Haberler

Ziylan Türkiye ve Avrupa'da Grup Sinerjisiyle Büyüyecek

Güncelleme:

Ziylan Grubu, bir yandan Türkiye'deki konumunu güçlendirirken diğer yandan başlattığı değişim projesi ile dünya markası olma yolculuğuna hız verecek

Geçtiğimiz yıl İtalyan Lumberjack'i satın alarak Avrupa'da adını duyuran ve Türkiye'nin perakende sektöründeki en deneyimli isimlerinden biri olan Jaklin Güner'i transfer ederek, kurumsallaşma konusunda önemli bir adım atan Ziylan Grup, 2013 yılında grup sinerjisiyle büyüyecek.

Lumberjack ile Avrupa pazarına çok hızlı girdiklerini ifade eden Ziylan Grup CEO'su Jaklin Güner, Grubun bu yıl bir yandan Lumberjack operasyonu ile ilgili hazırlıklarını tamamlayıp, İtalya'dan Avrupa'ya ve daha sonra da dünyaya açılacağını diğer yandan da çok büyük bir potansiyelin olduğu Türkiye'de liderliğini koruyarak, büyümesini sürdüreceğini söyledi.

2012 yılı itibariyle, Türkiye geneline yayılmış 262 FLO ve Polaris mağazası ile yılda yaklaşık 20 milyon çift ayakkabı satışı gerçekleştiren ve mağazalarında 50 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Ziylan Grubu, 2013 yılını atılım yılı ilan etti.

Güncel moda ve geniş bir ürün yelpazesini, ulaşılabilir fiyatlar ile sunan Türkiye'nin ilk ayakkabı mağaza zinciri FLO; ayak sağlığı ve konforu alanında yaptığı ciddi yatırımlarla öncü hale gelen Polaris; genç, dinamik ve enerjik kitleye seslenen spor ayakkabı markası Kinetix; şehirli, aktif, dinamik ve kendine güvenenlerin markası Dockers; çocuk alanındaki lisanslı markaları SPIDER-MAN ve Winx ile ayakkabı perakende pazarının açık ara lideri olan Ziylan Grubu, geçtiğimiz yıl satın aldığı İtalya'nın en önemli ayakkabı markalarından Lumberjack ile önce Avrupa'ya daha sonra da dünyaya açılmayı planlıyor.

Geçtiğimiz yıl Lumberjack satın alımının yanı sıra perakende sektörünün deneyimli isimlerinden Jaklin Güner'i transfer ederek kurumsallaşma konusunda çok önemli bir adım atan Ziylan Grup, 2012 yılında uluslararası yönetim danışmanlığı şirketlerinden A.T. Kearney ile işbirliği yaparak, Grubun geleceğe ilişkin büyüme stratejisini ve yol haritasını hazırladı.

2012 yılında çok önemli başarılara imza atıldı

Ziylan Grubu açısından 2012 yılını değerlendiren ve yeni dönem hedeflerini paylaşan Ziylan Grup CEO'su Jaklin Güner, "2012 yılında Ziylan Grubu'nun tarihine kilometre taşları olarak yazılacak başarılara imza attık. Lumberjack satın alımı bunlardan en önemlisiydi. Ama en az bu satınalma kadar önemli bir kilometre taşı da Ziylan Grubu'nun yeniden yapılanma konusunda aldığı karar ve bu konuda başlattığı süreç oldu. Yeniden yapılanma kararı doğrultusunda Grubun geleceğe ilişkin büyüme stratejisini hazırladık. Bu kapsamda yeniden yapılanmayı başarılı bir şekilde gerçekleştirmek için "Grup Sinerjisi", "Satış & Pazarlama", "Tedarik Zinciri" ile "Organizasyon, Süreç ve IT" ana başlıklarını destekleyecek 14 stratejik aksiyon belirledik. Bu stratejik aksiyonların öncelikli olanları ile ilgili projeleri de hemen başlattık" dedi.

"Türkiye'de alınacak daha çok yol var"

Yapılan çalışmalar doğrultusunda Ziylan Grubu'nun 2013 yılında hem yurtiçinde, hem de yurtdışında büyüyeceğine dikkat çeken Güner, "Türkiye ayakkabı perakende sektörünün açık ara lideriyiz. Ama Türkiye'de alacağımız daha çok yol var. Örneğin Türkiye'de yılda kişi başına satın alınan ayakkabı miktarı 2.5 çift, bu oran Avrupa'da 5.5, Amerika'da ise 7 çift. Sadece bu veri bile bize Türkiye'deki pazarın büyüme potansiyelini gösteriyor. Bu nedenle biz dünya markası olma yolunda önemli adımlar atarken, Türkiye'de de büyümeye devam edeceğiz. Bu kapsamda mağaza açılışlarımıza devam ederek, yıl sonunda mağaza sayımızı 300'e, toplam satış alanımızı ise yaklaşık 155 bin metrekareye çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Ziylan Türkiye'de 3 yılda yaklaşık 2'ye katlanacak

Grup olarak 2015 yılı sonuna kadar Türkiye'deki cirolarını 2012 yılına göre 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Güner, "2013 yılında da 2012 yılında olduğu gibi yüzde 30 büyüyerek, Lumberjack hariç sadece Türkiye operasyonumuzla 1 Milyar TL'nin üzerinde bir ciro gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Türkiye'de yine Lumberjack operasyonu hariç 100 Milyon TL yatırım yapacağız. Böylece 2015 yılı sonuna kadar mağaza sayımızı 400'ün üzerine, toplam satış alanımızı ise 200 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"Lumberjack Avrupa'nın kapılarını açıyor"

Lumberjack satın alımı ile Ziylan Grubu'nun global bir oyuncu olma yolculuğunda Avrupa'ya çok hızlı bir giriş yaptığını ifade eden Jaklin Güner, 42 ülkede operasyonları olan Lumberjack'in Avrupa'daki tüm kapıları açmaya başladığını vurguladı.

Geçtiğimiz 8 ay içerisinde Lumberjack'te de çok önemli projelere imza attıklarını anlatan Güner, "Lumberjack ile ilgili olarak, İtalya şirketimizin kuruluşunu tamamladık. Modanın kalbinin attığı Milano'da showroomumuzu açtık. 2013 Sonbahar/Kış koleksiyonumuzu hazırlarken dünyaca ünlü markalara hizmet veren tasarımcılar ile çalıştık. Çok yenilikçi ve iddialı bir koleksiyon hazırladık. Koleksiyonumuzda kadın ve çocuk ürünlerine özel bir önem ve ağırlık verdik. Lumberjack'in kalitesi ve çeşitliliği ile fiyatlarını gören müşterilerimiz çok etkilenecek" diye konuştu.

"Avrupalı markalar önce bizim kapımızı çalıyor"

Lumberjack satın alımının yalnız Türkiye'de değil Avrupa'da da büyük ses getirdiğini vurgulayan Jaklin Güner, "Avrupa'da ne zaman bir marka satışa çıksa önce bizim kapımız çalınır oldu. Önceliğimiz Lumberjack operasyonunu her açıdan tamamlamak ama gelen fırsatları da değerlendiriyoruz. Bir kadın ve bir de spor markasını satın almak hedeflerimiz arasında, bu konuda bazı görüşmelerimiz de var" diye konuştu.

Grup sinejisi tüm markaları etkileyecek

Lumberjack'in Ziylan Grubu'nu Dünya'da 'Global Markalar' ligine taşıyacak ilk adım olduğunu anlatan Güner, "Lumberjack'in dünyadaki ve Türkiye'de bilinirliğinin yüksek olması diğer markalarımıza da büyük katkı sağlayacak. Bu, iki yönlü bir katkı. Birincisi Lumberjack'in yeni koleksiyonu ve çekim gücü Türkiye'deki mağazalarımızda etkili olacak. İkincisi de diğer markalarımız global arenada Lumberjack'in sinerjisiyle daha kolay ve emin adımlarla ilerleyecek. Bunun ilk meyvesini Kinetix'de görmeye başladık. Kinetix, Lumberjack'in Avrupa'daki satış kanallarında satılmaya başlayacak. 2013 yılında diğer markalarımız da bu rüzgardan yararlanacak" dedi.

Orta sınıf büyüyecek

A.T. Kearney ile perakende sektöründeki trendleri değerlendiren bir çalışma yaptıklarını anlatan Güner," Bu araştırmadan gelecekteki perakende trendlerini etkileyecek iki önemli veri çıktı. Birincisi 2015'te SES (Sosyo-Ekonomik Statü) gruplarının dağılımının AB %11, C1 %21, C2 %31 ve DE %37 olması beklenmektedir. SES gruplarının 2004-2015 yılları arası tahmini büyüme oranlarına bakıldığında C1 grubunun yıllık ortalama % 14 büyüme oranıyla diğer SES gruplarını geride bıraktığı görülmektedir. Türkiye'de alt-orta sosyo-ekonomik sınıflardan, orta-üst sınıflara doğru bir kayma gözleniyor. Orta sınıftaki bu artış beraberinde artan marka tercihlerini, değişen yaşam tarzı ve moda algısını, modern kanala kayan alışveriş alışkanlığını ve ileri teknoloji kullanımını getirecek. İkincisi Türkiye'nin ortalama yaşı 29.7 olan nüfus demografisindeki değişiklik öngörüleridir. 2010'da 60 yaş üzeri nüfus 6.6 milyon iken, 2030'da bu değerin 14.3 milyona ve 2050'da 23.8 milyona çıkması beklenmektedir. Bu da harcama ve tüketim alışkanlıklarını önemli oranda etkileyecektir " dedi.

Tüm perakende markalarının kendilerini bu yeni döneme göre hazırlaması gerektiğini vurgulayan Güner, Ziylan Grubu'nun bu nedenle tüm yapısını yenilediğini söyledi. Güner, "Markalarımızın gelecek stratejilerini bu bilgiler doğrultusunda yeniden belirliyoruz. Bu kapsamda mağazalarımızın konseptlerinde değişiklikler yaparak müşterilerimize keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatacak şekilde dizayn edeceğiz. Bu konuda dünyanın tanınmış marka ve perakende konsept tasarımı danışmanlık firmaları ile çalışmaya karar verdik" dedi.

Sadece mağazalarda değil tüm Ziylan Grubu'nda değişim yaşandığını vurgulayan Güner, dönüşüm yol haritasında belirledikleri stratejik aksiyonlara bağlı olarak, tedarik zinciri alanında süreç tasarımıyla birlikte SAP ve lojistik altyapı projelerini başlattıklarını, CRM sistemlerini yeniden kurguladıklarını belirterek, yol haritası tamamlandığında Ziylan Grubu'nun global oyuncu olmanın tüm şartlarını yerine getirmiş olacağını vurguladı.

"Ayakkabı pazarı için kapsamlı bir araştırma yapıyoruz"

Uluslararası bir araştırma şirketi ile Türkiye'de şu ana dek ayakkabı pazarına ilişkin en kapsamlı pazar araştırmasını yaptıklarını belirten Güner, "Bu çalışma sayesinde şu ana dek markalarımızla dokunduğumuz tüketicilerin ihtiyaçlarını, kullanım alışkanlıklarını anlamak, markalarımızın imajını ve tüketici gözündeki değerlerini belirlemek ve bilimsel bir tüketici segmentasyonu yapısı oluşturmak istiyoruz. Bu çalışma sonrası oluşacak güncel pazar zekası ile önümüzdeki dönemde farklılaşan pazar ihtiyaç ve beklentilerine göre markalarımızı konumlandırmayı, müşterilerimize özelleştirilmiş ürün ve hizmet paketleri sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu araştırma çıktıları kurum bünyesinde tetiklenecek bir çok projeye girdi teşkil edecek şekilde kullanılacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Lumberjack Türkiye İtalya Güncel Haberler

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title