Haberler

Zonguldak'ta İş Güvenliği Semineri

Güncelleme:

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Türkiye'de 100 bin kişide 8- 9 kişinin öldüğünü söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Avrupa ülkelerinde iş kazaları sonucu 100 bin kişide ortalama 3 kişi ölürken, Türkiye'de 100 bin kişide 8- 9 kişinin öldüğünü söyledi. Özer, iş kazaları ile Türkiye'nin 2012'deki kaybının 8.5 milyar lira olduğunu söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Dedeman Oteli'nde, '6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminere Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, kurum ve kuruluşların temsilcileri, madencilik ve demir- çelik işletmecileri katıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine değindi. Kaza olmadan önce tedbir alınması gerektiğini vurgulayan Özer, şöyle konuştu:

"Kaza olmadan önce, ölmeden önce tedbir alalım ki 'ah, vah' etmeyelim. Bir atasözü vardır; Tedbirini al, takdirini ondan sonra Allah'a bırak. Tedbiri almadan takdire güvenmek olmaz. Çalışan arkadaşlarımızdan hep şunu duyardık; 'Bir şey olmaz, ne olacak. Hep böyle çalışıyoruz.' veya 'kaderimde varsa göçük altında kalırım.' Bilmiyoruz ki kaderinde var mı yok mu? Zaten sıkıntı burada. Bize bir vahiy gelmiş olsaydı, vahiy yolu kesildi. İlmen de fennen de bunu bilemeyeceğimize göre tedbirimizi almamız lazım. Tedbir aldıktan sonra kazanın olma ihtimali yüzde 2'ye düşüyor. İş kazaları yüzde 98, meslek hastalıkları ise yüzde 100 önlenebilir."

İş kazalarının görünür ve görünmez maliyetleri olduğunu ifade eden Özer, şöyle devam etti:

"Görünür ve görünmez maliyetleri topladığınızda Türkiye'nin 2012 yılında kaybı 8.5 milyar lira. Türkiye yaklaşık 5 milyar dolar iş kazası ve meslek hastalığından dolayı kaybediyor. 5 milyar dolar az bir para değil. Bir zamanlar 500 milyon doları borç alan bir ülkeydik. 5 milyar dolar da küçümsenecek bir rakam değil. 100 bin kişide ortalama 3 kişinin öldüğü Avrupa ülkelerinin seviyesine gelmek çok zor değil. Biz bugünlerde her 100 bin kişiden 8-9 kişiyi maalesef iş kazalarında kaybediyoruz. Neden Avrupa'daki bir ülkede 100 bin kişide 1-2-3 kişi ölürken, benim ülkemde 100 bin kişide 8 kişi, 9 kişi ölsün. Avrupa ortalaması 100 binde 3. Toplam AB ortalaması 100 binde 4- 6 ise bizim bunun altına inmemiz gerekir. Bu yüzden bu kanun ülkemiz için, insanımız için, çocuklarımız için, geleceğimiz için önemli bir kanundur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethi Özdemir Zonguldak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title