Haberler

Zagreb, Hırvatistan-Çin İş Forumu'na Ev Sahipliği Yaptı

Güncelleme:

Üç yıldan sonra ilki Cuma günü Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Hırvatistan-Çin İş Forumu'na 40'ın üzerinde şirket temsilcisi katıldı.

Üç yıldan sonra ilki Cuma günü Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Hırvatistan-Çin İş Forumu'na 40'ın üzerinde şirket temsilcisi katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Hırvatistan Ekonomi Odası Başkan Yardımcısı Tomislav Rados, Hırvatistan ile Çin arasındaki ikili ekonomik işbirliği ve ticaretin önemini vurguladı.

Rados, Peljesac Köprüsü ve Senj Rüzgar Çiftliği de dahil olmak üzere iki ülke arasındaki başarılı işbirliği örneklerini hatırlattı.

SES 1 (Hırvatça): TOMISLAV RADOS, Hırvatistan Ekonomi Odası Başkan Yardımcısı:

"Peljesac Köprüsü'nün inşası, Çin'in yalnızca Hırvatistan pazarına değil, halihazırda 500 milyon kişinin bulunduğu Avrupa pazarına da girmesi için iyi bir referans oldu. Köprünün fark yarattığına ve önümüzdeki aylarda başka yatırımlara vesile olacağına inanıyorum."

"Sağlam bir iş ortaklığı kurmak için yüz yüze iletişim çok önemlidir. İki ülke arasındaki tüm seyahat faaliyetlerinin en kısa zamanda normal hızına dönmesini temenni ediyorum" diyen Rados, odanın ikili iş birliğini daha da güçlendirme konusundaki kararlılığını yineledi.

Bu, Kovid-19 salgınından bu yana üç yıl içinde Hırvatistan'ı ziyaret eden ilk Çin heyeti oldu. Çin'in Hırvatistan Büyükelçisi Qi Qianjin Xinhua'ya, bu ziyaretin "Çin tarafının ticaret ve iş açısından Hırvatistan ile koordinasyon ve işbirliğini teşvik etme ve güçlendirme konusundaki güçlü isteğini" gösterdiğini söyledi.

SES 2 (İngilizce): Qİ QİANJİN, Çin'in Hırvatistan Büyükelçisi:

"Bu heyet, pandemiden bu yana son üç yıl içinde Çin'den Hırvatistan'ı ziyaret eden ilk heyet oldu. Ayrıca bu ziyaret, Çin tarafının ticaret ve iş açısından Hırvatistan ile koordinasyon ve işbirliğini teşvik etme ve güçlendirme konusundaki güçlü isteğini gösteriyor. Bu nedenle, Çin'in gelişmesiyle birlikte Çin'de giderek daha fazla fırsat olacağına eminim. Bu nedenle Çin büyükelçiliği ve Çin hükümeti, iki ülke arasındaki koordinasyon, iş ve ticaret faaliyetlerini destekliyor, o zaman Çin'e hoş geldiniz."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Zagreb'den bildiriyor.

(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Togo Cumhuriyeti Hırvatistan Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title