Haberler

Zonguldakyenidentaşeron Firmada Çalışan Maden İşçileri Eylem Yaptı

Zonguldak'ta, 8 maden işçisinin öldüğü taşeron firmada çalışan işçiler, firma yetkililerinin Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan ile görüştüklerini öğrenince bina önüne gelerek sendikal haklarını alamadıkları gerekçesiyle...

Zonguldak'ta, 8 maden işçisinin öldüğü taşeron firmada çalışan işçiler, firma yetkililerinin Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan ile görüştüklerini öğrenince bina önüne gelerek sendikal haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen ani metan gazı püskürmesi ve ardından oluşan göçükte hayatını kaybeden 8 maden işçisinin çalıştığı taşeron firma Star İnşaat ve Ticaret A.Ş.?nin ortağı İlal Köksal ve firma yetkilileri, TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ı ziyaret etti. İşçiler, patronlarının TTK Genel Müdürlüğü'nde olduğunu öğrenince otobüslerle genel müdürlük binasına gitti. Öfkeli madenciler, firma yetkililerinin kendileriyle görüşmek istememelerini ve sendikalı olmak istediklerini açıklayarak alkışlarla protesto etti. Ziyaretin ardından binadan araçlarıyla ayrılmak isteyen taşeron firma yetkilileri, işçilerin yolu kapatması üzerine ilerleyemedi. Firma yetkilisi Dursun Akyürek, işçilerin yanına gelerek konuyu şantiyede görüşmek istediklerini söyledi. İşçilerden Ayhan Gökgöz ise, 'Günlerdir görüşmek istiyoruz ama bizden hep kaçıyorsunuz. Bugün bu iş çözülecek. Arkadaşlarımız öldü bir kere bile taziyeye gelmediniz. Bugün buradan çıkamayacaksınızö dedi. İşçilerin tepkisi karşısında firma yetkilileri, tekrar binaya girerken, kazadan yaralı olarak kurtulan maden işçisi 32 yaşındaki Hayrettin Dağkıran baygınlık geçirdi. Genç madenci, arkadaşlarının yardımıyla özel bir araçla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Genel Maden İşçileri Sendikası Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun genel müdürlüğe gelerek maden işçilerinden 2 kişiyi firma yetkilileriyle görüştürdü. Kısa süren görüşmenin ardından maden işçilerine bir açıklama yapan Tutkun, 'Star Firması yetkilileriyle işçi arkadaşlarımızın sendikal ve ücretteki düzensizlik ile yeraltındaki iş ve iş sağlığı konularında görüştük. Kendi aralarında toplantı yapacaklar, bu yüzden bizden süre istediler. Arkadaşların haklı davalarında bizde sendika olarak yanlarındayız" diye konuştu.

Maden işçileri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Burhan İnan Zonguldak Star Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title