe vesile olacak bütün araştırma imkanlarını bünyesinde barındıran harika bir merkez" ifadelerini kullandı.

"Bu buluşmalar gençlerimizin kapasitesinin farkındalığına vesile oluyor"

Türk gençlerinin enerjisiyle, heyecanıyla, varlıklarını her ortamda belli eden müthiş bir kapasiteye sahip olduğunu dile getiren Gezeravcı, "Bu kapasitenin farkında olmayabilirler. İşte bu buluşmalar bu farkındalığa vesile oluyor. Ben onların yaşındayken şu anda gerçekleşen şeylerin hiçbirisini hayal edemiyordum. Devletimizin kararlığıyla bugünlere gelindi. Ülkemizin hakikaten bu alandaki güçlü iradesiyle devlet büyüklerimizin başka milletlerin hali hazırda yaşadıkları rüyayı bu memleketin çocuklarının da yaşama hakkı olduğunu, bu rüyanın paydaşı olmaları gerektiğini inançlarıyla bugünlere gelindi. İnşallah bundan sonra çok daha güzel işlere onlar imza atacak" dedi

Gençlik buluşmalarının ilk durağı Konya'da, Uluslarası Uzay İstasyonu'nda yaşadığı deneyimleri, geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve astronotlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Gezeravcı, "Uzaya adım atma hayali kuran genç kardeşlerimin, bu buluşmayı bir ilham kaynağı olarak görmesi ve gelecekte kendi başarı hikayelerini yazmaları en büyük temennim" değerlendirmesinde bulundu.

Gezeravcı, Konya'yı güzel hizmetleriyle bugünlere getiren ve bu imkanları tanıyan Başkan Altay'a da teşekkür etti.

Haberler.com / Senem Zafer - Belediye

Alper Gezeravcı Gençlik Türkiye Konya Belediye Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Bakmadan Geçme

20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır? İztuzu Plajı nerede? Dalyan İztuzu Plajı'nda neler yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500

Yorumlar (22)

Şerif:

Yapmış olduğu uzay seyahati ile ilgili, yada orada yaptığo deneylerle ilgili 1 tane bile bilimsel düzeyde soru sorulmadımı? Haber içeriğine bakıyorum goygoy dan başka bişe yok. Bilim merkezindeki Sorularda siyasetçelere sorulanlar gibi seçmemi yoksa

37
4
yanıtYanıtla
Şükrü:

Kelebek etkisi diye bişey vardır; küçük değişiklerin, büyük ve ön görülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen ad. Size göre uzay turistinin, arabanızın tekerine taş değmesin diye yoldaki taşı kenara atması mesabesindeki uzay yolculuğu. Torunlarınıza örnek oldu. Tarih onuda sizide yazdı. Torunların ileride yattığın yerde ters çevirmesin sonra :)))))

yanıt3
yanıt23
Şerif:

Şükrü boş konuşma, işine bak. Sen dikkat ette kendi torunların mezarına....

yanıt2
yanıt1
Selahn unak:

70 milyon USD nin sonucu bu mu ? Konya'da gençler ile sohbet :) . Bilim adına büyük mesafe kaydedildi.. komedi.

34
5
yanıtYanıtla
Şükrü:

Felsefe vardır. Karanlık mağarada hayatlarını geçirenler, dışarının ne olduğunu bilemez. Dışarıyı merak edenleride içerdekiler salmaz diye. Adam tecrübelerini anlatıyor. Bu bile batıyor ya.

yanıt3
yanıt20
Özkan Bulut:

Yakında profesör unvanını alır

31
6
yanıtYanıtla
Alkurt:

TÜRKÜN GURURU, MASALLAH

4
24
yanıtYanıtla
Nurettin Şimşek:

Boş kahramanlar yaratmakla avutuyorlar.uzayi parsrlleyenler bunlar gibi hava atmıyor

23
3
yanıtYanıtla
Şükrü:

1961’de dedeleriniz Başbakan asarken, Sovyet kozmonot yuri gagarin uzaya çıktığında, Sovyet halkı uzay turisti diye laf ebeliği yapmıyordu.

yanıt7
yanıt13
Abdurrahman Yiğitoğlu:

Gerçekten malum düşünce sahibi arkadaşımız sizlere yıllar geçtikçe çok alıştık. Bu millet devletin önderliğinde neleri başardı . dahada çok şey başaracak inşallah. Ama dedim ya malum düşünce sahibi sizler.. En azından bu yeterli değil ama çok daha ilerisi ve devamını bekliyorum gibi ifadeler okumak isterdik, ama artık şaşırmıyoruz, ne diyelim müslüman olarak Allahım halinizi güzel eylesin.. okuyanlar amin diyelim..

yanıt1
yanıt3
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title