Haberler

AB'nin İklim Değişikliğiyle Mücadelede 2030 Hedefleri Belirlendi

Güncelleme:

Avrupa Birliği liderleri, iklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde iddialı bir paket üzerinde uzlaşmaya vardı.

Avrupa Birliği (AB) liderleri, iklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde iddialı bir paket üzerinde uzlaşmaya vardı.

Deutsche Welle'nin haberine göre, AB liderleri iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında sera gazı salınım oranının azaltılması, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konularını görüştü. 9 saati bulan tartışmalı toplantıda Polonya önderliğindeki Doğu Avrupa ülkeleri, enerjide kömüre bağımlı durumda. İngiltere ise nükleer enerjide ısrar etti. AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy sera gazı emisyonunun 2030 yılında 1990 seviyelerine göre yüzde 40 oranında indirileceğini söyledi. AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, AB'nin iklim değişikliyle mücadele alanındaki katkısını böylece ikiye katladığına dikkat çekti.

AB liderlerinin aldığı bağlayıcı kararla yenilenebilir kaynakların enerji üretimindeki payı yüzde 27'ye çıkarılacak. Almanya Başbakanı Angela Merkel, düzenlediği basın toplantısında zirvedeki uzlaşmanın Avrupa'yı bu alanda belirleyici bir oyuncuya dönüştürdüğünü söyledi.

Pek çok AB ülkesi, iklim değişikliğinin etkilerini aza indirgemek için karbondioksit salınımının azaltılması gerektiğini savundu. AB müzakerelerinde, hane, enerji santralleri, araçlar, uçaklar, çiftlik ve diğer kaynaklardaki salınımların 2030 yılına kadar yüzde 40 azaltılması amaçlandı.

Zirve öncesi Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 'Risk yüksek. Brüksel'de iklim konusunda bir anlaşma olmazsa, nasıl gidip Çinlileri ya da Amerikalıları veyahut da daha yoksul ülkeleri nasıl ikna edeceksiniz' diye açıklama yapmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deutsche Welle Avrupa Birliği Polonya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title